Eine Hand zeigt mit einer Geste auf eine Smartphone-Display

Spotify Wrapped – Jouw luistergedrag in één overzicht

Het is eind November en je kan er sinds een paar jaar bijna je klok op gelijk stellen: je Spotify Wrapped wordt gedropt. De exacte datum is altijd anders, maar opeens staat-ie voor je klaar in de Spotify-app! Sinds Spotify is begonnen met het jaarlijkse luisteroverzicht vol inzichten in favoriete nummers, genres en artiesten delen we onze Wrapped maar wat graag met vrienden, de fam en op social media – of niet, als er toch wat gênante nummers in staan. Wij beantwoorden al je wie-, wat-, waar-vragen over deze soundtrend.

Waar komt Spotify Wrapped vandaan?

De eerste Spotify Wrapped kwam al in 2016 uit, maar echt viral ging de campagne pas in 2019. Vanaf dat moment werd de samenvatting aan muziekdata met catchy graphics en verschillende stories in de app gepresenteerd – helemaal klaar om gedeeld te worden op de socials. En dat deden we massaal! Spotify Wrapped ontving de afgelopen jaren verschillende prijzen voor beste visualisatie van data en viral marketing campagne. Alhoewel we het zien als een soort eindejaarsoverzicht van onze muziekgewoontes, verzamelt en visualiseert Wrapped eigenlijk jouw luisterdata tussen 1 januari en 31 oktober en niet van het hele jaar. Geen zorgen dus, die ene kerstdag dat „All I want for Christmas” op repeat stond heeft geen effect op jouw resultaten.

Leestip: Optimaal genieten van muziek via je telefoon? Lees hier hoe je jouw mobieltje het beste kan instellen voor optimale sound.

Wat vind ik in mijn Spotify Wrapped?

In de kern vind je altijd een overzicht van je favoriete artiesten, favoriete nummers en meestgeluisterde genres. Ook het aantal minuten dat je dat jaar naar muziek of podcasts hebt geluisterd komt langs. Elk jaar deelt Spotify andere leuke data-inzichten of feitjes over je luistergedrag: waar ter wereld jouw unieke muzieksmaak het meeste voorkomt, hoeveel verschillende genres je hebt verkend of zelf een bedankje van je favoriete artiesten.

Tip: Wat ook leuk is om te delen met je vrienden: jouw playlist van je 100 meestbeluisterde nummers. Zo leer je de sound van je favoriete mensen op een hele nieuwe manier kennen!

Waar vind ik mijn Spotify Wrapped?

Dat is heel makkelijk. Open je Spotify app en je vindt je hoogstpersoonlijke Wrapped onder de button Home. Kijk vervolgens rechtsboven en je vind de gehighlighte ‘Wrapped’ knop. Klik erop en geniet van je eigen unieke soundgeschiedenis!

Benieuwd naar je Spotify Wrapped van vorig jaar? Type ‘Wrapped’ in de zoekbar van de app of de desktopversie en je vindt jouw Top Nummers-playlisten van alle voorgaande jaren!

Genieten op het hoogste niveau

REAL BLUE NC: Onderweg genieten van jouw favoriete nummers? Met onze Real Blue NC kan jij van elk genre optimal genieten.
ULTIMA 40: Zin in een luisterparty? Gooi alle topnummers op een hoop en bouw een gezamelijke afspeellijst voor een soundoverzicht van je hele vriendengroep.
RADIO ONE: De beste manier om wakker te worden? Met jouw favoriete nummers natuurlijk!

Koptelefoons in de Teufel Shop

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

TEUFEL MASSIVE

Naar product

REAL BLUE TWS 2

Naar product

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.