The beat of the city: interview met Teufel’s brandambassador Fabio Wibmer

De professionele freerider Fabio Wibmer heeft al naam en faam gemaakt buiten de scene met spectaculaire video’s van zijn razendsnelle mountainbike ritten. Voor de nieuwste Teufel campagne konden we Fabio strikken voor een videoshoot in Berlijn. Mede door corona was dit voor iedereen een compleet nieuwe uitdaging. In het interview met Fabio hoe hij die periode heeft ervaren en wat hij van plan is na de lockdown.

The beat of the city: de video op Youtube

Voor de nieuwe campagne volgden we Fabio op zijn bike door Berlijn. Met veel charisma veranderende de profatleet, de straten van Berlijn in zijn freeride speeltuin. Natuurlijk, met soundsupport van Teufel.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Fabio over 2020, de videoshoot in Berlijn en gevaarlijke stunts

The beat of the city: Fabio tijdens de opnames ©Teufel

Blog team: Fabio, als inwoner van Innsbruck, die eigenlijk voortdurend onderweg is, was jij een van de eersten die te maken kreeg met de beperkingen die ongeveer een jaar geleden begonnen. Hoe heb je deze tijd beleefd?

Fabio: De laatste lockdown, die kort voor Kerstmis 2020 begon, had geen grote invloed op mijn leven. Net daarvoor had ik in Zuid-Frankrijk mijn enkel gebroken en moest ik me concentreren op mijn herstel. Reizen en projecten werden daarom voorlopig uitgesteld en ik was eigenlijk uitsluitend bezig met de revalidatie.

Gewichtsloos ©Hannes Berger

Blog team: Wat was in het afgelopen jaar jouw grootste uitdaging?

Fabio: Het afgelopen jaar ging natuurlijk gepaard met veel beperkingen en uitdagingen. Veel projecten moesten worden vervroegd of verplaatst. Internationale projecten moesten plots in Europa gebeuren. Grotere reizen waren praktisch onmogelijk. Maar ik moet zeggen dat ik best tevreden ben over wat we vorig jaar alsnog gerealiseerd hebben. Eerst en vooral natuurlijk mijn home office video, die tijdens de lockdown, bij mij thuis in Innsbruck werd opgenomen. Maar er waren ook veel kleinere projecten of korte trips, bijvoorbeeld de shoot met Teufel in Berlijn. Uiteindelijk hebben we er het beste van gemaakt.

Home Office – Fabio Wibmer (YouTube)

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Blog team: Laten we het hebben over the beat of the city videoshoot samen met Teufel in Berlijn. Als je deze video bekijkt, zie je toch niet dat het in zulke moeilijke tijden is opgenomen. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Het was inderdaad een helse uitdaging om de video corona-proof te draaien. Dat dit op het eerste gezicht niet opvalt, is vooral te danken aan de uitstekende samenwerking tussen mijn team en het team van Teufel (Fabio Wibmer over de opnames).

Fabio: Het was inderdaad een helse uitdaging om de video corona-proof te draaien. Dat dit op het eerste gezicht niet opvalt, is vooral te danken aan de uitstekende samenwerking tussen mijn team en het team van Teufel. De gedetailleerde voorbereiding van de opnames was enorm belangrijk. Daarnaast moesten we ons ook flexibel opstellen qua timemanagement. Dat was zeker de grootste uitdaging: een tijdstip vinden waarop verschillende mensen konden samenkomen, bijvoorbeeld voor de beatboxerscène of de slotscène op het dak.

Ook in de Berlijnse flagship store werd er gefilmd ©Hannes Berger

Op het voorwiel naar beneden

Blog team: Welke stunt vond jij het leukst tijdens de opnames?

Fabio: Het is erg moeilijk om er iets specifiek uit te halen. De hele shoot was erg cool en spannend. Als ik puur naar het technische aspect kijk, ben ik blij dat alles zo goed gelukt is. Dan was er die scène met de steile rots, die ik gedeeltelijk alleen op het voorwiel afreed. Daar bovenop komen, was waarschijnlijk het moeilijkste deel van de opname. Ik gleed echt elke keer uit. lacht.

Geen angst voor steile afdalingen ©Hannes Berger

Blog team: Als je vrij kon kiezen uit locaties in Berlijn, waar zou je dan graag met jouw mountainbike rijden?

Fabio: Ik ben nu al een paar keer in Berlijn geweest om te freeriden maar ik ken zeker nog niet alle spots. Daarom is het voor mij super moeilijk om er één te kiezen. De mix van moderne en historische plaatsen biedt geweldige mogelijkheden voor trial biking. Ik zou eigenlijk nog een keer terug moeten komen en een langere verkenningstour doen.

Beter niet imiteren zonder training ©Teufel

Skate punk als motivatie

Blog team: Heb je een song/album/artiest die je het afgelopen jaar heeft gemotiveerd of die je zelf hebt ontdekt? Welk concert wil je als eerste weer bijwonen?

Fabio: Vorig jaar luisterde ik weer meer naar skate punk en punk rock, bijvoorbeeld Blink-182 of The Offspring. Dus eerder oude vertrouwde artiesten die ik herontdekt heb. Ik zou dan ook heel graag nog eens naar een rock- en punkrockconcert gaan en echt feesten. The Offspring brengt op dit moment een nieuw album uit – met veel geluk komt er ook een tournee. Als de pandemie dat toelaat.

©Hannes Berger

Blog team: Ik weet zeker dat je net als iedereen uitkijkt naar het einde van de lockdown. Heb je al plannen wat je dan gaat doen? Waar zou men je weer live aan het werk kunnen zien?

Fabio: Ik heb wat videoprojecten in de wacht staan waar ik echt naar uitkijk. Tegen die tijd moet ik weer helemaal fit zijn. Wat ik ook erg mis zijn live evenementen waar ik mijn fans kan ontmoeten. Ik hoop dat zoiets snel mogelijk zal zijn. Evenementen zoals Crankworx Innsbruck of een of andere filmpremière.

Een gevoel van voldoening

Blog team: The beat of the city is het motto van onze campagne. Welke songs associeer je met Berlijn of met de opnamedagen met Teufel in Berlijn?

Fabio Wibmer tijdens de opnames van “The beat of the city” ©Hannes Berger

Fabio: Op de een of andere manier associeer ik “Young Thug, 2 Chainz, Wiz Khalifa & PnB Rock – Gang Up”(kan je vinden in de Spotify playlist) het meest met de opnames in Berlijn. We hoorden de song nadat we de allerlaatste opnames hadden gemaakt op Potsdamer Platz. Dat gaf een gevoel van voldoening.

Blog team: We danken je voor het interview en wensen je voor de toekomst altijd afdalingen zonder ongelukken.

Bepaal het tempo: BOOMSTER GO van Teufel in 5 kleuren

Fabio Wibmer online

YouTube: youtube.com/fabwibmer
Instagram:
instagram.com/wibmerfabio
Facebook:  facebook.com/wibmerfabio
TikTok: @wibmerfabio

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.