VARTA: vol energie sinds 1887

Accu’s, powerbanks, zonne-energie: VARTA is een expert als het gaat over het opslaan en draadloos beschikbaar maken van energie. Daarom is het de perfecte partner voor ons – want bij langere avonturen raakt zelfs de sterkste batterij van je bluetooth speakers en koptelefoons op een gegeven moment leeg. Dan is handig om een powerbank bij de hand te hebben, deze is nu ook in de Teufel webshop verkrijgbaar. Hier kom je meer te weten over het verhaal van VARTA.

Van de Noordpool tot de maan: VARTA is (bijna) overal geweest

De geschiedenis van de onderneming uit het Duitse Hagen begon in 1887 als Accumulatoren-Fabrik “Tudorschen Systems Büsche & Müller OHG” en werd opgericht door Adolf Müller. De focus is al meer dan 130 jaar niet veranderd: energieopslagapparatuur was en is nog steeds de kernactiviteit. De dochteronderneming “VARTA Accumulatoren GmbH” uit Berlijn, bestaat al sinds 1904 – en is daarmee ook de bekende merknaam.

Oprichter Varta
Adolf Müller, oprichter van VARTA (Copyright VARTA AG)

Al in 1896 kon VARTA bewijzen waar hun batterijen toe in staat waren – tijdens een Noordpoolexpeditie van Fridtjof Nansen doorstonden de batterijen met succes extreme temperaturen van -50 graden.

Varta
VARTA-batterijen in gebruik tijdens een onderzoeksreis van het schip “Fram” in 1893-96 en een 15 maanden durende sledetocht door Dr. Nansen en Luitenant Johansen (Copyright VARTA AG)

En als je denkt dat de expeditie naar de ijzige koude van de Noordpool de gekste locatie was, dan heb je het mis. De camera van Neil Armstrong tijdens de maanlanding in 1969 bevatte batterijen van VARTA. Temperaturen op een satelliet van de aarde schommelen tussen 130 en -160 graden – een nog grotere uitdaging.

Maancamera
De legendarische maancamera werd ook aangedreven door VARTA-batterijen (Copyright VARTA AG)

Virtueel bezoek aan het VARTA museum

Veel details en vondsten uit de geschiedenis van VARTA, vind je ook in het mooi ingerichte VARTA-museum. Klik op de foto om het VARTA Museum virtueel te bezoeken.

Varta museum
klik voor een rondleiding

Andere kleine en grote mijlpalen in de bedrijfsgeschiedenis van VARTA:

  • Sinds 1997, ontwikkeling van microbatterij productie in Ellwangen.
  • In 2002 werden de activiteiten opgesplitst: VARTA Microbattery GmbH bundelde alle wereldwijde microbatterijactiviteiten, Johnson Controls, Inc. nam de sector autobatterijen over en Spectrum Brands, Inc. nam de commerciële batterijen over.
  • In 2011 werd begonnen met de bouw van ’s werelds grootste fabriek voor hoortoestelbatterijen.
  • Sinds 2014 worden alleen nog milieuvriendelijke, kwikvrije batterijen geproduceerd.
  • Opname in de aandelenindices MDAX en TecDAX in 2019.

Bijpassende producten van Teufel

SUPREME ON

Naar product

ROCKSTER GO

Naar product

AIRY TRUE WIRELESS

Naar product

Altijd in beweging – VARTA richt zich op innovaties en duurzaamheid

Bij VARTA betekent traditie niet stilstaan. Integendeel, innovaties kenmerkten al vroeg de geschiedenis van het merk en zijn producten. Het bedrijf zet deze traditie voort, onder meer met zijn eigen innovatie- en onderzoekscentrum. Efficiëntere productieprocessen, nieuwe materialen, kwaliteitsgarantie – alles wordt op de proef gesteld. Op die manier wordt het ontwikkelingsteam ondersteund en kan het steeds putten uit de nieuwste inzichten voor nieuwe producten en nieuwe ontwikkelingen.

Ook duurzaamheid speelt al vele jaren een grote rol in alle aspecten van het bedrijf. Grondstofbesparende productie, de veiligheid en duurzaamheid van de producten, maar ook de productielocatie in Duitsland en de bevordering van de eigen werknemers weerspiegelen de bedrijfsfilosofie.

Nooit zonder stroom: powerbanks van VARTA bij Teufel

VARTA Wireless Power Bank
Draadloos opladen: de VARTA Wireless Power Bank

VARTA Wireless Power Bank: deze powerbank is ook een oplaadstation voor smartphones die de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunen. De powerbank voorziet jouw koptelefoons, luidsprekers en wearables van stroom via een kabel en dat tot 4 apparaten tegelijkertijd. Volledig opgeladen heb je altijd 10.000 mAh aan energie bij je.

VARTA Energy Power Bank: de VARTA Energy Power Bank met 10.000 mAh kan ook tot 2,5 smartphones opladen wanneer deze volledig is opgeladen. Met de drie poorten – 2x USB-A en 1x USB-C – kun je tot drie apparaten tegelijk van stroom voorzien. Bovendien zijn beide powerbanks uitgerust met de nieuwste geavanceerde veiligheidstechnologie van VARTA. Deze biedt de powerbank bescherming tegen o.a. oververhitting, overladen, diep ontladen en kortsluiting.

Mobiele speakers van Teufel

BOOMSTER GO

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

MOTIV GO

Naar product

3 tips voor de verzorging van jouw powerbank

  • Alles of niets? Dit geldt niet voor powerbanks! Integendeel, het kan de levensduur ten goede komen als je een powerbank met een lithium-ionbatterij af en toe slechts gedeeltelijk oplaadt.
  • Als je jouw powerbank lange tijd niet gebruikt, dan laat je hem toch elke drie maanden op.
  • Vermijd extreme temperaturen. Laad een powerbank niet op wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan 5 graden. En bedek hem niet met kleren of een deken als je hem gebruikt.

Nieuwste artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.