House of the Dragon (IMAGO)

House of the Dragon: de langverwachte prequel van Game of Thrones

Gegroet, fans van Game of Thrones en nieuwkomers! Of liever “Valar Morghulis”, zoals de Valyrianen graag zeggen. Sinds 22 augustus kun je eindelijk de prequel serie “House of the Dragon” bekijken en de wereld van Westeros opnieuw beleven. Maar waar gaat de nieuwe serie precies over en waar kun je het streamen? We vertellen je alles wat je moet weten!

Hier gaat het hart van de drakenfans sneller kloppen

Fans van geliefde personages als Arya Stark en Tyrion Lannister moeten nog even wachten want de prequelserie House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. Centraal staat de heersende familie Targaryen, die regeert over de Zeven Koninkrijken met draken aan hun zijde.

Viserys I. Targaryen (Paddy Considine) zit na het overlijden van zijn grootvader op de IJzeren Troon, als koning van Westeros. Wanneer hij zijn dochter Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) tot troonopvolgster benoemt, zijn sommige mensen daar verre van blij mee. Onder hen Viserys I. Targaryen broer Daemon (Matt Smith), een krijger en drakenrijder die net zo onvoorspelbaar als ervaren is. Wanneer een koninklijk toernooi wordt gehouden waarbij de ridder Ser Criston Cole (Fabien Frankel) de prinses om haar gunst vraagt, vermoedt nog niemand de gruwelen van de nabije toekomst. Want weldra zal een opvolgingsoorlog uitbreken die de geschiedenisboeken ingaat.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Kippenvel of niet? Naast de reeds genoemde castleden zijn ook acteurs als Eve Best, Rhys Ifans en Graham McTavish in de serie aanwezig. Vooral Graham McTavish tovert een glimlach op het gezicht van iedere Outlander-fan. Deze keer zal hij echter geen Highlander spelen, maar een edele ridder.

Leestip: zijn het een beetje veel personages tegelijk? Lees dan de Targaryen stamboom– en karaktergids die HBO ter beschikking heeft gesteld. Hier kun je de personages en hun onderlinge relaties nader bekijken. En dat geldt natuurlijk ook voor de vurigste onder hen: the dragons!

Soundbars van Teufel met dragonpower

Cinebar Pro

CINEBAR PRO

Naar product

Mini-Soundbar Cinebar One

CINEBAR ONE

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Waar stream ik House of the Dragon?

House of the Dragon is exclusief beschikbaar bij HBO Max, je kan de serie dus ook alleen daar bekijken. HBO Max is een nieuwe streamingdienst waar je in Nederland ook een abonnement op kunt nemen. Ja, je hoorde het goed: exclusief! Dit betekent dat gebruikers van Netflix, Disney+ en Co. helaas niet kunnen kijken naar dit spektakel.

Maar er is licht aan de drakenloze horizon: volgens de Britse Amazon site zal de serie van in totaal tien afleveringen deze december nog te koop zijn op dvd en blu-ray. Duimen, dus.

De soundtrack van de serie: Ramin Djawadi zorgt voor “royale” muziek

Net als bij Game of Thrones is Ramin Djawadi verantwoordelijk voor de muzikale afronding van House of the Dragon. De Iraans-Duitse filmcomponist leerde op jonge leeftijd verschillende instrumenten en na zijn studie aan het Berklee College of Music in Boston, werkte hij voor de wereldberoemde filmcomponist Hans Zimmer, waar hij assisteerde bij de ontwikkeling van soundtracks zoals die van Batman Begins.

Tegenwoordig geniet Djawadi al lange tijd groot aanzien in de filmindustrie. Bekende filmwerelden die hij muzikaal leven heeft ingeblazen zijn ondermeer Marvel’s Iron Man en de sci-fi westernserie Westworld. Maar tot zijn meest succesvolle werken behoren zijn muzikale composities voor Game of Thrones, waarvoor hij tweemaal een Emmy won.

