Shure Titelbild

Shure: high end microfoons met een lange geschiedenis

De Amerikaanse fabrikant Shure kan terugkijken op een geschiedenis van bijna honderd jaar. Het bedrijf, opgericht in Chicago in 1925, moest al vroeg zijn grootste crisis overwinnen. Tegenwoordig staat Shure voor high end audioapparatuur met professionele zangmicrofoons en de populaire Motiv-microfoons voor privé-gebruikers. We nemen een kijkje achter de schermen van het succesvol bedrijf.

Het begin: opstarten en heroriëntatie

In 1925 zag het er nog goed uit voor een startend bedrijf. Sidney N. Shure begint zijn eigen zaak in Chicago met de verkoop van radiokits. In slechts enkele jaren ontwikkelt de Shure Radio Company zich van een eenmanszaak tot een postorderbedrijf met tientallen werknemers. Maar de wereldwijde economische crisis dwingt het bedrijf om massaal banen te schrappen. Bovendien raken radiokits verouderd naarmate meer en meer kant-en-klare radio’s worden verkocht. Shure is al in 1930 met uitsterven bedreigd.

Sidney N. Shure 1925
Sidney N. Shure richt het bedrijf op in Chicago in 1925

In deze turbulente tijden, neemt Shure een baanbrekende beslissing: de handel in radio-onderdelen wordt stopgezet en het bedrijf richt zich voortaan op microfoons. Louter distributie gaat snel over in eigen productie. De jaren 1930 kenden een snelle opgang met baanbrekende innovaties zoals de 55 Unidyne, de eerste dynamische microfoon met slechts één capsule. Dit maakte Shure wereldberoemd.

Hoge kwaliteitsnormen maken ongekend succes mogelijk

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt Shure productnormen en testprocedures die voldoen aan de hoge eisen van het Amerikaanse leger. Deze werden al snel toegepast op het hele productassortiment. Met zijn standaarden zet het bedrijf wereldwijde maatstaven en zorgt het voor een ongekende reeks innovaties waardoor Shure een synoniem wordt voor professionele microfoontechnologie.

Shure Unidyne 55SH
Nakomeling van de legendarische Elvis-microfoon: de Shure Unidyne 55SH Series II

Vooral opnamestudio’s en muzikanten waarderen de producten van de Amerikaanse fabrikant. De Unidyne 55S (de kleinere versie van de Unidyne 55) is betrokken bij de geboorte van de rock ‘n’ roll in de jaren vijftig en gaat de muziekgeschiedenis in als de “Elvis-microfoon”. Als de Beatles de VS op stelten zetten, zijn er altijd Shure-microfoons bij. Midden jaren zestig werden de SM57 en SM58 op de markt gebracht – beide werden audioklassiekers. De SM58 heeft zijn grootste prestaties geleverd tijdens rockconcerten van bands als de Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin of AC/DC. Het is nog steeds de populairste zangmicrofoon ter wereld.

Shure Mikrofone
Al tientallen jaren de standaard in de podiumtechniek: de Shure SM57 en SM58 microfoons

Bekroond voor technische innovatie

In de loop der jaren heeft Shure zijn productportfolio met succes uitgebreid. Naast microfoons, draagbare soundsystemen en monitoring units voor podiumgebruik, audiosystemen voor conferenties, werden ook koptelefoons, mixers en software voor opnamestudio’s aan het assortiment toegevoegd. In 2003 ontvangt Shure een onderscheiding met de Technical Grammy Award voor haar uitmuntende technische bijdrage aan geluidsopnames. Daarmee bevindt het bedrijf zich in het gezelschap van illustere namen als Ray Dolby, Les Paul en Georg Neumann.

In het afgelopen decennium heeft Shure in toenemende mate audioapparatuur ontwikkeld voor de niet-professionele sector. De condensatormicrofoons van de Motiv-serie zijn speciaal bedoeld voor thuisgebruikers die eenvoudige geluidsopnames willen maken met een hoge kwaliteit en bijvoorbeeld podcasts willen opnemen.

Shure microfoons nu ook in de Teufel Shop

De vraag naar microfoons voor videoconferenties en podcasts is de laatste tijd enorm toegenomen. Shure heeft daarom twee gebruiksvriendelijke en zeer compatibele toestellen aan zijn Motiv-serie toegevoegd. Deze zijn nu ook verkrijgbaar in de Teufel Shop.

Voor heldere, krachtige spraakopnames: de Shure MV7

Shure MV7: Deze dynamishce podcastmicrofoon is een en-en-verhaal. Je kan hem net zo gemakkelijk via USB aansluiten op een pc of Mac als op professionele audioapparatuur via XLR. Dit maakt hem uiterst veelzijdig en perfect voor podcasts, gamers en sprekers die heldere en nauwkeurige stemopnames nodig hebben. De MV7 plaatst de stem altijd op de voorgrond en kan je via de bijbehorende app aan de eisen van verschillende ruimtes aanpassen. zodat zowel automatische als handmatige bediening mogelijk is.

Shure MV5C: Werk je van thuis uit en wil je een microfoon waarmee je goed verstaanbaar bent tijdens belangrijke vergaderingen met klanten? De MV5C van Shure brengt het beste in je stem naar boven en levert transparant geluid zonder storende achtergrondgeluiden. De retro richtmicrofooncapsule past op elk bureau en kan je gemakkelijk via USB op jouw computer aansluiten. Je kan de microfoon voor home office met of zonder koptelefoon gebruiken.

Koptelefoons van Teufel

Titel image, Image 1, Image 4: © Shure Incorporated

Image 2: Shure Unidyne 55SH Series II – israel palacio op Unsplash

Image 3: Shure Mikrofone – Franz Kreul op Pixabay

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles über Kopfhörer, Bluetooth-Speaker & Heimkino. Dazu praktische Tipps und Tricks für besten Sound von unserem Inhouse-Experten-Team.