Kerst anders vieren: originele ideeën voor de feestdagen

De kerstperiode is een speciale tijd. Voor kinderen is de hele maand december vaak één van de spannendste maanden – volwassenen associëren kerst vaak ook met stress en voral veel regelen en organiseren. Tradities in ere houden is allemaal goed en wel, maar misschien heb je zin om het eens over een andere boeg te gooien? Wij hebben een paar leuke ideeën over hoe je kerst anders kunt beleven. Wie weet vieren jullie vanaf dit jaar kerst op een hele nieuwe manier!

Kerstmis met vrienden in plaats van familie

Een manier om de familiestress met Kerstmis te ontvluchten, is om het te vieren met je beste vrienden. Hierdoor is het vaak niet meer nodig om naar huis te reizen, aangezien je misschien toch al dicht bij elkaar woont. Bovendien is het vaak harmonieuzer met vrienden dan met familieleden. Er zijn geen vaste tradities voor dit feest: iedereen kan zijn favoriete songs kiezen en mixen. Als jullie ouders aandringen op een bezoek, helpt een compromis: kerstavond met je vrienden en op eerste en tweede kerstdag maak je tijd voor een familiediner.

Kado’s onder de kerstboom die echt verschil maken

Voor sommigen draait alles om de kado’s met kerst – hoe meer, hoe beter! Anderen zijn maar al te vaak naar huis gegaan met een tas vol prullaria die je niet echt kunt gebruiken. Stel voor dat je elkaar iets minder geeft, less is more! Een manier om dit te doen: secret santa. Elke persoon krijgt maar één geschenk en hoeft er maar ééntje te kopen. Wie aan wie een kado geeft, wordt door het lot bepaald. Zo kan iedereen er beter over nadenken en iets heel leuks en nuttigs onder de kerstboom leggen. Audiofiele familieleden en vrienden? maak ze blij met een high end koptelefoonhouder van K&M of een tas die je koptelefoon beschermt tegen krassen en vuiltjes, zoals onze deuter x Teufel SUPREME ON Bag.

Tip voor meer duurzaamheid onder de boom: pak je kado’s milieuvriendelijk in. Hier vind je tips voor alternatieve kadoverpakkingen.

Laat de klokken luiden met Teufel

ULTIMA 40

Naar product

ULTIMA 20 KOMBO

Naar product

ROCKSTER AIR 2

Naar product

Internationale Kerst

Hoe vieren andere landen eigenlijk kerst? Kijk voor inspiratie eens over de grens! In de VS en Frankrijk worden de pakjes pas op 25 december gegeven. Kinderen zijn misschien niet zo enthousiast over het idee dat ze wat langer op hun kadootjes moeten wachten. Maar het is het proberen waard: de voorpret duurt langer en een ontbijt met kadootjes klinkt toch goed? In Polen mag het uitpakken van de kado’s traditioneel pas beginnen wanneer het jongste lid van de familie op 24 december de eerste ster aan de hemel heeft ontdekt. Een ideale gelegenheid voor een wandeling, waarbij “de kerstman” stiekem de pakjes onder de boom kan leggen. Helaas werkt het alleen als er geen wolken zijn.

Kerstbal aan kerstboom voor mooi kerst vieren
Versier anders. Het hoeven niet altijd gouden kerstballen te zijn.

Merkwaardiger is de gewoonte in Oekraïne om de kerstboom te versieren met spinnenwebben – geen echte, natuurlijk. Klinkt op het eerste gezicht vreemd, maar het verhaal achter de traditie is mooi: er was eens een arme vrouw die geen geld had om haar kerstboom te versieren. ’s Nachts deden de spinnen hun werk en wikkelden de boom in spinnenwebben die prachtig fonkelden in het licht. Trouwens, dit kan ook een goede gelegenheid zijn om halloweenversieringen te recyclen. En natuurlijk kun je de spinnenwebben combineren met klassieke kerstversieringen. Eerlijk? Geef ons toch maar gewone kerstballen.

Kerstmenu: weg van tradities

Naast de tradities kan het ook leuk zijn om eens met internationale gerechten te experimenteren. In Italië eten ze bijvoorbeeld op 24 december geen vlees – eigenlijk een verstandige keuze, rekening houdend met de al rijkelijk gevulde tafels tijdens de feestdagen. In Zuid-Korea is een zoete, kitscherige en kleurrijk versierde kerstcake het klassieke nagerecht. In Denemarken serveren ze als dessert rijstpudding met gehakte amandelen. In één portie verstoppen ze een hele amandel: de gelukkige vinder krijgt dan een extra kado.

Taart met kerstdecoratie
Verwen je gasten en serveer een speels versierde kersttaart voor de feestdagen.

Een andere out of the box mogelijkheid is om met kerst een volledig veganistisch diner te bereiden. Of je kunt met z’n allen een feestelijk menu samenstellen: iedereen is verantwoordelijk voor één gang en bereidt die voor. Dan is er niet maar één persoon de hele tijd in de keuken bezig. Een open air brunch of barbecue met Kerstmis kan ook een totaal nieuwe ervaring zijn. Met glühwein, mooie verlichting en een vuurkorf om je warm te houden, krijgt de kerstmaaltijd in openlucht een ware kerstmarktflair. En helemaal genoeg van die typische kerstliedjes? Ontdek dan onze anti-kerstplaylist!

Vakantie met kerst

Voor veel mensen is “naar huis gaan” met kerst een onderdeel van de feestdag – meestal is dat het ouderlijk huis waar ze zijn opgegroeid. Eens aan gedacht om het over een andere boeg te gooien en juist op vakantie te gaan? Een vakantie met kerst kan zorgen voor een frisse wind om de stressvolle kerstperiode te ontvluchten. Dit kan een ideale gelegenheid zijn om de traditie van een familievakantie tot leven te brengen: elk jaar eind december naar de bergen – inclusief een sneeuwgarantie.

Kerstman aan het strand
De kerstman is overal: ook op het strand

Een andere optie: je gaat alleen of met je partner warmere oorden opzoeken. Kerst vieren op het strand is een onvergetelijke ervaring. Jezelf afzonderen tijdens de feestdagen zal misschien niet goed vallen bij sommige familieleden. Maar als je wil ontsnappen aan het jaarlijkse familiedrama, kun je jezelf op zijn minst trakteren op wat rust en het jaar relaxed afsluiten.

Kerstmis met Teufel

Jonge vrouw met Teufel cap
De Teufel CAP “T” is een ideaal kerstgeschenk

Elk jaar komt de vraag wat er onder de kerstboom moet komen. Wij hebben een paar ideeën:

  • CAP „T“: Een pet in klassiek zwart met Teufel logo is ideaal voor het kleine zusje dat graag gaat skaten.
  • MUG: Deze herbruikbare en goed afsluitbare mok is handing voor onderweg naar kantoor en ook nog eens milieuvriendelijk.
  • SLIPMAT: Koestert je vader zijn platencollectie en legt hij graag een vinyl op de platenspeler? Met deze slipmat, zal hij altijd aan jou denken – en aan ons.

Andere topkado’s van Teufel

RADIO ONE

Naar product

REAL BLUE TWS 2

Naar product

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

Image 1: ©Sandra Seitamaa. Unsplash Lizenz. Bron: Unsplash.

Image 2: ©Bruna Branco. Unsplash Lizenz. Bron: Unsplash.

Image 3: ©Lynda Hinton. Unsplash Lizenz. Bron: Unsplash.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.