Club Nostalgie: Duik in Het Archief van De School

Mis jij het stampen in de club, intieme zondagochtenden in het muzieklokaal of even bijkomen op de binnentuin (op zo’n gymbankje dat iedereen nog wel herkent uit de basischooltijd)? Dan heb je nu de kans om je even terug te laten transporteren naar deze soundmomenten: De School heeft namelijk een soundarchief vol sets van de 8-jarige geschiedenis van de club gepubliceerd.

Het Archief – zoals de soundcollectie heet – bevat meer dan 800 sets van bijna 500 (!) verschillende artiesten. Het doel van de club, in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam, Podiumkunst.net en Mixcloud, is het verzamelen, bewaren en erkennen van de waarde van het nachtleven. En we kunnen zeggen, het is heerlijk om je een weg doorheen te luisteren. Sorteer op jaar, artiest, event of locatie en cureer zo je eigen favoriete De School-moment. Maar ben je op zoek bent naar een paar uitstekende pareltjes hebben wij een (persoonlijke) shortlist voor je samengesteld.

Steffen Benneman in De Club

Deze set is bijna precies 8 jaar oud (!) maar het voelt soms nog als gisteren. Een stevige, maar vloeiende technoset van de Duitse dj en producer.

Luister hier naar de set

Elias Mazian in Het Muzieklokaal

De School-resident van het eerste uur, meer hebben we niet te zeggen. Zet áán die set!

Luister hier naar de set

Antigone in De Club

Deze set van Fransman Antigone vóélt gewoon als de eerste zonnestralen die de club binnenschijnen na een lange nacht. De langzame opbouw vangt een nostalgisch gevoel dat wij ook niet zo goed kunnen plaatsen (dat panfluitje?!).

Luister hier naar de set

Interstellar Funk in het Muzieklokaal

De laatste set van regular Interstellar Funk voor de lockdown bevat alle ingredienten om je voor uren op de dansvloer te houden.

Luister hier naar de set

Bambounou in Het Muzieklokaal

Persoonlijk werd erg genoten rondom de tijdstempel 01:05:00  – dat eerste momentje van “wat gebeurt hier?” En ja, dan is het gewoon “Whose that girl”.

Luister hier naar de set

Carista in Het Muzieklokaal

Carista draait een heerlijke hardgroove-y set waarbij wij achter ons bureau in ieder geval een klein schouderdansje niet konden laten.

Luister hier naar de set

Oscar Mullero in De Club

De Spaanse veteraan komt je tegemoet met bijna drie uur aan heerlijke, knisperende beep-bop-biep techno.

Luister hier naar de set

VTSS in het Muzieklokaal

Hard en snel vliegen de genres en herkenbare samples om je oren, en stilzitten is al gauw niet meer mogelijk.

Luister hier naar de set  

Torus in De Club

De enige opgenomen set van event-reeks The Trance. Met genoeg typerende early 2000s klassiekers in een nieuw jasje gaan wij even terug in de tijd met the sound of the future.

Luister hier naar de set

CEM in COTL

Voor de zwanenzang van de club draaide Herrensauna-resident CEM het dak eraf.

Luister hier naar de set

Voor dat clubgevoel

Ultima 40 Surround Wireless "5.1-Set"

Ultima 40 Surround Wireless "5.1-Set"

€ 1199,99€ 1299,99In verschillende kleuren
STEREO M 2

STEREO M 2

€ 899,99€ 999,99In verschillende kleuren
STEREO L 2

STEREO L 2

€ 1999,99In verschillende kleuren

Ben je benieuwd naar andere clubs in Nederland, België óf Berlijn? Dan hebben we de volgende guides voor je klaar staan:

Voor optimaal genieten onderweg

REAL BLUE NC: Geniet van jouw favoriete set waar je ook staat met onze REAL BLUE NC. Met de extreem diepe bas en naukeurige geluidsweergave kan je elke track optimaal beleven.

ROCKSTER AIR 2: Voor een rave in the middle of nowhere of gewoon in woonkamer thuis – knallen zul je met de hifi-sound van deze draagbare bluetooth speaker.

AIRY SPORTS TWS: Een goede beat tijdens het sporten is vaak (oke, voor ons dan) al het halve werk. Met de professionele en draadloze koptelefoon hoef je niet bang te zijn dat je een oortje verliest. Muziek aan en sporten maar!

Beeld: Aleksandr Popov, unsplash

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.