Hulp bij de beste sound: de Teufel tutorials gepresenteerd door Lisa

Voor ons betekent echt goede support dat wij je alle informatie geven die je kan helpen om te genieten van de beste sound. Naast onze hulppagina’s in de Teufel support zijn er nu ook Teufel tutorials beschikbaar op ons YouTube-kanaal. Onze tutorial guide Lisa presenteert de tutorials op een amusante manier. Aan het begin van de serie hadden we de gelegenheid om met Lisa te praten over muziek, clubcultuur en haar nieuwe baan.

Lisa – je nieuwe tutorial guide uit Berlijn

Lisa bij de soundcheck met de Teufel SUPREME ON ©Lucas Pretzel

Lisa woont sinds zes jaar in Berlijn en studeert momenteel een master in media. In haar vrije tijd draait ze graag techno en produceert ze haar eigen muziek. Lisa weet ook veel over audio technologie. De spontane manier waarop zij je door de tutorials leidt en haar audiokennis deelt zal je beslist inspireren.

Tutorials to the point

Teufel Magazine: Lisa, vanaf juli presenteer je tutorials met waardevolle tips over goed sound en audiokennis op ons Teufel YouTube-kanaal voor onze fans en andere geïnteresseerden. Wat spreekt je in het bijzonder aan bij deze nieuwe opdracht?

Lisa: Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het soms is om een echt goede tutorial met begrijpelijke tips te vinden – vooral op het gebied van muziek en audio. Daarom denk ik dat het geweldig is om nu aan de andere kant te staan en correcte hulp te bieden. Bovendien behandel je daardoor verschillende thema’s grondiger. Voor jezelf een oplossing vinden is één ding, maar die vervolgens op een begrijpelijke manier uitleggen aan anderen is een heel ander verhaal.

Teufel Magazine: Veel mensen zoeken op YouTube specifiek naar video’s om antwoorden te vinden op alle mogelijke vragen. Wat is voor jou een echt goede tutorial?

Lisa: Voor mij is het belangrijkste om ter zake te komen. Dit betekent dat je in het beste geval slechts één onderwerp per tutorial behandeld. Zodra ik in de video moet skippen, heb ik vaak geen zin meer om het juiste stukje te vinden voor mijn werkelijke probleem. Bovendien is visuele ondersteuning noodzakelijk. Want vooral als je een beetje onzeker bent met nieuwe apparatuur, is het prettig om niet alles theoretisch uit te leggen. In het algemeen is het voor mij een goed teken als er een concept achter de video zit. Gewoon wat babbelen gaat meestal fout.

Clubcultuur op zomertour

Teufel Magazine: Berlijn wordt langzamerhand weer losser. Duizenden mensen kijken uit naar de komende zomerfestivals en de reanimatie van de clubcultuur. Als je terugkijkt op 2020 en de eerste helft van dit jaar, hoe denk je dat de creativiteit en het dagelijks leven van culturele werkers zijn veranderd?

Lisa: Ook ik ben erg blij dat alles eindelijk weer op gang komt en dat de scene weer “offline” bij elkaar komt. Natuurlijk zijn in het afgelopen jaar de creatieve geesten van de muziek- en clubcultuur niet zomaar van de aardbodem verdwenen. Er is permanent gewerkt aan oplossingen om de scène zichtbaar te houden en om een deel ervan naar de mensen thuis te brengen. Het creatieve potentieel is misschien sterker naar de organisatie zelf gevloeid, d.w.z. naar manieren en ideeën om dit mogelijk te maken. De omstandigheden zijn lastiger en de behoefte aan spontaniteit is groter geworden. Toch is iedereen hongeriger dan ooit. Ik hoop dat doorzettingsvermogen nu beloond wordt.

DUAL DT 400 USB

Naar product

ULTIMA 40 ACTIVE + DUAL DT 400

Naar product

DUAL DT 500 USB

Naar product

Teufel is een constante metgezel zodra er muziek nodig was

Concentratie op de volgende tekst ©Lucas Pretzel

Teufel Blog: Wat verbind je persoonlijk met Teufel?

Lisa: Iedereen die ooit op een houseparty verantwoordelijk was voor de sound, kent het geruststellende gevoel te kunnen vertrouwen op een goede geluidsinstallatie. Met Teufel luidsprekers was er altijd één ding minder om je zorgen over te maken. Maar ook recent, waarin ik met vrienden vooral buiten in het park afsprak, was Teufel op de een of andere manier een constante metgezel, zodra er muziek nodig was.

Teufel Magazine: Wij van het Teufel magazine zijn geïnteresseerd in algemene en bijzondere trends uit de audiowereld. Homeschooling, home office, chats en livestreams hebben ons dagelijks leven door Corona grotendeels naar de virtuele ruimte verschoven. Zal dit een blijvende impact hebben op de audioscene – wat denk jij?

Lisa: Zeker en vast. Hoe dan ook, “thuis” is in deze tijd een uiterst belangrijke plaats geworden. We brengen allemaal meer tijd thuis door en er zijn steeds betere mogelijkheden om van thuis uit te werken. Volgens mij zorgt dit ervoor dat een betere individuele technische uitrusting voor velen belangrijker wordt en dat de mensen zich er dan ook meer mee gaan bezighouden. Tenminste dat is wat ik bij mezelf heb waargenomen. Je collega’s niet goed kunnen horen of naar de live technosets van je favoriete dj’s luisteren via laptopspeakers is gewoon geen pretje. Desondanks duim ik dat we elkaar binnenkort weer meer zullen ontmoeten in clubs, kantoren, bars en concertzalen. Live sound beleven is nog steeds het beste.

Teufel Magazine: Bedankt Lisa, we zijn super blij dat je met ons aan de slag gaat.

De tutorial video’s zijn 24/7 voor je beschikbaar

Met onze nieuwe tutorials heb je een duidelijk voordeel: je hebt de klok rond toegang tot onze videotutorials via smartphone, smart-tv, computer, Mac of tablet en kan je jouw nieuwe technische vaardigheden direct toepassen.

Bekijk Teufel Tutorial aflevering 1 op YouTube

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Wil je weten hoe…

  • je voor cd’s kan zorgen en jouw platen goed schoon maakt
  • luidsprekers, luidsprekerkabels en subwoofers correct aansluiten
  • je geliefde bluetooth koptelefoon op de tv aansluit
  • equalizers gebruiken voor smartphone, tablet en Co. of
  • HDMI, ARC en CEC op elkaar inwerken?

Dan zal je onze nieuwe video tutorials geweldig vinden. Ze zijn spontaan, feitelijk en to the point, zodat het voor beginners gemakkelijk is om het audio-universum te betreden.

Doe een wens

Als je een tutorial over een specifiek onderwerp wilt, gebruik dan de commentaarfunctie hier op de blog of op YouTube. Als je meteen hulp nodig hebt, helpt het supportteam je graag met al jouw vragen over bestellingen en leveringen.

Bij de opnames. In het Corona-jaar alleen met masker ©Lucas Pretzel

Nieuwste artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.