Soundcloud

Soundcloud: YouTube voor audio

Of je nu een account hebt of niet, Soundcloud kun je direct gebruiken. Het werkt met alle populaire webbrowsers en het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Voor smartphones of tablets is er een handige app; in dit geval is een account dan toch wel weer makkelijker omdat je direct je favorieten kunt afspelen. Deze keer gaan we dieper in op Soundcloud en delen graag Teufel muziek met jou.

Snelle toegang tot onbekende muziek

Soundcloud werd opgericht in Stockholm door sounddesigner Alex Jung en artiest Eric Wahlforss die zich in de zomer van zomer 2007 in Berlijn vestigden, de stad waar tevens ook het hoofdkantoor is. Jung en Wahlforss hadden een idee dat artiesten hun muziekopnames met elkaar kunnen delen. Voorheen waren artiesten voornamelijk actief op Myspace. Echter was dit geen platform dat specifiek gericht was op de muziekindustrie. Zo vulden ze dus het gat op en Soundcloud raakte steeds populairder. Later werd het omgevormd tot een publicatietool voor artiesten om eigen werk te kunnen verspreiden. Soundcloud kun je zien als het YouTube voor audio; een socialmediaplatform met een focus.

Power HIFI
Met de Power HIFI de Berlijnse clubfeeling in huis halen

Net even anders

Muziekluisteraars gebruiken meestal Spotify, Tidal of Deezer. Maar soms wil je liever een aanbod aan gemixte nummers of juist nieuwe muziek ontdekken. Soundcloud is erg populair geworden onder beginnende muzikanten die graag hun muziek promoten. Deze dienst is bedacht om muzikanten en luisteraars met elkaar te verbinden. Je kunt nummers liken, artiesten volgen en reacties geven op nummers. Dit is juist erg handig voor de muzikant. Soundcloud is ook een inspiratiebron, kunstenaars komen onderling in contact om ideeen uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan, ongeacht hun woonplaats.  Zo kan de ene artiest in Europa gevestigd zijn terwijl de andere in Spanje of zelfs op een ander continent woont. The sky is the limit, de mogelijkheden voor een artiest zijn eindeloos met Soundcloud.

Teufel multiroom: Soundcloud in de Raumfeld app

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Jouw eigen podium

Op Soundcloud vind je nummers die vaak niet uitgebracht zijn, simpelweg omdat het thuisproducties zijn of omdat er bij platenlabels geen plek is om het te releasen. Ook vind je veel bootlegs, dit zijn nummers die als het ware geript en/of gesampled zijn met een eigen twist van de kunstenaar – iets wat eigenlijk niet mag omdat de muziekrechten bij een ander persoon of platenlabel liggen. Bootlegs komen veel voor in de underground dance scene.
Natuurlijk hoef je geen muziekproducer te zijn. Het opnemen van je eigen podcast of een dialoog of monoloog voeren kan ook. Mocht je een collectie aan muziekbestanden hebben en deze via een virtueel dj-programma aan elkaar willen mixen, dan is Soundcloud hét podium om jouw muziekvisie te delen met anderen.

Draadloos muziek afspelen: bluetooth speakers

ROCKSTER GO 2

Naar product

RADIO 3SIXTY

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

Making music for the music

De artiesten die je op soundcloud kunt vinden, maken muziek uit liefde voor muziek. Een creatief proces dat niet gebonden is aan regeltjes en daardoor kan er volop worden geëxperimenteerd met geluiden. De enige jury is de luisteraar zelf. Ook bij Teufel hebben we een tal van muziekliefhebbers. Van rock tot metal tot electronische muziek. Graag delen we een aantal Soundcloud gebruikers die bij Teufel werken.

Faber werkt op de afdeling accoustics en maakt zelf muziek.

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Madame Edwaar werkt op de online marketing afdeling. Hij produceert en is dj, zijn stijl is housy en deep.

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Jonathan werkt op de marketing afdeling en speelt graag met zijn platenspelers.

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Jaybase werkt op de afdeling productmarketing en draait al vele jaren in de Berlijnse clubscene.

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Tot slot nog: mixen, plakken en genieten.

In plaats van je playlist is het veel leuker om je geselecteerde nummers aan elkaar te plakken, dit zorgt voor een extra twist. Vervolgens stream je eenvoudig via Raumfeld of bluetooth naar je speaker.
Soundcloud is de perfecte bron om muziek te ontdekken en je muzieksmaak te verbreden. Heb je altijd al een mix willen opnemen of je eigen audio opname willen publiceren; met Soundcloud is dat in enkele stappen gedaan. Produceer of wil je ook graag muziek mixen? Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw mix of audio opname!  Laat het ons weten.

Madame in het water met een bluetooth speaker
En nu lekker genieten van je Soundcloud mix deze zomer!

Gerelateerde artikelen

Blogger

Jonathan