DTS Headphone:X® – audiocodec voor virtuele surround sound

Met DTS Headphone:X® ervaar je krachtig, realistisch 3D-geluid, zonder anderen te storen. We leggen uit hoe deze surround-technologie werkt en waarom het dé must-have is voor gepassioneerde gamers.

De technische basis van DTS:X

In 2015 zorgde DTS voor een echte sensatie in de technologiebranche toen het, later in 2016 overgenomen door Xperi Holding Corporations, een nieuwe surround-audiocodec presenteerde: DTS. Het duurde echter nog enkele maanden voordat de technologie ook beschikbaar was voor AV-receivers. Pas begin 2016 was dit het geval.

De nieuwste zet van Xperi DTS kwam enigszins als een verrassing voor experts in de industrie, want op dat moment hadden concurrenten als Dolby Atmos en Auro-3D zich al gevestigd op de markt.

Het werkingsprincipe van DTS:X is vrij eenvoudig: net als bij Dolby Atmos verdeelt een decoder in real-time audio-objecten over verschillende kanalen, waardoor de kenmerkende 3D-sound ontstaat. Bijna alle AV-receivers die compatibel zijn met Dolby Atmos kunnen ook worden gebruikt met DTS:X.

logo van dts x
DTS:X is een van de belangrijkste formaten voor 3D-geluid in home cinema.

DTS:X wordt tot nu toe voornamelijk gebruikt bij luidsprekersets in home cinema-systemen. Meestal wordt een systeem gebruikt dat bestaat uit 5 of 7 luidsprekers en een subwoofer. Daarnaast kunnen optioneel twee of vier hoogtekanalen worden voorzien van geluid. Vooral met die laatste optie krijg je een maximaal authentieke klank die uit alle richtingen komt. Soms hoor je vogels fluiten of donder rollen van boven, en op andere momenten het geruis van een waterval van rechts of links. Dit zorgt voor een ongeëvenaard hoogwaardige filmervaring.

Home cinema van Teufel

SYSTEM 6 THX + DENON X3800H für Dolby Atmos "5.2.4-Set"

SYSTEM 6 THX + DENON X3800H für Dolby Atmos "5.2.4-Set"

€ 3499,99€ 4399,99In verschillende kleuren
ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H for Dolby Atmos

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H for Dolby Atmos

€ 1899,99€ 2299,99In verschillende kleuren

Voor alle gamers een must-have – DTS Headphone:X

Niet alleen doorgewinterde cinefielen kunnen genieten van de voordelen van DTS:X. Ook gepassioneerde gamers die graag het geluid van hun games via een koptelefoon beleven, zullen DTS:X zeker waarderen. Vooral de nieuwste versie van de codec, DTS Headphone:X® v2, wordt beschouwd als een eersteklas optie op het gebied van geluidskwaliteit. Koptelefoons die gebruikmaken van deze audiocodec leveren surround sound die je het gevoel geeft dat je midden in het spel zit.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale USB-geluidskaart die zorgt voor virtuele surround sound. Hierdoor voelt het niet alleen realistischer aan tijdens het gamen, maar het biedt ook praktische gameplay-voordelen. Dankzij het driedimensionale geluid kun je bijvoorbeeld tegenstanders die van achteren naderen beter lokaliseren en sneller reageren.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

DTS:X-hoofdtelefoons zoals de CAGE PRO geven je een bijzonder realistische game-ervaring.

Tip: Heb je al uitstekende koptelefoons, maar leveren ze geen surround sound? Geen probleem! Met de app ‘DTS Sound Unbound’ kun je veel koptelefoons die niet compatibel zijn met DTS:X in een handomdraai ‘upgraden’. Deze toepassing is echter betaald.

Koptelefoons met DTS Headphone:X zorgen voor uitstekende geluidservaringen tijdens het gamen

Zonder twijfel: met DTS Headphone:X ervaar je een fantastische geluidskwaliteit. Deze surround-koptelefoons leveren krachtige bas, perfecte ruimtelijke weergave en helder, vervormingsvrij geluid, zelfs op hoge volumes. En dat is nog niet alles: ze ondersteunen ook Hi-Res-audiosignalen, wat betekent dat je profiteert van een hogere samplefrequentie voor een verliesvrije audiokwaliteit. Zeker de moeite waard, want veel games zitten boordevol indrukwekkende geluidseffecten en een epische soundtrack.

Bovendien zijn veel DTS:X met batterij en draadloos, maar vaak zit er ook een kabel bij. Dit is vooral handig tijdens het gamen, omdat je met een kabelverbinding een nog betere geluidskwaliteit kunt behalen!”

Gamingkoptelefoon van Teufel voor ultrarealistisch 3D-sound

CAGE PRO
Klinkt als in echt: Gaming-headset CAGE PRO van Teufel

CAGE PRO: Teufels HD-gaming-koptelefoons voor de ambitieuze gamer. Met DTS Headphone® v2 voor virtueel 7.1-surroundsound op de pc, een HD-condensatormicrofoon en stijlvolle LED-arrays. De CAGE PRO-oorkussens zijn wasbaar en verwisselbaar, zodat de CAGE je lange tijd kan begeleiden met zijn meeslepende geluid. Ontdek meer over de CAGE PRO op onze blog!

Jonge man draagt ZOLA gamingheadset van Teufel
De Teufel ZOLA gaming koptelefoon.

ZOLA: Deze gaming-headset is uitgerust met de DTS Headphone:X® 2.0 audiocodec voor een indrukwekkend 3D-geluid – zodat je alles hoort en elke geluidsbron in het spel precies kunt pinpointen, waar je je ook bevindt. Bovendien is de ZOLA verkrijgbaar in verschillende trendy kleurcombinaties – jouw headset, net zo uniek als jij! Ontdek meer over de ZOLA op onze blog.

▶ Voor de ZOLA-headset zijn er ook verwisselbare oorkussens beschikbaar. Ontdek ons uitgebreide koptelefoonaccessoire-assortiment!

▶ Natuurlijk vind je ook surround-gaming-systemen in de Teufel shop.

Meer koptelefoons van Teufel

ZOLA

ZOLA

€ 89,99€ 129,99In verschillende kleuren
ZOLA

ZOLA

€ 89,99€ 129,99In verschillende kleuren
ZOLA

ZOLA

€ 89,99€ 129,99In verschillende kleuren

Conclusie: DTS:X ook op koptelefoon

  • Het surround-soundformaat DTS:X is inmiddels ook beschikbaar voor koptelefoons.
  • De huidige codec DTS Headphone:X® v2.0 zorgt dankzij virtueel 3D-geluid voor een realistische, meeslepende gaming-geluidservaring.
  • De technologie ondersteunt ook hi-res-audio kwaliteit.

Leestips: Wil je meer leren over gaming-geluid? Klik dan door onze artikelen over binauraal luisteren en pc-g geluidskaarten.

Beeld: Teufel
DTS is een handelsmerk van Xperi

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.