Muziek als universele taal: Micha Fritz van Viva con Aqua

Teufel steunt al enige tijd charityprojecten van Viva con Agua, het meest recentelijk in de Millerntor Gallery in Hamburg. Viva con Aqua mede-oprichter Micha Fritz heeft een belangrijke boodschap: toegang tot schoon water voor iedereen. Hij gebruikt muziek als een universele taal om hier de aandacht op te vestigen. We vroegen Micha naar zijn beweegredenen en uitdagingen.

Soms voel ik me net Obelix

Teufel Magazine: waarom heb je dit project opgezet?

Micha Fritz: soms voel ik me net Obelix, alleen niet zo breed. Als je één keer, of zoals ik honderden keren, hebt gezien hoe mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater, dan is dat als een toverdrankje met superpowers om je maatschappelijk in te zetten.

Teufel Magazine: met welke uitdagingen word je tijdens jouw werk geconfronteerd?

Micha Fritz: waarschijnlijk met de gebruikelijke uitdagingen van de mensheid: ego, gewelddadige communicatie, toxic masculinity en natuurlijk de grootste beperking: gebrek aan middelen.

Missie: “viva-con-agua-tise” de muziekindustrie

Teufel Magazine: op welke momenten speelt het luisteren naar muziek een rol voor je?

Micha Fritz: zowel in een familiaire als in een professionele context. Professioneel, natuurlijk, op alle muziekfestivals waar Viva con Agua statiegeldbekers inzamelt. Ik heb de afgelopen 10 jaar van mei tot september bijna op muziekfestivals gewoond, om de muziekindustrie te “vivaconagua-tiseren”. In mijn privé leven luistert gelukkig mijn hele familie veel naar muziek en dansen we ook. Vooral onze éénjarige is dol op dansen en heeft onlangs leren klappen. Ontzettend leuk om te zien.

About: Viva con Agua: gratis water voor iedereen!

Sinds de oprichting in 2006 in Hamburg-St. Pauli werkt de non-profit organisatie Viva con Agua (Spaans voor “Leven met Water”) als een wereldwijd actief netwerk voor vrije toegang tot drinkwater en basissanering, met een focus op landen in het mondiale Zuiden. Viva con Agua steunt waterprojecten via donaties die voortkomen uit de universele talen als muziek, kunst en sport. De projecten van Viva con Agua hebben al talrijke prijzen gewonnen. Dat was ook het geval in 2020, onder meer van de Club Award Hamburg voor de Millerntor Gallery.

Zo authentiek als onze sound: de mensen achter ons merk

Micha Fritz is een Teufel ambassadeur. Met de BOOMSTER heeft hij krachtige versterking voor zijn sound.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Learn everything about loudspeakers, headphones, home cinema, streaming and hi-fi trends. We’ll also share practical tips and present new Teufel products!