IFA 2024: 100 jaar innovatie

De Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn viert in 2024 haar 100-jarig jubileum! Ook dit jaar presenteren toonaangevende fabrikanten van consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten de nieuwste trends en innovaties op het Berlijnse beursterrein. In dit artikel vind je alle belangrijke informatie over de beurs. Daarnaast werpen we een blik terug op de boeiende geschiedenis van 100 jaar IFA.

Alles wat je moet weten over IFA 2024 in Berlijn

Op de IFA presenteren exposanten uit vele landen nieuwe producten en concepten, zowel voor vakbezoekers als voor het algemene publiek. De IFA staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit jaar zijn er twee locaties voor de IFA: de hoofdbeurs IFA Berlin 2024 vindt plaats op de Messe Berlin, inclusief IFA Next als start-up-hub. Tegelijkertijd wordt de IFA Global Markets, Europa’s toonaangevende B2B-inkoopplatform, gehouden in de STATION Berlin.

Wil je ook een voorproefje van de toekomst? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek:

De belangrijke informatie over IFA 2024
WaarJaarbeursterrein Berlijn ExpoCenter City am Funkturm

Plattegrond op de officiële IFA-website
Wanneer6 tot 10 September 2024
Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (voor vakbezoekers vanaf 8.00 uur)
Prijs55 euro per beursdag voor vakbezoekers, bij voorverkoop tot 5 september
17 euro per beursdag voor reguliere bezoekers
FactsMeer dan 160.000 m² tentoonstellingsruimte
Ongeveer 182.000 bezoekers
Zomertuin op het IFA-terrein met streetfood, drankjes en livemuziek
IFA 2018 Südeingang
IFA ingang zuid

Dit valt er te ontdekken op IFA 2024

De IFA 2024 biedt een indrukwekkende variëteit aan innovaties en trends in tien verschillende showgebieden. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

IFA Audio: zo klinkt de toekomst
Als wereldwijd ontmoetingspunt voor HiFi-experts en audiofans toont de IFA Audio-sectie de nieuwste ontwikkelingen in de audiowereld. Van Active Noise Cancelling tot draadloze koptelefoons en modulaire audiosystemen – hier vind je baanbrekende producten en trends die de audio-industrie vormgeven.

Huishoudelijke apparaten: stijlvoller, duurzamer, slimmer
De huishoudelijke apparaten van de toekomst worden steeds smarter en duurzamer. Op de IFA 2024 zie je innovatieve huishoudelijke apparaten zoals AI-gestuurde robotstofzuigers met geïntegreerde HEPA-filters en energiezuinige wasmachines. Duurzaamheid is een centraal thema, en de nieuwste trends in de huishoudelijke apparatenbranche laten zien hoe technologie ons dagelijks leven kan verbeteren.

Computing & Gaming: de toekomst van het gamen
De IFA 2024 presenteert de nieuwste trends en technologieën op het gebied van gaming en computing, waaronder de nieuwste pc’s, consoles, VR-headsets en meer. Beleef spannende demo’s, duik in indie-games en ontdek hoe kunstmatige intelligentie gaming transformeert.

Klaar voor de toekomst: Fitness & Digitale Gezondheid
In het jubileumjaar van de IFA staat het thema “langleven” centraal. Ontdek de nieuwste technologische trends die je helpen om een gezonder en actiever leven te leiden. Van draagbare fitnessapparaten tot digitale gezondheidsoplossingen, hier vind je alles om fit en gezond te blijven.

Smart Living: Het verbonden huis
In het Home & Entertainment-gebied vervagen de grenzen tussen entertainment en smart-home-technologieën steeds meer. De IFA 2024 presenteert de nieuwste producten die je huis slimmer maken – van verbonden apparaten tot de meest innovatieve entertainmentsystemen die je woonruimte transformeren.

Beleef eersteklas soundtechniek van Teufel

MOTIV® HOME

MOTIV® HOME

€ 299,99€ 549,99In verschillende kleuren
HOLIST M

HOLIST M

€ 399,99€ 499,99In verschillende kleuren
Teufel ONE M

Teufel ONE M

€ 349,99€ 499,99In verschillende kleuren

IFA: Een eeuw aan de top van de technologische revolutie

De IFA vond voor het eerst plaats in 1924 als de “Grote Duitse Radio-expositie” aan de Messedamm in Berlijn-Westend en is sindsdien uitgegroeid tot een van de toonaangevende beurzen wereldwijd voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Oorspronkelijk gestart als een tentoonstelling voor radio’s, heeft de beurs haar oorspronkelijke initialen behouden als eerbetoon aan haar roots, ook al is het aanbod van de beurs door de decennia heen sterk uitgebreid.

Een mijlpaal was in 1929, toen een van de eerste televisie-uitzendingen live op de IFA werd uitgezonden. Door de jaren heen heeft de IFA talloze baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van televisie gepresenteerd. Dit omvatte onder andere de introductie van kleurentelevisie in 1967 en de presentatie van videorecorders, cd’s en HDTV.

In de jaren 2000 versnelde het tempo van innovaties en werd de IFA een jaarlijks evenement. Sindsdien domineerden LCD- en plasmatelevisies, 3D-TV, Blu-ray Discs en mobiele technologieën de beurs. In 2008 werd het segment huishoudelijke apparaten toegevoegd aan de IFA, wat haar status als een uitgebreide platform voor innovaties verder versterkte. In 2024 viert de IFA haar 100-jarig jubileum en kijkt terug op een indrukwekkende geschiedenis, gekenmerkt door baanbrekende technische ontwikkelingen. Van de eerste buizenradio’s tot de nieuwste digitale technologieën, de IFA heeft altijd de weg naar de toekomst gewezen – en zal dat blijven doen.

Koptelefoons, niet alleen voor je IFA-bezoek

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

REAL BLUE TWS 3: Met efficiënte ruisonderdrukking, geoptimaliseerd geluid en een IPX4-certificering is deze draadloze in-ear koptelefoon jouw betrouwbare metgezel – of je nu gaat joggen, op kantoor werkt, of onderweg naar muziek luistert. Dankzij de inschakelbare transparantiemodus kun je flexibel schakelen tussen volledige afsluiting en gesprekken voeren zonder de koptelefoon af te nemen.

ROCKSTER AIR 2: Maak je klaar voor je volgende outdoor-geluidservaring van topklasse. De ROCKSTER AIR 2 is overal klaar voor: techno, rock, pop, jazz, klassiek, karaoke, elektrische gitaar, mengpaneel, of wat dan ook.

Gaming-koptelefoons van Teufel

ZOLA

ZOLA

€ 89,99€ 129,99In verschillende kleuren
CAGE

CAGE

€ 93,-€ 169,99

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.