5 studietips voor een betere concentratie

Studeren met Teufel en Studentenkorting.nl – We kennen het: je moet studeren voor een (her)tentamen, een paper schrijven of aan je scriptie werken maar je kan je maar niet concentreren. Het kan moeilijk zijn om in het juiste studieritme te komen en te blijven als de omgeving je afleidt. Wij hebben – samen met de studie-experts van Studentenkorting.nl – vijf studietips voor je op een rij gezet die je kunnen helpen om in de zone te komen, je concentratie te verbeteren, en hoe de juiste koptelefoon je daar nog eens extra bij helpt. Let’s go!

Studietip 1: concentreer je op één taak tegelijk

Multitasking kan verleidelijk zijn, maar het kan leiden tot verminderde concentratie en focus. Het duurt gemiddeld ongeveer 15 tot 20 minuten om volledig in een nieuwe taak te komen nadat je van een andere taak hebt gewisseld. Noise-cancelling koptelefoons helpen je om omgevingsgeluiden te blokkeren en je te concentreren op één taak tegelijk.

Studietip 2: creëer de juiste sfeer

De juiste sfeer kan een groot verschil maken voor de productiviteit van je studiesessie. Sommige studenten vinden de sfeer van een rustige bibliotheek het fijnst, terwijl anderen juist graag in de drukte van een koffietentje zitten. Met de juiste verlichting, temperatuur en ventilatie stel je jouw lichaam en geest in staat om optimaal te presteren. Waar je ook zit – belangrijk is dat jouw koptelefoon in ieder geval genoeg batterij heeft om jouw studiesessie bij te houden.

Studietip 3: luister naar achtergrondmuziek

Dat muziek een enorm effect heeft op ons brein is wetenschappelijk bewezen. Muziek stimuleert je hersenen, helpt tegen stress en verbetert je focus. Wat voor muziek je dan draait, hangt helemaal van jouw voorkeuren af. In-ear koptelefoons zijn optimaal voor hiphop of muziek met wat meer bas, terwijl on- en over-ears ideaal zijn voor jazz of klassiek.

De beste Teufel studiebuddies voor thuis

AIRY SPORTS

AIRY SPORTS

€ 89,99€ 99,99In verschillende kleuren
AIRY SPORTS

AIRY SPORTS

€ 69,99€ 99,99In verschillende kleuren
AIRY SPORTS

AIRY SPORTS

€ 69,99€ 99,99In verschillende kleuren

Studietip 4: luister naar je lichaam

Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt namelijk de bloedtoevoer naar de hersenen, wat resulteert in een verbeterde concentratie, focus én geheugen. Daarnaast kan beweging stress verminderen en de stemming verbeteren. Luister daarom ook naar je lichaam en stap op voor een rondje om of sportsessie. Helemaal ideaal natuurlijk wanneer je koptelefoon ook geschikt is voor tijdens het sporten en ook goed blijft zitten wanneer jij in beweging bent.

Studietip 5: creëer een studieritueel

Rituelen en routines helpen ons om onbewust al in een soort studiemodus te komen. Door een vast ritueel te creëren – zoals het luisteren naar een leuke podcast tijdens het drinken van je koffie – voordat je begint met studeren, bereid je jouw geest voor op de taken die voor je liggen. Dit ritueel zorgt ervoor dat jij direct effectief aan de slag kan!

jonge vrouw met rode in-ears koptelefoon.

Studeren met Teufel koptelefoons

REAL BLUE TWS 2: of je nu studeert in een rumoerig studentenhuis, je probeert te concentreren in een koffiebar of sport in de sportschool, met deze oordopjes zit je goed. Met geavanceerde technologie, waaronder digitale ruisonderdrukking en een lange batterijlevensduur, levert de REAL BLUE TWS 2 geluid van hoge kwaliteit, waar je ook bent.

REAL BLUE NC: de REAL BLUE NC levert de beste geluidskwaliteit in zijn klasse. Met een batterijlevensduur van meer dan 55 uur, grote drivers en krachtige noise-cancelling technologie, kun je meer gedaan krijgen zonder afleiding. Bovendien is deze koptelefoon met slimme bediening en een lichtgewicht, comfortabel ontwerp perfect voor lange luistersessies, zelfs voor brildragers.

AIRY TWS 2: met krachtige geluidstechnologie en Active Noise Cancelling zijn deze oortjes perfect voor studeren, videogesprekken of het kijken naar je favoriete serie. Met een verbeterd ontwerp met ANC en een transparantiemodus, Bluetooth 5.2, aanraakbediening en een lange batterijlevensduur is de AIRY TWS 2 je betrouwbare studiebuddy.

Teufel biedt nu 10% extra korting op alles via Studentenkorting.nl, een online platform gericht op studenten. Studentenkorting.nl heeft de beste deals voor studenten, zodat jij optimaal van je studentenleven kan genieten zonder je bankrekening te plunderen. Maak optimaal gebruik van deze aanbieding en succes met studeren!

Winactie
Speciaal voor de start van onze studentenkorting hebben wij samen met Studentenkorting.nl een winactie opgezet en maak jij kans op één van de 3 sets bestaan de uit de Airy Sports en een Boomster Go! Om kans te maken kan je meedoen aan de winactie op de website van Studentenkorting.nl. Veel succes!

Nieuwste artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.