True wireless koptelefoon: draadloze en ongebonden geluidskwaliteit

Draadloze koptelefoons zijn er al een tijdje, maar nu veroveren de daadwerkelijk draadloze koptelefoons de audiomarkt. True wireless koptelefoons (of true wireless headphones) hebben geen enkel stukje kabel meer, maar richten zich volledig op een goed zittende earbud. Ook wij hebben sinds kort een true wireless koptelefoon in ons assortiment.

Klein, compact en goed doordacht: true wireless oortjes

De eerste generatie draadloze in-ears waren twee oortjes, verbonden met een kabel. Het enige dat anders was dan voorheen, was dat de lange verbindende kabel naar de smartphone (of een ander afspeelapparaat) opeens weg was. De muziekoverdracht vond vanaf dat moment plaats via bluetooh. Dat betekende wel dat je kabel opeens niet meer blee hangen achter de knoop van je jas, maar het woord “kabelloos” was ook niet echt treffend. Bij true wireless is “what you read, is what you get”.

AIRY TWS 2: Maximale sound – minimale afmetingen

Comfort en bewegingsvrijheid

De kabels zijn nu volledig weg – je hebt alleen nog maar de oortjes, of earbuds. Geen kabel die blijft hangen in je sjaal of in je nek kriebelt. Bovendien is de comfortfactor bij true wireless enorm veel groter. Want als de in-ears eenmaal goed zitten, dan vergeet je na een tijdje dat je ze in hebt.

Een true wireless koptelefoon is niet alleen super handig om te dragen; hij is ook handig te bedienen. Bij de AIRYTRUE WIRELESS kun je bijvoorbeeld per touchcontrol naar de volgende track gaan of een telefoontje opnemen. Dit stukken makkelijker dan kleine knopjes aan een koptelefoon.

Inpluggen in of vasthaken

Bij true wireless oortjes is de pasvorm enorm belangrijk. Want er is niks zo erg als wanneer je er eentje verliest. De meeste true wireless in-ears hebben siliconen dopjes die ervoor zorgen dat de earbuds ook goed in je oor blijven zitten. Vaak krijg je verschillende maten dopjes meegeleverd.

Sommige audiofabrikanten gaan voor earbuds die je in je oor “vasthaakt” en niet zo zeer in je oor plugt. Ze sluiten de gehoorgang niet af waardoor je meer van je omgeving hoort en dus een iets zwakker geluidsbeeld hebt.

Belangrijk is dat de in-ears stevig in je oor zitten. Ze mogen er niet uitvallen als je met je hoofd schudt of wanneer je een paar keer op en neer springt. Aan de andere kant mogen ze ook niet knellen, want dan heb je ze ook niet graag in.

AIRY TWS 2: goede pasvorm bepaalt de soundkwaliteit

Powerbank bij de hand

Dat ze klein en compact zijn, betekent natuurlijk ook dat er maar een kleine batterij in kan. De batterij houdt het dan vaak ook maar een paar uur vol. Maar dat hoeft geen probleem te zijn met de oplaadcase die je altijd bij je hebt. Je krijgt bij de meeste true wireless koptelefoons een kleine oplaadcase met geïntegreerde accu meegeleverd. Super handig, want zo heb je aan de ene kant een goede en veilige opbergplaats; aan de andere kant zijn ze meteen opgeladen voor een volgende luistersessie.

De oplaadcase, dat spreekt voor zich, moet je ook regelmatig opladen. Eenmaal vol heb je genoeg juice om de earbuds een paar keer op te laden.

Andere koptelefoons van Teufel

REAL BLUE TWS 2

Naar product

REAL BLUE PRO

Naar product

Voor- en nadelen van true wireless

In het onderstaande overzicht noemen we de pro’s en con’s op van true wireless koptelefoons.

VoordelenNadelen
Enorm plaatsbesparendGeen alternatieve koppeling met kabel mogelijk
Tussendoor opladen mogelijk door oplaadcaseGeringe batterijduur
Weegt bijna niks en het ontbreken van kabels zorgt voor maximale bewegingsvrijheidDoor de kleine afmetingen kun je ze makkelijker verliezen

Nu is het aan jou om uit te vinden wat je liever hebt: over-ears of in-ears. Onze koptelefoontest kan je hierbij helpen.

De AIRY TWS 2 – lichter kan niet

AIRY TWS 2

AIRY TWS 2: Ervaar overal jouw perfecte soundmoment met de AIRY TWS 2: ANC, kristalhelder geluid en ultiem draagcomfort. Het ultieme geluidsmaatje voor onderweg!

▶ Wil je minder opvallen, ga dan voor de REAL BLUE TWS 3 in-ear koptelefoon, waarmee je in elke situatie volledig vrij bent. Ondanks zijn compacte afmetingen levert de REAL BLUE TWS 3 een indrukwekkend geluid dankzij bluetooth 5.3.

BOOMSTER

Naar product

ROCKSTER GO 2

Naar product

BOOMSTER GO

Naar product

Conclusie: Kabels? Never again!

  • Geniet met een true wireless koptelefoon van een absolute bewegingsvrijheid – de earbuds zijn zo licht, dat je bijna vergeet dat je ze in hebt;
  • Wees niet bang dat je ze kwijtraakt: de earbuds zitten zo stevig in je oor dat je zelfs bij het sporten kunt dragen;
  • Maak je klaar voor de toekomst: de nieuwste telefoons hebben steeds vaker geen koptelefoonaansluiting meer.

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.