Mann mit Fahrrad auf Berg

Bijzondere sporten: probeer eens iets nieuws!

Ben je nog op zoek naar een nieuwe hobby of favoriete sport om weer fit te worden ? Of wil je gewoon iets ongewoons proberen? Wil je jouw grenzen verleggen? Dan hebben wij een aantal bijzondere sporten en hobbies voor je verzameld waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt – maar die iedereen kan proberen. Laat je inspireren!

Plogging: ongewone sport met een duurzaam idee

Een combinatie van joggen en afval rapen: dat is plogging. De trendy sport vindt zijn oorsprong in Zweden en zijn naam is een combinatie van “plocka upp” (Zweeds voor “oprapen”) en “joggen”. In feite is het een sport die je dubbel gelukkig maakt: je doet iets voor je lichamelijke gezondheid en voor het milieu. Door regelmatig te stoppen en te buigen, en dan weer te versnellen, combineer je verschillende bewegingen en wordt je looptraining praktisch een intervaltraining. Je kunt ook bewust squats of rekoefeningen doen. Bovendien zorgt plogging voor afwisseling: je loopt niet altijd dezelfde route en je focust extra hard op de omgeving.

Wat heb je nodig voor plogging? Je favoriete loopschoenen, stevige handschoenen (zoals tuinhandschoenen) voor hygiëne en bescherming, en een vuilniszak. Ready to go. Het maakt helaas niet uit waar je loopt: je komt overal troep tegen die je kunt oprapen.

Voeten van een jogger op straat.
Plogging traint je uithoudingsvermogen en verzamelt afval

Voor nog meer motivatie kun je lid worden van Facebook-groepen, deelnemen aan plogging-evenementen – of je eigen zwerfvuiljogsessies organiseren met vrienden. Of ga in je eentje hardlopen en deel je resultaat op sociale media.

Mud Masters: te gek sportevenement en leuke uitdaging

Wil je jouw grenzen verleggen? En je bent op zoek naar een specifiek doel? Bij mud masters kan iedereen meedoen en zich met volle fysieke overgave bewijzen. Het hindernisparcours door modder is een smerige boel – en een hoop lol! Maar uitdagend plezier waar je fysiek op voorbereid moet zijn.

Waar gaat Mud Masters precies over? Bij dit jaarlijkse evenement, dat op vele plaatsen plaatsvindt, moet je een hindernissenparcours afleggen. Associaties met Ninja Warrior of Takeshi’s Castle komen snel naar boven. Door metershoge muren over te steken, over modderige laddersporten te glijden of door geëlektrificeerde hindernissen te kruipen, kun je aan jezelf bewijzen dat je grote uitdagingen aankunt. Teamspirit speelt een essentiële rol bij het geweldig zware parcour – want bij de mud masters gaat het om het verder komen, niet om de eerste en de snelste te zijn. Veel obstakels kan je trouwens enkel overwinnen met een helpende hand. Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Vrouw klimt over een hindernis
Beim Tough Mudder ist Teamgeist gefragt

Het klassieke Mud Masters-parcours is ongeveer 16 kilometer lang en is bezaaid met 25 hindernissen. Er zijn ook kortere routes of nog grotere uitdagingen als de marathon afstand van 42 km. Op de website van Mud Masters kun je tips vinden om je goed voor te bereiden op het lastige avontuur.

Passende producten van Teufel

BOOMSTER GO

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

ROCKSTER GO 2

Naar product

IJsbaden: trendy sport die de bloedsomloop traint

Het ziet er een beetje vreemd uit wanneer, naast dik ingepakte wandelaars in de sneeuw, een paar dapperen een duik nemen in een ijskoud meer. Maar ijsbaden kan ook een cool idee zijn als je een nieuwe sport wilt uitproberen. Doe het wel step by step. Neem bijvoorbeeld niet midden in de winter bij temperaturen rondom het vriespunt voor het eerst een duik in het water. Het risico op een cold shock en een collaps in het water is te groot. Maar als je echt in de verleiding komt om een duik in ijskoud water te nemen, hebben wij een paar tips voor beginnende ijszwemmers:

  • Oefen eerst met koude douches en train vooral om gelijkmatig en kalm te ademen, zelfs wanneer alles samentrekt.
  • Zet een muts op, trek neopreen sokken aan en houd je handen boven water: het hoofd en de ledematen zijn de plaatsen waar je de meeste warmte verliest.
  • Ga niet in je uppie ijs- of winterbaden, zodat iemand je in geval van nood kan helpen als je lichaam te heftig reageert op de koudeschock.
  • Droog je daarna goed af en trek comfortabele, iets lossere kleding aan: de kou zal je bewegingen in het begin wat stijf maken.
Meer met sneeuw in de winter
Bereid je voor op ijszwemmen in de winter

Als je ijsbaden voorzichtig aanpakt, kan het goed zijn voor je lichaam en geest. Net als bij wisseldouches trekken je bloedvaten afwisselend samen en verwijden dan weer – een goede training voor het hart- en vaatstelsel en het bindweefsel. Het stimuleert je bloedsomloop en je hele lichaam warmt op. Doe je dit regelmatig, dan versterkt het je immuunsysteem. Bovendien omschrijven veel gepassioneerde ijsbaders deze sport als een soort meditatie, omdat je je sterk moet concentreren op je ademhaling en de reacties van je lichaam. Blijf je toch liever thuis in een lekker warme omgeving? Ontdek dan hier enkele tips hoe je fit blijt.

Ontdek de bijzondere functies van onze Teufel producten

Man met REAL BLUE NC koptelefoon
Ken je alle functies van de REAL BLUE NC?

Teufel producten hebben altijd een krachtige sound. Maar kende je al de volgende features die je ook bij sommige speakers en andere koptelefoons kunt verwachten?

  • ShareMe: Met de ShareMe-functie kun je twee koptelefoons tegelijk aansluiten op een smartphone – onder meer de REAL BLUE NC en de SUPREME IN.
  • Laadcase: Een case die niet alleen je in-ears beschermt tegen krassen of kwijtraken in je rugzak, maar ook dienst doet als powerbank – deze wordt meegeleverd met onze AIRY TRUE WIRELESS. Hij past ook bij de kleur van de koptelefoon.
  • Dj-mixer: Onze ROCKSTER mag op geen enkele party ontbreken – en dat is niet alleen te danken aan de geweldige sound, maar ook aan het geïntegreerde dj-mengpaneel met soundregeling, crossfader en pre-listening functie.

Meer krachtige producten van Teufel

RADIO 3SIXTY

Naar product

Musicstation

Naar product

BOOMSTER

Naar product

Meer bijzondere sporten om uit te proberen

  • Crossgolf: op een weide, in een stadspark of op een parkeerplaats – met crossgolf swing je de club zowat overal. Veiligheid eerst, natuurlijk: sla de golfbal voorzichtig.
  • Schaakboxen: bij het schaakboksen train je afwisselend je geest en je lichaam. Twee tegenstanders wisselen af tussen de wedstrijd op het schaakbord en in de boksring.
  • Kaasrollen: Je hebt misschien al eens gehoord van een van de gekste sporten. In het Verenigd Koninkrijk is het een traditie om een groot kaaswiel achterna te lopen terwijl die van een helling naar beneden rolt.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.