EK voetbal 2024: Winactie, Favorietencheck, streamingtips & kijken op het grote scherm

Het is eindelijk zover: het Europees kampioenschap voetbal 2024 staat voor de deur! In dit artikel vind je alle belangrijke informatie over de favorieten van het EK, streamingopties, geluidsinstellingen voor je thuisbioscoop en de coolste openbare kijklocaties. Of je nu thuis van de wedstrijden wilt genieten of de spanning wilt delen met andere fans voor het grote scherm of in de kroeg – hier vind je de beste tips.

Winactie – Zoek en Scoor!

We kennen het allemaal… het Nederlands elftal speelt en direct is het hele land een bondscoach. Jij weet precies welke spelers het veld op moeten? Dan weet je vast ook waar de voetballen verstopt zijn! Tijdens de groepsfase van het EK verstoppen wij niet 1, maar maar liefst 3 voetballen.

Hoe je mee kan doen? Het is heel eenvoudig! Bezoek onze winactie-pagina en volg de instructies. Zoek de verborgen voetballen op onze website, screenshot ze allemaal en knal ze op de mail. Niet alleen test je jouw speur- en voetbalvaardigheden, maar je maakt ook nog eens kans op geweldige prijzen!

Dus, trek je oranje outfit aan, zet je voetbalkennis én soundkennis in en ga op zoek naar de voetballen. Wie weet word jij wel de gelukkige winnaar van de CINEBAR 11 “4.1-set”! Veel succes en moge de beste coach winnen!

Lees snel meer op onze winactie-pagina en doe mee aan de zoektocht.

EK voetbal 2024: de belangrijkste speeldata

Duitsland zal in 2024 voor het eerst sinds de hereniging het gastland zijn voor het Europees kampioenschap voetbal. Het Europese kampioenschap vindt plaats van 14 juni tot 14 juli en wordt gehouden in 10 verschillende steden, waaronder Berlijn, Hamburg, Leipzig, Keulen, Frankfurt en München. In totaal nemen 24 nationale teams deel, verdeeld over zes groepen.

De groepsfase loopt tot 26 juni. De knock-outfase begint dan op 29 juni met de ronde van 16, kwartfinales, halve finales en de finale in Berlijn. De twee beste ploegen in elke groep en de vier beste ploegen op de derde plaats plaatsen zich voor de knock-outrondes.

Mis geen moment van het Nederlands elftal tijdens het EK. Dit is het speelschema in de groepsfase:

  • 16 juni, 15:00 uur: Nederland vs. Polen – Volkspark Stadion, Hamburg
  • 21 juni, 21:00 uur: Nederland vs. Frankrijk – Red Bull Arena, Leipzig
  • 25 juni, 18:00 uur: Nederland vs. Oostenrijk – Olympiastadion, Berlijn

Tip: Meer informatie over het EK voetbal, het toernooischema of de speellocaties is te vinden in het officiële schema.

Jouw mobiele soundtrack voor de wedstrijd

ROCKSTER GO 2

ROCKSTER GO 2

€ 129,99€ 149,99In verschillende kleuren
MOTIV® HOME

MOTIV® HOME

€ 449,99€ 549,99In verschillende kleuren
ROCKSTER GO 2

ROCKSTER GO 2

€ 129,99€ 149,99In verschillende kleuren

Dit zijn de favorieten voor het EK 2024

Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje,Duitsland én Nederland behoren volgens deskundigen tot de topfavorieten voor Euro 2024. Italië is de titelverdediger en is natuurlijk altijd een kracht om rekening mee te houden. Engeland bereikte in 2021 al de EK-finale onder bondscoach Gareth Southgate. De ploeg moet zich bewijzen in Groep C tegen Slovenië, Denemarken en Servië. Spanje wordt vaak beschouwd als een team in overgang, maar ze hebben zeker een kans om het goed te maken. Frankrijk, wereldkampioen in 2018 en runners-up in 2022, zal het in Groep D opnemen tegen Nederland, Polen en Oostenrijk met spelers als Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. Duitsland, gecoacht door Julian Nagelsmann, staat in groep A tegenover Schotland, Hongarije en Zwitserland. Hongarije en Kroatië zouden de verrassingsteams kunnen zijn die voor een grote ommekeer zorgen.

