CAGE – de gaming headset door en voor gamers

Est. 2003 – The Gaming Sound Company

Sinds de introductie in 2003 van de 5.1 gaming set Concept E hebben we onze plaats in de gaming wereld weten te veroveren.  Iets dat we eigenlijk helemaal niet van plan waren. Als hifi en home cinema fabrikant waren we lichtelijk verbaasd over de vraag van een tijdschrift voor pc-games die om een testexemplaar vroegen. De test pakte goed uit en ziedaar: opeens waren we ook een gaming sound company.
Tot op de dag van vandaag doen de gaming systemen het goed. Een upgrade hebben ze ondertussen ook al gekregen: een 5.1 USB geluidskaart voor de notebook gamer en bluetooth voor de smartphone gamer en nog meer power voor de basfetisjist.

In 2015 stonden we met de Thundertruck op de Gamescom –  omgeven door een mensenmassa. In 2017 wonnen we voor de zevende keer op rij de lezersprijs van het Duitse tijdschrift PC games hardware voor de populairste gaming speakers fabrikant. Terwijl we in die tijd nauwelijks nieuwe producten hadden. We hebben toen besloten om voor onze trouwe fans met een echte parel op de proppen te komen.

Teufel Thundertruck op de Gamescom
Omringd door fans: Teufel met de #Thundertruck op de Gamescom

De CAGE: door en voor gamers

Onze koptelefoon-boss Robert Schwarz is zelf gamer in hart en nieren. Het was dan ook meer dan logisch om de eerste echte Teufel gaming headset te lanceren. De bal begon meteen te rollen: marktanalyses werden opgezet en intern werd hard overlegd welke features de koptelefoon moest hebben.

Productdesigner Robert Schwarz over de gaming headset CAGE
Productontwikkelaar Robert Schwarz over de CAGE features

Al snel werd duidelijk dat het een volledig nieuw product zou worden, ontwikkeld in de soundlabs in Berlijn. Geen bestaand product met een paar toevoegingen. Die beslissing gaf ons veel vrijheid: van productdesign tot geïntegreerde technologie.

Beginontwerpen van de gaming headset CAGE
Eerste CAGE sketches

Gaming headset – op en top Berlijns

Het centerpiece van de CAGE is de inhouse ontwikkelde 40-mm driver met lineaire HD-technologie. Onze akoestiekafdeling onder leiding van Andreas Dausend heeft negen maanden aan de besturing en het materiaal van de driver gewerkt, totdat ze tevreden waren met het akoestische resultaat. Een diepe bas voor explosies, een zuiver midden voor teamspeak en een briljant hoog voor de kleine, maar fijne details geven games een unieke en ongekende meerwaarde. Ook is er veel aandacht besteed aan de vormgeving van de oorschelpen. Volume en vorm zijn van grote invloed op de sound. Deze parameters waren de basis voor het uiteindelijke productdesign.

Teufel soundlab - hier wordt de CAGE getest
Blik achter de coulissen: het Teufel soundlab

En daar konden we ons flink uitleven – tenslotte is de doelgroep een andere dan die My Little Pony op 3DS speelt. Het design is stoer met metalen elementen in gunmetal look. Dit verwijst met een knipoog naar de oorsprong van de naam, cagefight – de vechtsport waar alles geoorloofd is. Tegelijkertijd visualiseren de elementen ook het impulsieve en omhullende geluidsbeeld van de nieuwe Teufel koptelefoon.

Ready to play op alle fronten

Teufel ademt home cinema en surroundsound zit diep in ons DNA. De CAGE moest en zou daarom ook een goede ruimtelijk sound krijgen. Nu kan een koptelefoon alleen maar stereo weergeven, dus voor een nauwkeurige lokalisatie van de tegenstander bedachten onze ontwikkelaars het volgende: een 7.1 surroundsimulatie. De CAGE simuleert maar liefst 7 geluidsbronnen plus een massieve subwoofer. Je vraagt je af hoe? De CAGE werd uitgerust met een USB-geluidskaart.

De geluidsweergave is niet het enige feature waar onze designers mee op de proppen kwamen. Als geen ander weten ze hoe belangrijk het is dat je bij online games te verstaan bent. Daarom zijn er meteen twee microfoons ingebouwd voor een perfect echocancelling tijdens een team chat. Oh, en als we het over de microfoon hebben: wist je dat je de microfoon en de koptelefoonkabel zowel links als rechts kunt aansluiten? Waarom? Zodat je never ever tijdens het gamen door een kabel wordt gestoord.

Voor eindeloze gaming sessies die duren tot het ochtendgloren hebben we de oorschelpen lekker groot en comfortabel gemaakt. Zodat je zelfs na de 10e energiedrink nog een koel hoofd bewaart.
En ben jij iemand die zo opgaat in z’n game dat je niet eens merkt dat het alweer donker is geworden? Ook daar hebben we aan gedacht: het Teufel logo op de oorschelpen zorgt voor licht in de duisternis.

Gaming headset CAGE met lichtgevend logo
Blikvanger: gaming headset CAGE met lichtgevend Teufel logo

De Teufel CAGE getest door Yarasky

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Meer informatie over de gaming headset CAGE vind je in de webshop

 

 

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.