De Sound of Belgium – de beste Belgische clubs op een rij

Na een overzicht van de beste clubs in onze thuishaven Berlijn én onze favoriete Nederlandse clubs, doken wij in het Belgische nachtleven. De Belgische clubs van de jaren ’80 en ’90 – denk aan Cafe d’Anvers, Boccaccio en de beruchte club Zillion – hebben inmiddels een bijna legendarische status. Maar was vroeger echt alles beter en hoe staat het anno 2024 met de Belgische clubscene? Wij gingen op onderzoek uit en verzamelden de beste Belgische clubs voor een nachtje flink dansen en stampen. Let’s go! 

Fuse

Fuse is een echt clubinstituut in Brussel en hoort ook thuis in het bovengenoemde lijstje van iconische Belgische clubs. De club opende de deuren in 1994 en mag dit jaar dus zijn 30ste verjaardag vieren, maar heeft de afgelopen jaren ook te maken gehad met klagende buren, geluidsnormen en een nieuwe sluitingstijd. Bezoekers konden in de eerste jaren genieten van sets van Carl Craig, Aphex Twin en Sven Väth. Recentelijk kan je er nog steeds terecht om jouw technohelden eens live mee te maken met sets van Ben Sims en Jeff Mills, maar ook hedendaagse favorieten zoals Narciss, VTSS en Young Marco staan achter de decks. Wij zeggen; grijp je kans en ervaar dit instituut zelf!

Waar: Rue Blaes 208, 1000 Brussel

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Een kijkje in de lange geschiedenis van Fuse.

C12

Nog een Brusselse spot voor electronische muziek en clubcultuur is C12. C12 opende de deuren in 2018 als een multidisciplinaire plek voor kunst, muziek en alternatieve cultuur (en een markt!). Je kan hier terecht voor techno, maar de club programmeert ook nachten met dubstep, breaks en trance of werkt samen met de lokale dragscene.  Alhoewel je er ook grotere internationale djs kan verwachten, hebben de initiatiefnemers achter de club de commitment gemaakt ook veel lokaal talent te boeken en de Belgische scene op die manier verder te ondersteunen. 

Waar: Rue du Marché aux Herbes 116, 1000 Brussel

Kompass Klub

Heb je zin in techno, dan moet je een keer naar Kompass Klub in Gent. De club heropende in 2023 op een nieuwe locatie, maar ook hier verwachten wij weer raves met techno (en vooruit, ook house) van kwaliteit. Met sterkte all night bookings heb je de kans om te zien en horen welke vette tracks jouw favoriete djs er naar een paar uur eens doorheen gooien. De club werd al eens verkozen tot de beste club van België en wordt ook gesteund door djs van wereldkaliber zoals Amelie Lens en Chris Liebing. 

Waar: Vliegtuiglaan 12, 9000 Gent

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

VAAG

Deze club opende in 2015 de deuren en vormde direct een thuishaven voor de house en technofans van Antwerpen. Met een echt absolute maximum capaciteit van 500 bezoekers vertellen vaste gasten enthousiast over de community die deze club voor hen vormen.

Waar:
Rijnkaai 4, 2000 Antwerpen

Chinastraat

Eén echte underground locatie vind je in de havens van Gent: Chinastraat is een intieme club met een solide techno- en alternatievere sound. Met heavyweight Kompass in dezelfde stad, is de technoscene in Gent alive en kickin’ en dat merk je ook op de kleinere locaties. 

Waar: Chinastraat 1, 9000 Gent

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ontdek meer over Techno in Gent

La Cabane

La Cabane noemt zichzelf een hybride art en club space en is sinds 2019 geopend met een grote focus op het geven van kleinere feesten – er passen namelijk maar 300 feestbeesten in deze belgische club. Deze woonkamer-club heeft de dj booth zo gepositioneerd dat het de interactie tussen de dj en het publiek bevordert. Naast de clubruimte heeft La Cabane ook een cafe en een groot overdekt terras, mocht je even een break willen. Muziek-wise vind je hier meer house en disco, wat mooi past in de relaxte omgeving. 

Waar: Chaussée de la Hulpe 182, 1170 Watermael-Boitsfort (naast Brussel)

Wat is jouw favoriete club? Laat het ons weten in de comments!

Preparty-en doe je met Teufel

STEREO M 2: combineer de nieuwste streaming technieken met superieur hifi-sound met onze nieuwe STEREO M 2. Met deze speakers op je pre (of after) party komen jij en je vrienden zeker in de party mood!
PIONEER DJ DDJ-400: Liever zelf achter de decks of kan je niet wachten om in een van de bovenstaande clubs te spelen? Don’t let your dreams be dreams en begin jouw dj-carrière met deze controller van Pioneer.
ROCKSTER GO: stap op de fiets en neem jullie sound mee tot aan de deur van de club met de krachtige sound en stevige behuizing van de ROCKSTER GO.

Koptelefoons in de Teufel Shop

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

TEUFEL MASSIVE

Naar product

REAL BLUE TWS 2

Naar product

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.