Vesa wandbeugel ter bevestiging van tv en speakers

Een voor alles: de VESA-wandbeugel voor tv en speakersOntdek onze kerstdeals!


Je tv met een wandbeugel aan de muur – dat ziet er toch goed uit en is nog handig ook. Maar bij de gedachte dit dan ook daadwerkelijk uit te voeren, haken de meeste weer af: uitmeten, boren en schroeven…, hangt het dan wel stevig genoeg – komt het hele zootje niet naar beneden terwijl je net lekker lui op de bank ligt? En welke beugel is überhaupt geschikt voor je tv? Het aanbod beugels, schroeven en haken is zo groot, dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Met de VESA-norm komt er licht in de duisternis.

Wat is VESA?

De Video Electronics Standards Association (VESA) regelt de specificaties en standaards rondom displaytechniek. De aangesloten bedrijven zijn onder andere verantwoordelijk voor de DisplayPort die je bijvoorbeeld op oudere MacBooks vindt. Ook heeft VESA de wandbevestigingen voor televisies gestandaardiseerd. Om precies te zijn, legt VESA de norm vast van de afstanden, de grootte en de plaats van de montagegaten aan de achterkant van tv’s. Hier gaat het doorgaans om vier tot zes bevestigingsgaten die in de hoeken van een rechthoek of vierkant worden aangebracht.

Vesa standaard voor display technieken

Zo vind je het passende VESA-formaat

Hoe kom je erachter welke VESA-standaard de achterkant van je tv heeft? Hier heeft VESA een systeem voor ontwikkeld. Alle specificaties beginnen met MIS (Mounting Interface Standard), dan volgt een letter van A-F voor het soort standaard. Vervolgens staat er een getal dat de afstand tussen de openingen (afstand van de montagegaten) bepaalt. Voor televisies en monitoren zijn de standaards tussen D en F relevant:

 • Mis-D: de schroefgaten hebben een afstand van 75 x 75 mm of 100 x 100. Dit is de VESA-maat voor monitors met een diagonaal van maximaal van 23,9 inch.
 • Mis-E: bij deze VESA-maat voor middelgrote tot grote televisies zijn de schroefgaten in een afstand van 200 x 100 mm of 200 x 200 mm aangebracht.
 • Mis-F: bij deze VESA-maat is de afstand van de schroefgaten variabel. Deze maat is voor de montage van grote tv’s gedacht en al afhankelijk van het beugelsysteem voor zware exemplaren tot 113,6 kg geschikt.

Welke VESA-maat nu geschikt is voor je tv, vind je meestal bij de technische details in de handleiding van je televisie. Je kunt de afstanden ook zelf opmeten. Het eerste getal staat altijd voor de horizontale afstand, het tweede voor de verticale afstand. VESA-wandbevestigingen kunnen compatibel zijn met verschillende apparaten en afstanden. Let er bovendien op dat het gewicht van de tv niet dat van de maximumbelasting van de wand overschrijdt.

Het Teufel systeem draagt tv en home cinema sound

Vesa wandbeugel met tv en Varion speakers
High-end ophangsysteem van Teufel draagt tv & Varion speakers

 

Er is een groot aanbod aan televisiebeugels en luidsprekerbevestigingen. Maar een wandbeugel voor zowel televisie, luidsprekers of een soundbar?  Onze VESA-beugel is een combibeugel waarmee je alles in een keer ophangt. De beugel is geschikt voor televisies met een horizontale afstand van maximaal 600 mm en een verticale afstand van maximaal 400 mm. Groot genoeg dus voor grote beeldschermformaten (tot 65 inch en 45 kg).

Om de frontspeakers en de centerspeaker of soundbar van je home cinema systeem op te hangen, zijn er links en rechts en onder het systeem drie beugels bevestigd. De armen zijn verstelbaar zodat je ze precies kunt richten op de gewenste luisterpositie. En natuurlijk is alles tot in de puntjes afgewerkt – de kabels verdwijnen in de hiervoor bedoelde kabelgootjes, en zijn dus netjes uit het zicht opgeborgen.

 • De wandbeugel is geschikt voor satellietspeakers van de Teufel series Varion, Columa 200, Columa 300, LT 4, Cubycon en Consono
 • Deze soundbars kun je monteren: Cinebar 11, Cinebar 21, Cinebar 52 THX en Raumfeld Soundbar
 • Deze VESA-maten worden ondersteund: horizontaal min. 200 mm, max. 600 mm, verticaal min. 100 mm, max. 400 mm
 • De wandbeugel is geschikt voor tv’s met schroefgaten met een afstand van 200 x 100, 200 x 200, 200 x 300, 300 x 200, 300 x 300, 400 x 200, 400 x 300, 400 x 400, 600 x 200, 600 x 300, 600 x 400 (alle afstanden in mm).

Belangrijk bij VESA-beugels:

 • De Video Electronics Standards Association legt de norm vast van schroefgaten en wandbevestigingen voor televisies.
 • VESA-standaards bepalen de afstand tussen de bevestigingsgaten aan de achterkant van de tv.
 • Het eerste getal verwijst naar de horizontale afstand, het tweede naar de verticale afstand.
 • Relevant voor televisies zijn de VESA-maten D-F.
 • Teufel biedt met de high-end wandbeugel een VESA-compatibel systeem voor zowel tv als home cinema speakers aan.

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Nieuwste artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.