Terug naar de draadjes: de her-opkomst van bedrade oortjes

Na de komst van de draadloze oortjes onder leiding van de Airdpods en het verdwijnen van de jack-input uit veel nieuwe telefoons leek het gedaan te zijn voor de bedraade oortjes. Toch kunnen we anno 2024 niet ontkennen dat deze vorm van koptelefoons weer steeds vaker voorkomt in het straatbeeld, op sociale media (zoals het instagram account @wiredgirls) én tijdens modeshows. Dat roept de vraag op: waarom de voorkeur aan deze ‘ouderwetse’ technologie boven de hippe draadloze oordopjes? Wij kunnen wel een paar redenen bedenken. Lees snel verder!

Nostalgie

De terugkeer van bedrade oortjes en koptelefoons passen perfect in de huidige Y2K-opleving.  De stijl uit de vroege jaren 2000, gekenmerkt door felle kleuren, opvallende patronen, en nostalgische accessoires, heeft haar comeback niet alleen in de modewereld gemaakt. Bedrade oortjes roepen herinneringen op aan de tijd van CD-spelers en mp3-spelers, wat hen een authentieke, old-school uitstraling geeft. Bekende influencers en celebrities worden inmiddels ook regelmatig gespot met bedrade hoofdtelefoons.

Geluidskwaliteit

Voor échte muziekliefhebbers gaat er niets boven de geluidskwaliteit van bedrade koptelefoons. Hoewel draadloze technologieën als bluetooth aanzienlijk zijn verbeterd, bieden bedrade oortjes nog steeds een rijkere en gedetailleerdere sound zonder de vertragingen of compressie die soms bij draadloze verbindingen optreden.

Alles voor bij je koptelefoon

AIRY TRUE WIRELESS earbud rechts

AIRY TRUE WIRELESS earbud rechts

€ 39,99In verschillende kleuren
SUPREME IN siliconen ooradapters (S, M)

SUPREME IN siliconen ooradapters (S, M)

€ 6,99In verschillende kleuren
ZOLA oorkussen (paar) & microfoonbescherming

ZOLA oorkussen (paar) & microfoonbescherming

€ 24,99In verschillende kleuren

Batterij en gebruiksgemak

Het rekening moeten houden met opladen van draadloze oortjes kan frustrerend zijn – zelfs wanneer ze de beste batterij hebben moet je er wel zélf aan denken om ze af en toe aan de oplader te leggen. Bedrade koptelefoons hebben dit probleem niet: ze werken altijd, zolang je ze maar inplugt! Daarnaast zijn bedrade opties zijn moeilijker te verliezen omdat ze aan een apparaat vastzitten, terwijl de kleine, losse oordopjes gemakkelijker kwijtraken.

Individualiteit

In een wereld waar draadloze oortjes en koptelefoons de norm zijn geworden, kunnen bedrade varianten een manier zijn om je te onderscheiden van de massa. Door te kiezen voor een ‘ouderwetse’ technologie, maak je een statement van individualiteit en authenticiteit. Het is een subtiele manier om te zeggen dat je niet altijd met de stroom meegaan, maar een eigen pad kiest.

Best of both worlds

En ga jij terug naar de bedrade oortjes of koptelefoons of wegen de voordelen van draadloze opties tegen alles op? En voor diegene die niet willen kiezen, Teufel’s got your back. 

Bedrade oortjes van Teufel

Teufel Move – Simpelweg de beste in zijn prijssegment, en voor de prijs hoef je dit modestatement niet te laten liggen.

Teufel Massive – jouw ultieme metgezel voor een meeslepende geluidsbeleving, compleet met diepe, krachtige bassen en kristalheldere hoge tonen.

Teufel Move pro – Het zit ‘m al in de naam, de MOVE PRO is een echte professional. Deze bedraade koptelefoon komt met hifi-sound en een diepe bas.

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.