Spider-Man hängt kopfüber vor Fachwerkhaus

Spider-Man: alle films, series en games op een rij

Spider-Man (ja, officieel met een streepje en niet Spiderman) is ongetwijfeld een van de populairste superhelden. Het is dan ook geen wonder dat er inmiddels zoveel films, series en games over de Spinnenman zijn dat je snel het overzicht kunt verliezen. Daarom hebben we het belangrijkste voor je samengevat: hier vind je alle Spider-Man-films en -series op een rij, inclusief trailers.

Hoe het begon: Spider-Man-Comics

De eerste Spider-Man-strip van Stan Lee verscheen in augustus 1962. De vriendelijke buurspion kreeg niet meteen zijn eigen stripserie, omdat de bedenkers niet geloofden dat een verlegen nerd als held mensen zou kunnen inspireren. Bijna mis: de editie Amazing Fantasy #15, waarin Spider-Man zijn eerste optreden heeft, werd een groot succes. Daarom kreeg Spider-Man al in maart 1963 zijn eigen stripserie. Ook de eerste films lieten niet lang op zich wachten.

Alle Spider-Man-films in de juiste volgorde

Net als bij andere superhelden-strips, zoals Batman, zijn er ook talloze verfilmingen van het verhaal van Spider-Man. Omdat het makkelijk is om het overzicht te verliezen, hebben we alle Spider-Man-films in chronologische volgorde voor je op een rij gezet. Er zijn in totaal 5 filmreeksen die op de stripserie zijn gebaseerd. Deze zijn echter grotendeels onafhankelijk van elkaar, zodat je met elke reeks kunt beginnen.

In 2015 ontstond een samenwerking tussen Sony en Marvel, waardoor Spider-Man werd geïntegreerd in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Sindsdien zijn er aanzienlijk meer films waarin Spider-Man verschijnt – zoals in de Avengers-films. In het MCU wordt Spider-Man gespeeld door acteur Tom Holland.

FilmJaanSpider-Man acteurWaar streamen?Trailer
De eerste Spider-Man serie
Spider-Man1977Nicolas Hammond--
Spider-Man strikes back1978--
Spider-Man: The Dragon's 1981--
Spider-Man Trilogie
Spider-Man2002Tobey MaguirePrime Video, Disney+, Apple TVEngelse Trailer
Spider-Man 22004Prime Video, Disney+, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
Spider-Man 3
2007Prime Video, Disney+, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man2012Andrew GarfieldPrime Video, Netflix, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro2014Prime Video, Netflix, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
Marvel Cinematic Universe: Spider-Man solo films
Spider-Man: Homecoming2017Tom HollandPrime Video, Disney+, Netflix, Apple TVEngelse Trailer
Spider-Man: Far From Home2019Prime Video, Disney+, Netflix, Skye StoreEngelse Trailer
Spider-Man: No Way Home2021Tom Holland, Tobey Maguire, Andrew GarfieldPrime Video, wow, Skye Go, Skye StoreEngelse Trailer
Marvel Cinematic Universe: Spider-Man als deel van de Avengers
Captain America: Civil War2016Tom HollandPrime Video, Disney+, Apple TV, Skye StoreEngelse Trailer
Avengers: Infinity War2018Prime Video, Disney+, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
Avengers: End Game2019Prime Video, Disney+, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
Spider-Verse
Spider-Man: Into the Spider-Verse2018-Prime Video, Disney+, Skye Store, Apple TVEngelse Trailer
Spider-Man: Across the Spider-Verse2023--Engelse Trailer
Spider-Man: Beyond the Spider-Verse2024--Engelse Trailer

Leestip: Als je wilt beginnen met het Marvel-universum, raden we je aan niet te starten met de Spider-Man-films. Om de Marvel-wereld goed te begrijpen, is enige voorkennis nodig. Het beste is om vanaf het begin te starten. We hebben ook de juiste volgorde van de Marvel-films voor je samengesteld.

Hoewel het verhaal van Peter Parker bij Marvel na Spider-Man: No Way Home voorlopig is afgerond, wordt er al gespeculeerd dat er mogelijk nog meer films in deze reeks komen. Of en wanneer dat zal gebeuren, is echter nog niet bekend.

Parallel aan de Spider-Man-films in het MCU is er sinds 2018 een andere Spider-Man-reeks, die onafhankelijk is van het Marvel-universum. Deze bestaat uit animatiefilms die een deel van de stripkarakter behouden. In tegenstelling tot alle eerdere films is de hoofdrolspeler niet Peter Parker, maar Miles Morales, die door een spin wordt gebeten en zo ook spinnenkrachten krijgt. Bovendien duiken we diep in het Spider-Verse en ontmoeten we Spider-Mensen uit verschillende universums. In de herfst van 2023 kunnen we ons verheugen op het volgende deel van de reeks. Deel 3 is al aangekondigd voor 2024.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Teufel sound voor een filmavond

CINEBAR LUX + BenQ TH685

CINEBAR LUX + BenQ TH685

€ 1599,99In verschillende kleuren
CUBYCON + Yamaha RX-V4A "5.1-Set"

CUBYCON + Yamaha RX-V4A "5.1-Set"

€ 1299,99€ 1799,99
ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H voor Dolby Atmos