Iedere Game of Thrones fan kent het intro en het is dan ook zeker niet verwonderlijk dat deze epische melodie weer terug is als de intro voor House of the Dragon. Maar ook de rest van de soundtrack is het beluisteren waard:

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Voor podcasts en luisterboek fans: “fire and blood” in plaats van “fire and ice”

Het boek “fire and blood” van George R. R. Martin, waarop deze serie is gebaseerd, is in audiovorm verkrijgbaar bij verschillende aanbieders.

En ook podcastliefhebbers hoeven niets te missen: HBO heeft een officiële podcast uitgebracht voor House of the Dragon, met spannende content zoals discussies over afleveringen, interviews en meer. Zowel nieuwkomers als die hard fans zijn hier in goede handen. Want wat is er nou beter dan een aflevering bekijken en vervolgens alle extra informatie te krijgen in je eigen podcast app

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Digitaal en analoog GoT-spelplezier: gevechten, beslissingen en meer!

Ook gamers kunnen zich al lang onderdompelen in het GoT-universum – en dat op veel verschillende manieren! In de wereld van mobile gaming is bijvoorbeeld “Game of Thrones: Conquest” erg populair. In dit strategiespel bouw je je eigen koninkrijk, verover je gebieden en je kunt zelfs drakeneieren uitbroeden en deze machtige draken als beschermers gebruiken.

Houd je meer van interactieve spelletjes? In dat geval moet je eens kijken naar de Game of Thrones spelserie van Telltale. In dit spel kruip je vooral in de huid van leden van de adellijke familie Forrester verkend verschillende plaatsen in Westeros en ontmoet bekende personages. Maar pas op: je beslissingen hebben al snel desastreuze gevolgen en beïnvloeden de uitkomst van het spel.

Maar er is ook genoeg aanbod voor een analoge spelavond: Het bordspel “a Game of Thrones” van Christian T. Petersen, werd zo goed ontvangen dat het in 2003 maar liefst drie Origins Awards won. Het bord, de kaarten en de extra’s zijn zo liefdevol ontworpen dat zelfs het laatste seizoen van de serie GoT ineens in een ander licht zou kunnen worden gezien (hoewel, waarschijnlijk niet).

Voel de dragonpower in je persoonlijke thuisbioscoop

Soundbar auf einem Lowboard
Minimalistisch, aber trotzdem ordentlich Power: Das Cinebar CINEBAR 11 “2.1-Set”

CINEBAR 11 “2.1-Set”: met deze soundbar beleef je geweldige cinema en geniet je thuis van “House of the Dragon” met echte surround sound. Zwaardgevechten en drakengeluiden zijn dan nog indrukwekkender wanneer je ze beluistert via dit 2-kanaals systeem.

CINEBAR PRO Surround “4.1-Set”: Een soundbar is niet genoeg? Kijk dan eens eens naar dit complete 4.1 systeem. Monteer de draadloze EFFEKT speakers aan de muur of zet ze op statieven en ervaar een indrukwekkende weergave van je tv-geluid en al je muziek.

THX-gecertificeerde producten van Teufel

SYSTEM 4 THX

Naar product

SYSTEM 6 THX

Naar product

System 6 THX + Denon X3800H für Dolby Atmos

System 6 THX AVR voor Dolby Atmos “5.2.4-Set”

Naar product

Conclusie: House of the Dragon is zeker een must see!

  • House of the Dragon is een prequel serie die zich ongeveer 200 jaar voor Game of Thrones afspeelt en centraal staat de heersende familie Targaryen.
  • Net als Game of Thrones is de nieuwe spin-off beschikbaar op HBO Max
  • De soundtrack is wederom gecomponeerd door Ramin Djawadi, die al twee Emmy’s wist te winnen voor zijn muziekcomposities in Game of Thrones.
  • Ook kun je genieten van House of the Dragon in audio vorm: Koop het luisterboek Fire and Blood en/of volg de podcast van de serie.
  • Er zijn al enkele leuke GoT-games uit – bijvoorbeeld Game of Thrones: Conquest als mobile game, Game of Thrones: de Telltale Games serie voor pc en console en natuurlijk het bordspel “a Game of Thrones”

Titelbild: IMAGO-Images

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.