Meer dan alleen push-ups: thuis sporten

Het is winter en de gym is nog steeds gesloten, maar door thuis te sporten kan je net zo goed fit blijven. Key is om jezelf te motiveren en iets te vinden waar je echt plezier in hebt. Wij hebben voor jou een paar ideeën om ook thuis fit te blijven.

Cross-over van Zumba en HIIT: cardio workout met vette beats

Wil je op een energieke manier fit worden of blijven? STRONG Nation biedt een workout waarbij je choreografieën danst op elektrische beats. Het is als zumba, maar met intensere muziek. Het onthouden van de stappen zou geen probleem mogen zijn. STRONG Nation wisselt zeer intense trainingen af met korte pauzes – net als HIIT (“High Intensity Interval Training”).

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De bovenstaande video laat zien wat je kunt verwachten. De warming-up is nog ontspannen maar het gaat snel harder. Op de website kan je tal van lessen streamen en thuis meezweten.

Met Pilates en yoga naar een sterk lichaam

Yoga en Pilates zijn veel rustiger en meer ontspannen – toch zijn beide zeer effectieve trainingsmethoden en ideaal om thuis uit te oefenen. Het doel is hier om je lichaam bewegelijker te maken door zoveel mogelijk spiegroepen te activeren. In beide sporten combineer je een gerichte ademhaling met langzame bewegingen. Daardoor train je diepliggende spieren en profiteer je dus ook van een betere lichaamshouding. Ideaal na een dagje home office.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Sinds de coronacrisis is het aanbod van onlinecursussen door Pilates- en yogadocenten geëxplodeerd. Er zijn specifieke cursussen voor beginners, waar meer info wordt gegeven. Vooral de ademhalingstechniek is belangrijk. Bij live videocursussen blijft natuurlijk de correctie door de trainer niet helemaal achterwege.

Voor oefeningen tussendoor: 7 minuten training app

Wil je fit blijven maar heb je niet veel tijd? Met de 7 minuten training app kan je thuis tussendoor altijd een trainingssessie doen. De oefeningen zoals jumping jacks en squats zijn gemakkelijk uit te voeren, het enige wat je nodig hebt is een stoel of een vrije muur.

De app legt via eenvoudige afbeeldingen uit hoe je de oefeningen moet uitvoeren en telt de herhalingen mee. In de instellingen kan je aangeven hoe vaak je een ronde wilt herhalen en hoe lang de pauzes tussen de oefeningen moeten zijn. Een eenvoudige, efficiënte en bovendien gratis app om thuis te sporten.

Koptelefoons om te sporten

AIRY SPORTS

Naar product

AIRY TRUE WIRELESS

Naar product

Spelenderwijs trainen met Nintendo

Als je echt moeite hebt om jezelf te motiveren om te bewegen – doe het dan spelenderwijs. Perfect hiervoor (en dus regelmatig uitverkocht) is het Ring Fit Adventure spel voor de Nintendo Switch. Bewegingen worden door sensoren gedetecteerd waardoor je in het spel kan verplaatsen, voorwerpen verzamelen en vijanden verslaan. Een beenband en de Ring-Con (de ringvormige controller) brengen je real life bewegingen naar het spel.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Je komt in nieuwe levels, speelt meer oefeningen vrij en krijgt zelfs een (weliswaar eenvoudig) verhaal te horen. Het is allemaal heel motiverend, vooral in het begin! Wanneer je het spel op een bepaald moment hebt uitgespeeld, kan je ook een individuele workout samenstellen en zo regelmatig sporten via de game.

Thuis sporten met muziek en BT-speakers van Teufel

Mann beim Sport im Wohnzimmer
Sporten is gemakkelijker met muziek – de BOOMSTER zorgt altijd voor een passende sound.

BOOMSTER: een wals voor je danstraining, relaxte sound tijdens yoga of stevige bassen tijdens cardio – de BOOMSTER biedt de perfecte soundtrack voor iedere sportsessie. Ook los van je fitnessroutine is de mobiele bluetooth speaker met 3-kanaals systeem een goede aanwinst.
MOTIV GO: op zoek naar een flexibele en mobiele allround speaker voor in huis? Hier is ‘ie! Het moderne en ingetogen ontwerp bevat een krachtige technologie, waaronder twee full-range drivers.
ROCKSTER CROSS: Is muziek een must voor je tijdens het sporten? Wil je de beats voelen om in de maat te blijven? De ROCKSTER CROSS mag dan een kleiner formaat hebben, het volle geluid van het krachtige stereosysteem inclusief subwoofer zou evengoed van een volwaardige speaker kunnen zijn.

Andere bluetooth speakers van Teufel

BOOMSTER

Naar product

ROCKSTER GO 2

Naar product

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

Meer ideeën om thuis fit te blijven

  • Woon je in een flatgebouw? Dan is er een voor de hand liggende trainingsmethode: de trap. Vermijd in het algemeen de lift of loop één keer per dag bewust van de begane grond naar de bovenste verdieping.
  • Gebruik de tijd actief tijdens het tandenpoetsen en doe kleine oefeningen: hef je knieën op, ga op je tenen staan en zo verder. Zelfs bij het koffiezetten hoef je niet naar de machine te staren, maar kan je de paar minuten gebruiken voor kleine work-outs.
  • Na je werkdag meteen richting sofa? We weten hoe het is. Kijk je elke dag naar een serie of naar het nieuws van de dag? Zelfs dan kan je nog wat stretchen in plaats van meteen weg te zakken voor de tv.

Afbeelding 1: ©Simple Design Ltd. Bron: Google Play

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.