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H voor Dolby Atmos

€ 1899,99€ 2299,99In verschillende kleuren

Alle Spider-Man-Serien

Niet alleen op het grote scherm is Spider-Man vaak te zien. Ook als materiaal voor series is de superheld populair. Als je alle huidige series al hebt gezien, wat dacht je ervan om de verschillende Spider-Man-series als volgende te bekijken? Hier zijn alle Spider-Man-series in de juiste volgorde:

TitelJaarWaar te zien?
Spider-Man1967–1970-
Spider-Woman1979–1980-
Spider-Man1981–1987DVD
Spider-Man & His Amazing Friends1981–1986DVD
Spider-Man1994–1998-
Spider-Man Unlimited1999–2000DVD
Spider-Man2003-
The Spectacular Spider-Man2008–2009Prime Video, Disney+, Apple TV
Ultimate Spider-Man2012–2017Prime Video, Disney+, Apple TV

Marvel's Avengers Assemble
2013–2019Disney+
Marvel’s Spider-Man2017–2020Disney+, Prime Video, Apple TV
Spidey and His Amazing FriendsSeit 2021Disney+

Leestip: we hebben een overzicht van andere Marvel-series voor je samengesteld in een apart artikel. Net zoals bij de films, bouwen sommige Marvel-series op elkaar voort, waardoor de juiste volgorde belangrijk is.

Venom: De symbiotische antagonist

De wereld van Spider-Man zou echter niet compleet zijn zonder Venom, een van de meest fascinerende en complexe figuren uit het Marvel-universum. Venom werd oorspronkelijk geïntroduceerd als een buitenaardse symbiont die zich aan Spider-Man hecht en hem aanvankelijk nieuwe krachten verleent. Wanneer Peter Parker echter ontdekt dat de symbiont een kwaadaardig karakter heeft, stoot hij hem af. De symbiont vindt vervolgens een nieuw gastlichaam in de ambitieuze en verbitterde journalist Eddie Brock. Uit deze verbinding ontstaat Venom, een wezen dat zowel een dodelijke bedreiging als een antiheld met een eigen moreel kompas is.

Venoms reis op het witte doek

De nieuwste films – „Venom“ (2018) en „Venom: Let There Be Carnage“ (2021) – belichten de relatie tussen Eddie Brock en de symbiont, evenals hun gevechten tegen andere symbiotische wezens. Interessant genoeg verschijnt Spider-Man zelf niet in deze films, wat de nieuwsgierigheid van de fans naar toekomstige crossovers vergroot. Met de introductie van het multiversum in het MCU ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor toekomstige interacties tussen Venom en Spider-Man. Een scène in de aftiteling van “Venom: Let There Be Carnage” suggereert een mogelijke confrontatie, maar de onzekerheid blijft onder de fans bestaan – al is het maar voor korte tijd! De nieuwe Venom film, “VENOM 3: The Last Dance”, is vanaf 24-10-2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Word zelf een spin: Spider-Man in gamevorm

Bij Marvel is Spider-Man niet alleen op het scherm te zien: in 2018 kwam het spel Marvel’s Spider-Man van Insomniac Games uit voor de PlayStation 4. Het is het best verkochte PS4-spel aller tijden. In het eerste deel van de serie vecht je als Peter Parker a.k.a. Spider-Man tegen superschurken zoals Kingpin, Rhino, Electro, Scorpion en anderen. In november 2020 werd Marvel’s Spider-Man uitgebracht voor de PlayStation 5, en sinds augustus 2022 is het spel ook beschikbaar voor PC.

Gaming-fans kunnen zich al verheugen op verdere spannende avonturen als Spider-Man, want op 20 oktober 2023 verschijnt het tweede deel van de game: Marvel’s Spider-Man 2. Dit deel is voorlopig echter alleen beschikbaar voor de PS5. Het spel is helaas niet compatibel met de PS4, zoals de voorganger. Of er nog andere versies zullen verschijnen, is op dit moment nog niet bekend.

In Marvel’s Spider-Man 2 komen, net als in sommige films, meerdere Spider-Men voor. Peter Parker en Miles Morales werken samen om New York te verdedigen tegen schurken zoals Venom en Kraven the Hunter. Als speler kun je tussen beide rollen wisselen. Bovendien zijn er nieuwe stadsdelen zoals Queens te ontdekken.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De sound voor home cinema

Woonkamer met Teufel Ultima 40 Surround AVR voor Dolby Atmos 5.1.2 home cinema-systeem
De Ultima 40 Surround “5.1 set” verandert je woonkamer in een thuisbioscoop.

▶ Als je nu alle Spider-Man-films in de juiste volgorde wilt bekijken, heb je alleen nog het juiste geluid nodig: de Ultima 40 Surround „5.1-Set“ voorziet je thuisbioscoop van diepe basgeluiden en dankzij de centerluidspreker met dubbele middentoner ook van uitstekende spraakverstaanbaarheid.

▶ Geen ruimte voor een groot systeem? Geen reden om op geluid in te boeten! Het CINEBAR 11 Surround „4.1-Set“ past in elke woonkamer en zorgt toch voor meeslepende geluidservaringen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de twee satellietluidsprekers EFFEKT. De krachtige bas wordt geleverd door de T 6 Subwoofer.

Ontdek meer Teufel systemen

Ultima 40

Ultima 40

€ 399,99€ 499,99In verschillende kleuren
Ultima 40

Ultima 40

€ 399,99€ 499,99In verschillende kleuren
THEATER 500

THEATER 500

€ 699,99€ 899,99

Titel beeld: congerdesign, bronnen: Pixabay.com. Lizenz: Pixabay License.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.