Met welke party speakers feest jij?

Je plant een dik feestje voor je partypeeps en je wilt net zo’n goede sound als in je stamkroeg, -club of -café? Snappen we. Daarom zijn we er eens goed voor gaan zitten om te bedenken wat speakers moeten kunnen om een feest goed op gang te brengen. En goed nieuws: we hebben een lijstje met criteria opgesteld waar party speakers aan moeten voldoen. Sterker nog: je vindt hier verschillende speakers voor grote en kleine feesten, brave en minder brave party’s. Here we go.

Criteria voor de perfecte party speakers

Geen feestje zonder muziek, toch? En dan maakt het niet uit of je nu thuis aan het chillen bent met een paar vrienden of dat je een vette party hebt georganiseerd waar je om de lieve vrede te bewaren ook maar je buren voor hebt uitgenodigd. We hebben ons afgevraagd wat de eisen aan een speaker zijn en wat party speakers tegenwoordig allemaal moeten kunnen.

  1. Kwaliteit: eigenlijk vanzelfsprekend, maar we moeten het toch noemen. Slechte speakers zijn een echte bummer! Maar een goede sound daarentegen zorgt voor de juiste feeststemming: je gasten voelen zich op hun gemak en al snel wordt er gedanst. Want wees eerlijk: was je al eens op een feest waar de crowd uit hun dak ging op de sound van laptopspeakers?
  2. Volume: wie een feestje bouwt, moet ook tegen hard kunnen. Kwaliteit en volume zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want op z’n laatst wanneer je de knop vol naar rechts draait, maakt de kwaliteit zich merkbaar – vooral bij de bas. En die zijn bepalend wanneer het om partymuziek gaat. Een grensfrequentie van 50 Hz is in ieder geval een goed uitgangspunt. En een opmerking voor iedereen die op een party graag kletst: bij goede speakers kun je elkaar ook bij een hoog volume nog goed verstaan.
  3. Ruimte en vermogen: de afmetingen van een ruimte mag een speaker tot het uiterste brengen. Hier is de vuistregel dat je bij ruimtes groter dan 20 m² eens naar het vermogen van je speakers moet gaan kijken. Onze ULTIMA 40 towerspeakers klinken in ruimtes tot 35 m² uitstekend, maar ze kunnen ook grotere partylocations bedienen.
  4. Robuustheid en mobiliteit: bij feesten kan het er soms nogal eens wild aan toe gaan. Vinden jouw feesten vaak buiten plaats waar het gras soms nat kan zijn, dan is het handig wanneer je speakers een draagriem of wielen hebben en dat ze outdoor-proof zijn. Dat wil zeggen: spatwaterdicht, of zelfs waterdicht én stofvrij.
  5. Connectiviteit: audio streamen is allang meer dan streamen via bluetooth. Met wifi- en multiroom speakers kun je bijvoorbeeld dancefloors synchroniseren. Dat betekent dat je via je smartphone de muziek naar twee of meer ruimtes kunt zenden. Ook bluetooth kan uitgerust zijn met extra functies: aptX voor een betere geluidskwaliteit en de verbinding naar twee afspeelapparaten.
groep mensen bij een strandfeetst rondom een kampvuur

Stereosound voor de muziekkenner

ULTIMA 40 ACTIVE

Naar product

Ultima 20 Kombo

Naar product

Kombo 11

Naar product

Tuinfeesten: speciale party speakers voor buiten

Hoe ziet het typische tuinfeest eruit? Groot, veel mensen, sta-tafels, lange bierbanken, bier van de tap, wijn en longdrinks – en natuurlijk met een barbecue en muziek die hard genoeg staat om in de stemming te komen. Welke partyspeaker bij je tuinfeest past, hang ook hier weer van de grote van je event af. Want je wilt natuurlijk dat alle aanwezigen volop van een goede sound kunnen genieten.

Vaak wordt bij een tuinfeest de installatie van binnen buiten neergezet. Niet echt een goed idee, vinden wij en al helemaal niet wanneer het een kostbare installatie is. Beter is het om grotere speakers, bij voorkeur draadloos en zowel met veel power als ook de mogelijkheid om een precieze sound neer te zetten (geen dreunen of overstuurd). Zulke speakers kun je overal in de tuin neerzetten.

Teufel tip: duik je in ons assortiment, dan zie je dat de ROCKSTER AIR 2 zeer geschikt is. Hij houdt het niet alleen lang vol, maar heeft ook behoorlijk veel power en een super sound – echt gemaakt voor (tuin)feestjes. De ROCKSTER is met twee bluetooth-outs gezegend – hij is dan ook gemaakt voor (Spotify-)dj’s.

