The 2019 CES logo

CES 2024 Recap: de hoogtepunten uit Las Vegas

Ook 2024 ging van start met een van de grootste IT- en technologiebeurzen: Van 9 tot 12 januari waren de nieuwste IT-trends voor 2024 te zien op de CES in Las Vegas. Tal van fabrikanten uit de audiowereld presenteerden hier hun nieuwste ontwikkelingen en wij hebben ze voor je samengevat. Dus hierbij: de audio- en home cinema-hoogtepunten van CES 2024.

Hoofdthema: kunstmatige intelligentie

AI is het thema van de Consumer Electronics Show van dit jaar. Meta en Ray-Ban hebben vorig jaar al gedemonstreerd hoe smart glasses kunnen werken. Het onderwerp AR (augmented reality) kwam ook voorbij. BMW presenteerde zijn XREAL Air 2 augmented reality bril, waarmee de gebruiker extra weginformatie kan zien – zoals bijvoorbeeld navigatie en waarschuwingen bij gevaar, maar ook informatie over oplaadpunten. De bril is ook ontworpen om te helpen bij het parkeren.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk nog meer worden ondersteund door AI in ons dagelijks leven thuis. Verschillende fabrikanten, zoals Samsung met AI Ballie, hebben kleine robots voor dagelijks gebruik gepresenteerd. Het is nog niet mogelijk geweest om ze te testen. Hoe praktisch deze kleine robots zijn moeren we nog zien, maar spannend is het zeker!

Sluit luidsprekers draadloos aan: Dolby Atmos FlexConnect

Dolby had op IFA 2023 in Berlijn al een innovatie voor Dolby Atmos aangekondigd: Dolby Atmos FlexConnect. Dit is ontworpen om het Atmos-systeem eenvoudiger en draadloos te maken. Met FlexConnect herkent de tv automatisch draadloze luidsprekers. Ingebouwde microfoons nemen het surroundgeluid op. Dolby Atmos FlexConnect optimaliseert het geluid op basis hiervan, en het resultaat is aanzienlijk verbeterd geluid.

Dit is een interessante ontwikkeling, vooral voor wie geen ruimte heeft voor een groot home cinema-systeem en in plaats daarvan liever een tv, soundbar en één of twee speakers combineert. TV-fabrikant TCL kondigde eerder al aan dat het Dolby Atmos FlexConnect zou integreren in zijn apparaten vanaf 2024. Hisense heeft dit voorbeeld nu gevolgd op CES.

Maar er was nog meer Dolby-nieuws. In een samenwerking met Mercedes-Benz en Amazon kondigde het bedrijf uit Californië aan dat 3D-geluid in de toekomst ook in auto’s beschikbaar zal zijn. Amazon Music en Audible met Dolby Atmos zullen dus ook beschikbaar zijn in de auto. Dit betekent dat je het zelfs op lange reizen niet meer zonder roadtrip soundtrack hoeft te doen. Naast Mercedes-Benz zijn er wereldwijd al meer dan tien autofabrikanten die Dolby Atmos in hun auto’s willen integreren.

We kunnen niet alleen in de thuisbioscoop profiteren van Dolby-technologieën. Ook in de gamingsector gaat het de goede kant op. Op CSE 2024 kondigden Alienware en ASUS aan dat sommige gamingmonitoren zullen worden uitgerust met Dolby Vision. Gaming met Dolby Vision profiteert van goede helderheidswaarden, sterke contrasten, realistische kleuren en uitstekende details. Naast ASUS en Alienware kondigde ook Dell aan dat zijn XPS-laptops zullen worden uitgerust met Dolby Vision en Dolby Atmos.

Dolby Atmos bij Teufel

THEATER 500 Surround + Denon X3800H “5.1-Set”

Naar product

ULTIMA 40 + DENON DRA-800H

Naar product

Cinebar Pro

CINEBAR PRO

Naar product

Beamer meets design

Kort voordat CES 2024 plaatsvond onthulde LG een nieuwe beamer. Maar wie nu aan een standaard plastic, kubusvormige beamer denkt, heeft het mis. De CineBeam Qube lijkt meer op een oude camera en is daarom een kleine blikvanger in de woonkamer.

Samsung presenteert ook een nieuwe beamer met een chique maar modern ontwerp. De Premiere 8K is een short-throw laserbeamer en ontvangt het videosignaal draadloos. Ook hier zet de trend naar “draadloos” zich voort.

XGIMI presenteerde ook een variant met een retro design, de Horizon Max, die doet denken aan een oude radioset. De Horizon Max is IMAX Enhanced gecertificeerd, waardoor de thuisbioscoopervaring naar een hoger niveau wordt getild. IMAX-films zijn bijvoorbeeld al beschikbaar op Disney+.

Ontdek projectoren bij Teufel

BenQ Beamer W2700
Voor hoge eisen: de BenQ W2700i projector

▶ De BenQ W2710i projector brengt een bioscoopgevoel in de woonkamer. De 4K UHD projector heeft een hoge lichtintensiteit en wordt geleverd met geïntegreerde Android TV. Hij biedt maximale flexibiliteit met projectie aan de voorkant, op tafel, aan de achterkant en aan het plafond.

▶ Een hoogwaardige thuisbioscoop kan worden opgezet met de BenQ W5700 projector. De echte HDR PRO™ technologie zorgt voor uitzonderlijke kleurdiepte en sterke contrasten. De projector is ook geschikt voor 3D-films. Laat de bioscoopavond maar beginnen!

Teufel-geluid voor je thuisbioscoop

CINEBAR ONE+

Naar product

The ULTIMA 40 home cinema set

ULTIMA 40 SURROUND “5.1-Set”

Naar product

CINEBAR ULTIMA

Naar product

Vinyl sound om te streamen

Platen verzamelen is weer een populaire hobby. Geen wonder dus dat er op de CES-beurs 2024 ook innovaties op het gebied van platenspelers te zien waren. Victrola presenteerde de Stream Sapphire, die zowel via Bluetooth als Wi-Fi muziek kan overbrengen. Een warboel aan kabels is dan geen probleem meer. De pick-up neemt het analoge signaal van de plaat en zet het om in een digitaal signaal met hoge resolutie.

Titelbild: ©Consumer Technology Association. Quelle: CES.
Bild 1: ©Photos Hobby. Quelle: Unsplash
Dolby-Logo: ©Dolby

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.