Fabio Wibmer – downhill op twee wielen

Wie z’n video’s nog niet kent, kan ze hier in ons magazine alsnog leren kennen. Met zijn spectaculaire opnames van z’n snelle mountainbike ritten is Fabio Widmer allang geen onbekende meer. Waarom Teufel met deze brandambassadeur een knap staaltje samenwerking is gelukt, lees je in dit artikel.

Met creativiteit en moed de grenzen van het mogelijke opzoeken

Sinds 2016 verrast de Oostenrijker telkens weer met gedurfde projecten die ons de adem benemen. Zowel zijn line op een dunne reling van een 200 meter hoge stuwdam als ook zijn downhill-kunnen op een oude damesfiets gingen viraal en bewezen zijn indrukwekkende creativiteit en moed. Dat hij met iedere bike en ondergrond goed overweg kan, laat de jonge Oostenrijker op indrukwekkende manier zien bij zijn afdaling in het skigebied Saalbach.

Zijn laatste project met spectaculaire scènes werd in Parijs en Lyon gedraaid. Kijk meteen en vergeet niet om je muziek aan te zetten.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Een goede actieclip heeft goede muziek nodig

Niet zonder reden denk je bij bepaalde songs soms meteen aan de clip van je favoriete sporter. Dat die song dan vaak ook nog in je eigen playlist landt, moge duidelijk zijn. En hier is een rol voor Teufel weggelegd, want wij hebben outdoor speakers die zelfs na een fikse downhill rit als die van Fabio nog met volle power spelen. Profi meets profi.

Fabio op de bank met de Rockster Cross op de koffietafel
© Hannes Berger

Fabio aan de tand gevoeld over muziek en goede sound

We weten al best wat over de sympathieke man uit Innsbruck, maar naar welke muziek luistert hij zelf of hoe kiest hij de muziek voor zijn video’s? Fabio’s antwoord lees je hier.

Fabio, wanneer luister je naar muziek?

Fabio: Muziek betekent echt veel voor me. Of ik nu aan het chillen ben, aan het biken of tijdens het autorijden; eigenlijk luister ik altijd naar muziek. Er is bijna geen moment waarop ik geen muziek aan heb staan. Ook voor de content productie ben ik altijd op zoek naar nieuwe songs. Het is leuks iets nieuws en cools te ontdekken.

Hoe kies je de muziek voor je actieclips uit?

Fabio: Oh, dat hangt eigenlijk heel erg af van de clip zelf. Ik heb eerst een idee, dan kijk ik hoe de video in elkaar wordt gezet en daarna ga ik op zoek naar de passende muziek. Bij meer actie, zoek ik snellere muziek. Gaat het er allemaal iets rustiger aan toe dan ga ik op zoek richting indie-songs. Ik hou van muziek die net als de video een hoogtepunt bereikt. Heeft de video een vette trick, dan moet de muziek dit benadrukken. Vervolgens mag het er dan weer iets rustiger aan toegaan. Tot het volgende hoogtepunt.

© Hannes Berger

Luister je zelf ook naar de muziek uit je clips?

Fabio: Gedeeltelijk. De muziek uit Wibmer’s Law bijvoorbeeld is echt iets waar ik zelf ook graag naar luister. Maar het komt net zo goed voor dat ik de muziek uit de clips snel zat ben, omdat ik ze tijdens de opnames en de productie te vaak gehoord heb. Maar over het algemeen ben ik daar echt makkelijk in – wanneer ik een song goed vind, speelt het genre geen rol. Vaak luister ik ook gewoon naar de charts.

Op de fiets heb je altijd muziek bij je. Is dit dan altijd dezelfde playlist?

Fabio:

Muziek heb ik altijd bij me, maar ik heb niet altijd dezelfde playlist op staan. Dat ligt eraan. Van mijn indie playlist heb ik per ongeluk alle tracks verwijderd. Dat was echt een relaxte playlist, perfect voor het trialbiken. Verder heb ik nog een playlist met motiverende tracks – hier luister ik tijdens het trialbiken en mountainbiken naar.

Hoe luister je thuis naar muziek?

Fabio: Dat is nogal verschillend, eerlijk gezegd. Meestal zettten we m’n installatie aan – een surround set van Teufel die op de tv is aangesloten. Die is door het hele huis vrij goed te horen, best wel bijzonder. Maar in de zomer bij een tuinfeest of wanneer ik aan het zonnen ben, dan kies ik voor een coole bluetooth speaker. Die is draagbaar en heeft een goede soundkwaliteit. En bij de computer heb ik kleine boxen staan.

Fabio in zijn woonkamer met de Rockster Air
© Hannes Berger

Als professional biker en influencer ben je veel op reis. Hoe luister je onderweg naar muziek?

Fabio: De ROCKSTER GO, een kleine portable speaker heb ik eigenlijk altijd bij me. Die neemt geen plaats in beslag en heeft een goede sound. Vooral als ik ergens naartoe vlieg of als we met de hele crew op een roadtrip met de auto op stap gaan, is muziek hartstikke belangrijk. Toen we bijvoorbeeld voor mijn nieuwe video dwars door Frankrijk zijn gereden, hadden we de Teufel speaker altijd bij ons.

Heb je een lievelingssong?

Fabio: Een van mijn absolute favoriete tracks is waarschijnlijk nog steeds Numb/Encore von Jay-Z en Linkin Park. Daar krijg ik geen genoeg van. Verder vind ik op dit moment E-Dubble cool. Die heeft echt een paar goede songs. Verder scoort The Seige op het moment erg goed bij ons thuis. Hun muziek hebben we ook voor onze nieuwe Urban Freeride Lives 3 video gebruikt die op 3 december op m’n Youtube kanaal is verschenen. Daar kun je er dan zelf naar luisteren. So stay tuned.

Fabio’s playlist

Meer muziek van Fabio vind je in een van z’n favoriete playlists:

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Meer over Fabio Wibmer

YouTube: youtube.com/fabwibmer

Instagram: instagram.com/wibmerfabio

Facebook:  facebook.com/wibmerfabio

© Hannes Berger

 

Titelimage: © Hannes Berger

Nieuwste artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.