One S met Google Home Mini

Teufel soundsystemen met Google Home spraakbesturing

Veel consumenten hebben thuis al een Google Home speaker met voice control staan, maar wanneer de Google assistant je de eerste antwoorden geeft, zal het je al snel opvallen dat het geluid slecht is. Jammer, tenslotte wil je lekker genieten van de muziek die je streamt. Daarom van ons een handige tip hoe je de sound kunt upgraden door de speaker via de bluetooth functie van de Google Home Mini / Nest met je eigen stereo-installatie te verbinden.

Google Home speaker - spraakbesturing, helaas geen volle sound.
Google Home speaker – spraakbesturing met helaas geen volle sound.

# 1 Spraakbesturing via Chromecast

De aansluiting van jouw eigen systeem met Google Home via Chromecast maakt het mogelijk om de gevraagde inhoud via Google voice control (radiozender, album, playlist) draadloos te streamen. Dit systeem kun je niet via voice control bedienen of aan-/uitzetten, wel is het mogelijk om de muziek die je erop afspeelt via spraakbesturing te regelen.

De technische vereisten om aan de slag te kunnen zijn de installatie van een smart home speaker van Google zoals Google Home of Google Home Mini / Nest en een Chromecast-adapter om aan te sluiten op het bestaande systeem.

> meer info: Chromecast built-in

Google Home met Chromecast in enkele stappen installeren

Google Home en de mogelijkheden worden ingesteld via de Google Home app. Wanneer je de Google Home App voor het eerst start, begint deze met een eenvoudige setup-wizard. Hoe het werkt, kun je in de volgende video zien:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

# 2 Spraakbesturing via bluetooth

De actuele Google Home Mini / Nest heeft naast Chromecast ook bluetooth. Met deze technische uitbreiding haalt Google aan de ene kant zijn concurrent Amazon in, aan de andere kant bieden zich nieuwe combinatiemogelijkheden met Teufel bluetooth speakers aan.

Ook hier geldt dat de aansluiting van het eigen systeem op de Google-spraakbesturing via deze optie de geluidsweergave van de aangevraagde inhoud (radiozender, album, afspeellijst) via de spraakbesturing mogelijk maakt. Net als bij optie 1 is dus niet het systeem zelf per spraak te regelen, maar wel de muziek die je zo afspeelt. Dit is weliswaar een kleine beperking, maar het luisterplezier zal er niet minder om worden.

Google Home Mini met Stereo M
Google Home Mini met Stereo M

De Google Home app > alle Home-apparaten in één app

Google Home devices worden centraal beheerd met de gelijknamige app. Apparaten in hetzelfde wifi met Chromecast worden automatisch gedetecteerd en weergegeven als afspeelapparaat. Belangrijk voor de bluetooth-verbinding van Teufel systemen met Google Home is het menu “Instellingen” binnen de Google Home App.

Muziek afspelen op je Google Home / Nest via bluetooth.

Zorg er voor dat de Teufel speaker in bluetooth pairingmodus staat. Volg de onderstaande stappen:

 1. Open de Google Home-app op je smartphone en table.
 2. Tik op je apparaat en ga naar Instellingen.
 3. Naar beneden scrollen naar ‘Algemene instellingen’ en tik vervolgens op gekoppelde bluetooth-apparaten en koppelen.

De Google Assistant is je buddy

Wat Alexa voor Amazon is en Siri voor Apple, is de Google Assistant voor Google. Het werkt net zo goed. Spraakcommando’s zoals “Ok, Google: play The Beatles” of “Hey Google: Next Track” worden door Google Home herkend en vervolgens uitgevoerd. Niet alleen muziekdiensten werken met Google, ook de Appie app van Albert Heijn is heel erg handig.

De wereld van Teufel streaming systemen – flexibel en makkelijk te gebruiken.

Of het nu gaat om direct geïntegreerde muziekdiensten, chromecast-apps voor smartphones/tablets of aansluitbare hardware-adapters zoals AirPort Express, Amazon Echo Dot of Google Home / Nest: Teufel streamingsystemen zijn dankzij de hoge mate aan flexibiliteit makkelijk naar individuele wensen te configureren.

Teufel streaming systemen

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

RADIO 3SIXTY

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

Nieuwste artikelen

 1. Bamps Pieter
  23. nov. 2022, 13:53

  Beste,

  Ik kan mijn teufel 3 Sixty niet koppelen met mijn Google Home.
  Graag een oplossing!

  Mvg
  Pieter Bamps

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Jonathan