Verlassenes Fußball-Tor

Sportcrisis op tv? Sport games zorgen voor vervanging

De eredivisie ligt op z’n gat, het race seizoen is ovoorbij en we zitten vanwege een wereldwijde pandemie met z’n allen thuis: live sport op tv zit er voorlopig niet meer in. Helaas. Maar er zijn ook andere manieren om van sport te genieten. Maak je geen zorgen, we hebben het niet over fysieke activiteiten, maar over sport games.

Voetbal op een virtuele grasmat

Het sportspel FIFA is een van de beroemdste en populairste videogames ooit. Het begon met FIFA International Soccer in 1993 – ondertussen zijn we al bij FIFA 20. Of het nu enkel in de single player mode is, met een vriend op de bank, of online: FIFA biedt verschillende mogelijkheden om met elkaar te spelen. En dit zelfs met echte professionele spelers.

Wanneer je in de Ultimate Team-modus speelt, kan het zijn dat je het tegen echte voetballers opneemt. Deze zijn te herkennen aan een turquoise spelerskaart en een totale sterkte van 99. Dit is een speciale kaart die alleen echte profvoetballers, op verzoek van uitgeverij EA, kunnen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld tegen Jadon Sancho uit Borussia Dortmund, Trent Alexander-Arnold van FC Liverpool of Samir Nasri van RSC Anderlecht komen te spelen.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Wil je weten hoe het eruit ziet als je een wedstrijd speelt tegen een professionele speler? Bekijk dan deze video. Daar speelt YouTuber MoAuba tegen Sydney Friede, die momenteel voor SV Wehen Wiesbaden speelt.

Je wilt niet zelf met de controller zwaaien, maar wel een spannende wedstijd zien? Verschillende eredivisie clubs hebben hun eigen e-sportteams en nemen regelmatig deel aan overeenkomstige FIFA-toernooien. Bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of Fortuna Sittard.

Op het YouTube-kanaal Virtual Bundesliga kan je ook regelmatige streams bekijken. Aankondigingen van de volgende streams en verdere informatie vind je op de website van de Virtuele Bundesliga. Bovendien blijf je op de hoogte van de huidige Bundesliga Home Challenge.

Toegegeven, de virtuele grasmat ziet er vrij echt uit, maar kijk je toch liever naar echte spelers en echte emoties op het veld? Dan is deze afspeellijst van YouTube-kanaal FIFATV misschien iets voor jou. Want daar kun je veel historische voetbalwedstrijden bekijken.

Streaming speakers van Teufel

TEUFEL ONE M

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Virtuele races met echte Formule 1 coureurs

Warm asfalt, scherpe bochten en piepende banden: je hart klopt voor de motorsport? Ook al is er op dit moment geen seizoen en zijn er geen wedstrijden waar je deel van kunt uitmaken, dat betekent niet dat je de autosport helemaal moet opgeven. De tegenhanger van FIFA 20 is het racespel F1. Momenteel is F1 2019 in de winkels verkrijgbaar. Sinds 2009 biedt de serie de mogelijkheid om in de virtuele cockpit te klimmen. Natuurlijk zijn er nog meer race games- maar de meest realistische racesimulatie van de topklasse komt alleen voor bij de F1-serie.

Dit spel biedt ook een online modus waar je kunt racen om de titel met je vrienden. En ook in dit sportgame is er de kans om professionele coureurs virtueel bij hun races te bekijken. Vanwege het uitgestelde Formule 1 seizoen 2020 wordt er elk raceweekend een virtuele race gehouden op het YouTube-kanaal FORMULA 1, en dit zijn de hoogtepunten van de race voor de virtuele Grand Prix van China op 19 april 2020:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Hoewel je er lang niet alle huidige coureurs vindt, staan er zeker enkele bekende namen in de lijst van kanshebbers, zoals Carlos Sainz junior en Lando Norris. Ferrari-coureur Charles Leclerc zat ook in de virtuele cockpit.

Overigens: Lando Norris – die momenteel in de Formule 1 voor McLaren rijdt, is over het algemeen vrij actief in de game-industrie. Hij heeft zelfs een eigen Twitch kanaal en racet regelmatig over het virtuele circuit.

Host je eigen sportevenement met Ring Fit Adventure

Vind je het niet erg een beetje te bewegen? Vind je het leuk “echte” sporten te beoefenen? Wil je je lichaamsbeweging combineren met plezier en spelletjes? Dan is Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch perfect voor je!

De ring die het spel zijn naam geeft, bevat een controller – net als de beenband die ook deel uitmaakt van de game. Op deze manier registreert het spel je bewegingen. Want om iedere uitdaging onder de knie te krijgen, moet je actief bewegen. Er is een Adventure modus, waarbij je ter plaatse beweegt en monsters bestrijdt met sportoefeningen. Klinkt gek, maar het is leuk en doet je de inspanningen bijna vergeten.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Met je familie of vrienden kun je ook echte sportfeesten houden en lokaal meedoen aan enkele minigames. Er is geen echte online multiplayer-modus, maar je kunt wel verbinding maken met de profielen van je vrienden en elkaars statistieken bekijken. Dat is motiverend! Je vriend traint op een hoger intensiteitsniveau of heeft hij je hoge score gekraakt? Neem dan snel een andere trainingsronde!

De beste vriend van een gamer: een goede koptelefoon

Gamer met headset CAGE
De CAGE laat je in het heetst van de strijd niet in de steek.

Onze CAGE laat je niet alleen het beste geluid horen, maar geeft je stem ook feilloos en duidelijk door aan je medespelers dankzij de krachtige microfoon. Daarom behoort de CAGE in de basisuitrusting van iedere online spelers:

  • ▶ De immersion over ear capsules passen feiloos om je oren. Ze zijn zo comfortabel, zelfs voor brildragers, dat je urenlang online kunt concurreren met je vrienden.
  • ▶ De geïntegreerde USB-geluidskaart garandeert de beste geluidskwaliteit bij het gamen.
  • ▶Met aanpasbare geluidsprofielen kan je de CAGE tot in detail aanpassen aan je luisterwensen.

Overige koptelefoons van Teufel

REAL BLUE TWS 2

Naar product

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

Conclusie: zo haal je sport in huis

  • Je kunt niet genoeg krijgen van voetbal? Buiten het seizoen kun je de steeds talrijker wordende e-sporteams van de eredivise clubs aanmoedigen.
  • Coureurs trainen sowieso voortdurend in de simulator: de weg naar het racespel is niet zo ver weg. Kijk bijvoorbeeld naar de Formule 1-coureur Lando Norris die regelmatig op het virtuele circuit rijdt.
  • Organiseer gewoon je eigen kampioenschap met sportgames, zoals het bewegelijke Ring Fit Adventure.
Image: ©Glen Carrie. Bron: Unsplash

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Blog Redaktion

Alles über Kopfhörer, Bluetooth-Speaker & Heimkino. Dazu praktische Tipps und Tricks für besten Sound von unserem Inhouse-Experten-Team.