BBQ-avond: party speakers voor een kleine outdoor-events

De kleine barbecue-avond stellen we ons gezellig op het balkon of in de achtertuin voor. Lekker eten, lekker drinken, goed gezelschap en een rustig muziekje op de achtergrond. Een grote speaker is hier helemaal niet nodig.

Dit soort avonden of events hebben al baat bij een van onze kleinere draadloze blutooth speakers. Je kent ze wel: die speakers die je zo gemakkelijk van de keuken mee naar het balkon mee neemt en die ondanks hun compacte formaat een prima sound leveren? Dat zijn als je het ons vraagt de perfecte party speakers voor avonden van dit kaliber. Ze houden het de hele avond vol en iedereen kan hem bedienen met z’n telefoon.

Teufel tip: is dit het soort speaker dat je zoekt? Check dan onze BOOMSTER.

Groep op het strand met Rockster Air 2

Strandfeest: draagriem of wielen mogen niet ontbreken

Een afgelegen strand bij zonsondergang, het ruisen van de branding en wellicht een kampvuurtje met stokbrood. Een cool strandfeestje dus; en ook hier is muziek een must. Wat voor alle feesten buitenshuis geldt, is dat deze speaker voor open ruimtes geschikt moet zijn, maar hij moet in de eerste plaats mobiel zijn. Transporteren moet zo makkelijk mogelijk zijn zonder dat iemand zich een breuk tilt.

Hier komen we bij het middelgrote bluetooth speakers uit. Draadloze speakers waar het geen probleem voor is dat ze in het zand worden neergezet en die met een sterke accu uitgerust zijn, zodat de zonsopgang ook nog begeleid wordt door muziek die jullie van je telefoon kunnen afspelen.

Teufel tip: we hebben verschillende sound solutions. De al eerder genoemde BOOMSTER GO speakers die je makkelijk meeneemt naar kleinere strandfeestjes, maar ook de grotere BOOMSTER. En een onze nog niet eerder genoemde ROCKSTER GO 2, deze party speaker kan zelfs koppie onder.

Twee mensen met een auto en BOOMSTER

Thuisfeest: multiroom voor feestbeesten

Ons laatste scenario: druk, iedereen is met elkaar aan het kletsen met een drankje in de hand, de muziek staat aan – zo ongeveer ziet een goed huisfeetje eruit. De sound moet dus ook echt goed zijn. Nog beter is het wanneer de sound in de keuken of in de gang ook goed is, zo heb je genoeg uitwijkmogelijkheden wanneer de woonkamer goed gevuld is.

Dit klinkt naar multiroom! Want op deze manier is de sound overal in huis goed te horen en je hebt zelfs de optie om in de keuken dezelfde sound af te spelen, of hier een andere sfeer te creëren met een ander muziekje.

Teufel tip: met de Teufel multiroom speakers kun je stereo speakers, soundbars en all-in-one speakers met elkaar verbinden. Een setup voor bovenstaande party kan bijvoorbeeld met de STEREO L voor de main floor en de Teufel ONE M voor in de keuken, de ONE S in de badkamer.

Teufel multiroom speakers

CINEBAR LUX

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

Oud & nieuw: party speakers voor de laatste nacht van het jaar

Een feest met oud & nieuw verloopt doorgaans in 3 fases:

  1. Gezellig en rustig begin van de avond. Je vrienden komen peu a peu aan. Jullie eten samen en de eerste oliebol wordt verorberd.
  2. Later op de avond gaat de tv aan voor de oudejaarsconferentie.
  3. Om middernacht gaat de gezellige sit in over in een bruisend feest waar in- en uitgelopen wordt; er is geen oliebal meer over, maar de champagne vloeit rijkelijk.

De sound komt uit kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige speakers. Aan het begin van de avond mogen ze het geroezemoes tijdens het etentje niet overstemmen, maar toch duidelijk hoorbaar zijn, later op de avond is het van belang dat iedereen Claudia de Breij goed kan verstaan en na middernacht moeten ze de rol van party speakers aka club-PA kunnen overnemen. Wat ons betreft is oud & nieuw de hoogste discipline voor party speakers. Doen ze het goed op de nacht der nachten, dan kan er de rest van het jaar niet veel meer fout gaan.

Teufel tip: legendarische speakers voor legendarische nachten – onze meest populaire stereo speaker  ULTIMA 40 heeft in 2018 een verdiende upgrade gekregen. De sound van de 3-kanaals speakers is nu nog meeslepender en beter afgestemd dan voorheen. Het zijn dan ook mooie allrounders voor muziek en filmsound. Een probleem hebben ze: zelfs uitsmijter songs klinken zo goed dat je waarschijnlijk moeite zult hebben de laatste gasten de deur uit te werken.

Een overzicht van alle party speakers vind je in onze shop.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.