Frau arbeitet in einer Werkstatt an technischen Bauteilen und einem Laptop

Repair Café: repareren, niet weggooien!

Weggooien is verleden tijd – nu repareren we! In Repair Cafés komen mensen samen om kapotte spullen nieuw leven in te blazen. Samen schroeven, naaien en solderen we de wereld een stukje duurzamer. Klinkt leuk? Ontdek hier hoe het werkt!

Wat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn dé plekken waar repareren centraal staat. Hier komen mensen samen om kapotte alledaagse spullen zoals toasters, stoelen of luidsprekers weer tot leven te wekken. Het idee ontstond in Nederland dankzij publiciste Martine Postma en duurzaamheidsmanager Peter van Vliet. Samen bedachten ze in 2009 dat er overal plekken moesten zijn waar mensen hun defecte apparaten, onder deskundige begeleiding, zelf konden repareren. Het allereerste Repair Café vond plaats op 18 oktober 2009 in het Fijnhout Theater in Amsterdam en trok meteen veel belangstelling.

In een tijd waarin elektronisch afval explosief groeit, bieden Repair Cafés een duurzame oplossing. Te veel apparaten belanden op de vuilnisbelt, vaak in landen zonder goede recyclingopties. Door je spullen te repareren in een Repair Café, help je mee om elektronisch afval te verminderen en waardevolle grondstoffen te besparen.

Heb je thuis een kapot apparaat dat je bijna wilde weggooien? Stop! Breng het naar een Repair Café bij jou in de buurt en geef het een tweede kans. En vergeet niet: op 19 oktober is het de International Repair Day – de perfecte gelegenheid om te beginnen! Lees ook onze blog voor handige tips om je multimedia-apparaten schoon en langer werkend te houden.

Betrouwbare sound, waar je ook bent

BOOMSTER GO

BOOMSTER GO

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren
MOTIV® GO

MOTIV® GO

€ 199,99€ 249,99In verschillende kleuren

Hoe werkt een bezoekje aan het Repair Café?

Een bezoek aan het Repair Café is heel eenvoudig: je brengt je kapotte apparaat of voorwerp mee – of het nu een broodrooster, een fiets of een kapotte wekker is – en wordt geholpen door vrijwilligers die alles weten over reparaties.

Twee mensen werken aan een elektronische printplaat met kabels
In een Repair Café repareren mensen samen apparaten.

Je bekijkt het probleem samen en als je wilt, help je zelf mee en leer je nieuwe vaardigheden. Alles wat je nodig hebt voor de reparatie is ter plaatse: Gereedschap, materialen en expertise. De Repair Cafés worden overigens gefinancierd door donaties en extra inkomsten uit de verkoop van hapjes en drankjes ter plekke. Dit houdt de service toegankelijk voor iedereen en ondersteunt tegelijkertijd het onderhoud van het project.

Leestip: Op onze blog kun je inspiratie opdoen voor duurzame cadeauverpakkingen.

Teufel luidsprekers: langdurige sound voor thuis

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

STEREO L 2: De STEREO L 2 van Teufel combineren uitstekend geluid met een tijdloos design. De draadloze luidsprekers schitteren met kristalhelder geluid, of het nu om muziek of films gaat. Dankzij de draadloze verbinding kun je ze flexibel en vrij in de kamer plaatsen zonder je zorgen te maken over kabels. Een echte blikvanger die je woonkamer net dat beetje extra geeft, zowel qua geluid als qua uiterlijk.

ULTIMA 20: Het ULTIMA 20 hifi-boekenrekluidsprekerpaar maakt niet alleen indruk met zijn aantrekkelijke ontwerp, maar levert ook uitstek end geluid voor film en muziek. Dankzij de tweeters en middenbereikluidsprekers bieden de boekenplankluidsprekers een indrukwekkende geluidservaring. Je kunt de luidsprekers flexibel opstellen of aan de muur bevestigen.

Maximale bescherming voor je Teufel apparaten

MUSICSTATION Cover

MUSICSTATION Cover

€ 39,99In verschillende kleuren
MUSICSTATION Cover

MUSICSTATION Cover

€ 39,99In verschillende kleuren
deuter x Teufel SUPREME ON bag

deuter x Teufel SUPREME ON bag

€ 24,99In verschillende kleuren

Hoe vind ik een Repair Café bij mij in de buurt?

Er zijn nu Repair Cafés in veel steden en ze zijn makkelijker te vinden dan je zou denken.

Hier zijn een paar nuttige links:

  • Nederland: Je kunt zoeken naar Repair Cafés bij jou in de buurt op repaircafe.org. Voer gewoon je postcode of woonplaats in en je krijgt een lijst met de dichtstbijzijnde locaties.

Titelbeeld: ThisIsEngineering van Pexels. Pexels License.

Bijdragebeeld: Willquezada van Pexels. Pexels License.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.