Thuis of op het grote scherm: de ultieme voetbalervaring

Volgens de UEFA zijn de tickets voor het Europees Kampioenschap voetbal 2024 sinds eind maart 2024 voorlopig uitverkocht. Na de groepsfase zijn er echter nog wel kaarten beschikbaar voor de knock-outwedstrijden in de ronde van 16, kwartfinales, halve finales en finale. Een andere manier om aan tickets te komen is via het officiële doorverkoopplatform. Tickets die al verkocht zijn, kunnen daar worden doorverkocht. Maar let op: de tickets zijn erg gewild!

Zelfs als je niet in het stadion zit, kun je toch de volledige fanervaring krijgen! De wedstrijd volgen op een groot scherm is een geweldige manier om het EK samen met andere fans te beleven. In veel steden en dorpen in Nederland komen mensen samen om de wedstrijden op grote schermen te bekijken en te genieten van de sfeer van het toernooi. Van levendige pleinen tot gezellige bars en restaurants, er zal voor elke fan de perfecte gelegenheid zijn om het EK te volgen. De beste manier om erachter te komen welke kroegen, restaurants of bars de wedstrijd laten zien, is een snelle Google search.

Voor iedereen die geen zin heeft in drukte en liever in alle rust vanuit huis van het EK voetbal wil genieten, kan alles live volgen op de publieke zenders NPO 1, 2 en 3. Ook online kan je de wedstrijden volgen via nos.nl of streamen via NPO Start en NLZIET.

Stadiongevoel met Teufel soundsystems

 CINEBAR 11 Surround "4.1 set" op een voetbalveld.
Haal het EK naar huis met de CINEBAR 11 Surround “4.1 set” van Teufel.

CINEBAR 11 Surround “4.1-Set: De slanke soundbar voegt zich moeiteloos in elke kamer en levert indrukwekkend realistisch surroundgeluid. Dankzij de extra draadloze achterluidsprekers en de compacte T 6 subwoofer is dit soundbarsysteem direct klaar voor gebruik.

ULTIMA 40 Surround “5.1-Set”: Beleef elke goal alsof je in het stadion staat met dit luidsprekersysteem. De 5.1 home cinema-set, met vijf luidsprekers en een subwoofer, levert kamervullend geluid van topkwaliteit.

Ervaar het EK voetbal van dichtbij met Teufel

CINEBAR 11 "2.1-Set"

CINEBAR 11 "2.1-Set"

€ 279,99€ 449,99In verschillende kleuren
CINEBAR PRO

CINEBAR PRO

€ 799,99€ 1299,99
CINEBAR ULTIMA Surround "4.0-Set"

CINEBAR ULTIMA Surround "4.0-Set"

€ 729,99€ 979,99In verschillende kleuren

De juiste setting voor surround sound

Voor de beste kijkervaring bij het publiek thuis raden we aan om te investeren in een goed surround sound systeem of soundbar. Hier zijn een paar tips voor de juiste surround sound instelling:

  • Positionering van de speakers: Controleer of de luidsprekers of soundbar correct zijn geplaatst. De voorluidsprekers of soundbar moeten recht voor je staan en op oorhoogte, terwijl de achterluidsprekers een beetje schuin moeten staan en op dezelfde hoogte.
  • Actief in plaats van passief: Met actieve luidsprekers kun je een stadionsfeer creëren. Ze hebben de versterker al geïntegreerd en hebben dus geen externe versterker nodig.
  • Kalibratie: Moderne surroundsound-systemen hebben een automatische kalibratiefunctie om het geluid optimaal aan de ruimte aan te passen en een evenwichtige achtergrond te creëren.
  • Kies een audiomodus: Voor live sportevenementen is vaak een modus zoals “Sport” of “Live” beschikbaar, waardoor de sfeer en het commentaar duidelijker worden en je huiskamer steeds meer als een stadion voelt.
  • Ruimte-akoestiek: Ruimte-akoestiek kan een grote invloed hebben op de geluidskwaliteit. Een hoogwaardige soundbar met virtueel surroundgeluid kan nog effectiever zijn dan een uitgebreid luidsprekersysteem. Plaats de geluidsinstallatie of soundbar in een goed geluiddichte ruimte en vermijd reflecterende oppervlakken voor een optimale geluidskwaliteit.

Leestip: Weet je niet zeker of je een speakerset of een soundbar moet kopen? Ontdek welke optie de beste is in onze gids.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.