De handigste Google Assistent commando´s

“Hey Google, speel muziek om te ontspannen.” – een eenvoudige zin die voor extra comfort zorgt. Plof je na werk op de bank en wil je even uitrusten? Zolang je een smart speaker met Google’s spraakbesturing binnen gehoorsafstand hebt, kun je je favoriete muziek, ontspannende walvisliedjes of de laatste aflevering van je favoriete podcast opzeten met een simpel “Hey Google”. Wil je weten welke andere muziekopdrachten Google Assistent nog kan doen? We hebben een paar praktische spraakcommando’s voor de Google Assistant en handige functies van de virtuele assistent voor je verzameld!

Bedien je muziek met Google Assistent

Digitale helpers die zelf functies uitvoeren na een kort commando maken ons dagelijks leven op steeds meer gebieden gemakkelijker. Zelfs wanneer je naar muziek luistert, hoef je nog maar zelden naar je gsm te grijpen of toetsjes op de radio in te drukken. Naast de spraakassistent Alexa van Amazon en Siri van Apple is vooral de Google Assistent bekend en wijdverspreid. Als je een smart speaker van Google of een compatibele speaker van een andere producent bezit, zal het bedienen van je muziekselectie nu bijzonder handig zijn. De Teufel MOTIV® GO VOICE-luidspreker is nu ook compatibel met Google Assistant.

Om je muziek via Google Assistant te bedienen, start je elk commando met “Hey Google”. Je kan dan alle gebruikelijke controles en instellingen uitvoeren, zoals:

  • “Speel [titel van het liedje].”
  • “Speel [artiest].”
  • “Speel [muziekgenre].”
  • “Pauze.” of “Pauzeer de muziek.”
  • “Hervat.” of “Volgende.”
  • “Volgend/vorig nummer.”
  • “Zet harder/zachter.” of “Volume op 50%.”

Vergelijkbaar met de “vaardigheden” van Alexa, worden deze functies en features van Google Assistent “acties” genoemd. Google geeft hier een overzicht van alle acties voor je Google Assistent.

TIP : Je kan Google Assistent gebruiken om muziek uit verschillende bronnen te beluisteren, of het nu je lokale muziekbibliotheek is of nummers via Spotify, YouTube Music of Deezer. Je kan ook een standaarddienst instellen die de spraakassistent zal starten, tenzij je deze verder specificeert. Je kunt dit doen in de instellingen van Google Assistant.

Bluetooth boxen van Teufel

ROCKSTER GO 2

ROCKSTER GO 2

€ 129,99€ 149,99In verschillende kleuren
ROCKSTER GO 2 Stereo-Set

ROCKSTER GO 2 Stereo-Set

€ 259,-€ 299,-In verschillende kleuren

Google Assistant helpt bij het herkennen van muziek

Google Assistent helpt je ook bij het herkennen van muziek. Wij vinden deze functie bijzonder handig! De dagen dat we een cool liedje van een tv reclame niet meer uit ons hoofd kunnen krijgen, maar niet kunnen achterhalen hoe het liedje heet, zijn voorbij. Vraag gewoon “Hey Google, hoe heet dit liedje?” en dan fluit, neurie, brom of zing je het en Google Assistent vertelt je de titel van het nummer en de artiest.

Zelfs als je naar internetradio luistert, kun je altijd zeggen “Hey Google, vraag [radiostation] om track info”. Of “Vraag [radiostation] welk nummer er speelt”. Geen gokwerk meer!

Leestip : song zoeken

Op zoek naar muziek tips? De stemassistent inspireert

Je wil een muziekje opzetten, maar weet je nog niet wat? Je kan je gemakkelijk laten inspireren door simpelweg het spraakcommando “Speel muziek om op te dansen” te zeggen (of muziek om op te ontspannen, yoga op te doen, te werken, te koken, te dineren…).
Google Assistent zal dan een geschikte afspeellijst voor je selecteren.

Leestip : Koptelefoon varianten: de voor- en nadelen van on-ear, over-ear en in-ear

Vrouw staat in de woonkamer en kijkt op haar smartphone.
Stop met zelf door eindeloze lijsten te scrollen: Google Assistent helpt je nieuwe muziek te ontdekken

Handige snufjes voor muzikanten

Onder de Google Assistent-acties voor muziek vind je ook de “Muziekassistent”. Je activeert dit met het spraakcommando “Hey Google, praat met Music Assistant”. Met deze dienst kun je een metronoom instellen. Het kan ook bepaalde tonen afspelen: Een steun bij het stemmen van je instrument of als je de tijd wil bijhouden tijdens het oefenen.

Ook het spraakcommando “OK Google, beatboxen.” zou interessant kunnen zijn voor beginnende hiphoppers of een leuk avondje met vrienden. De Google Assistant start een beatbox waarop je kunt rappen.

Podcasts afspelen met Google Assistent

Natuurlijk kun je nog meer entertainment verkrijgen met Google Assistent. Ontspan je s’avonds liever met je favoriete podcast? Vraag Google Assistent gewoon om “Vraag [podcast] om de nieuwe aflevering” of “Vraag [podcast] om een willekeurige aflevering”. Relax, luister en laat je inspireren.

Met geïntegreerde Google Assistant: de MOTIV® GO VOICE

De Teufel speaker MOTIV GO op een boekenplank

Krachtig stereogeluid, een handig formaat en slimme functies voor spraakbesturing: met de MOTIV GO VOICE haal je een geweldig klinkende allrounder in huis.

▶Bevat de geïntegreerde stemdienst Google Assistant en ingebouwde Google Cast.

▶Twee full-range drivers en twee passieve baskegels zorgen voor een geweldig stereogeluid ondanks de kleine afmetingen – mede dankzij de Teufel Dynamore® technologie.

▶ Bluetooth en wifi streaming beschikbaar: Je MOTIV® GO VOICE heeft alleen een kabel nodig om de batterij op te laden.

▶ De twee ingebouwde microfoons kunnen worden uitgeschakeld met de schuifknop.

Meer spraakzame producten

HOLIST M

HOLIST M

€ 399,99€ 499,99In verschillende kleuren
MOTIV® HOME

MOTIV® HOME

€ 299,99€ 549,99In verschillende kleuren
Teufel ONE M

Teufel ONE M

€ 349,99€ 499,99In verschillende kleuren

Meer praktische en vermakelijke Google Assistant-acties

  • “Hey Google, help me mijn handen te wassen”, je muziek speelt 40 seconden, de aanbevolen tijdsduur om je handen te wassen.
  • “Lees me een verhaaltje voor het slapengaan” – Start bedverhalen: Geen moeite meer om in slaap te vallen.
  • “Praat met Historische Kalenderpagina.” – Google Assistant vertelt je welke gebeurtenissen op die dag jarig zijn.
  • “Praat met Popcorn Quiz.” – Puzzel er op los met een filmquiz.

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.