Teufel mania

Teufel mania: Teufel fan Marcel en z’n Teufel tattoo

Marcel is gek op muziek én gek op Teufel. Het is zelfs zo dat hij de Aureol Real op zijn arm heeft laten tatoeëren. Als dj is hij iedere dag intensief met muziek bezig en zo kwam hij ook op het idee om zijn passie te laten vereeuwigen. Koptelefoons zijn dagelijks gereedschap voor een dj, dus wilde hij niet zomaar een koptelefoon op zijn arm. Marcel benaderde ons met de vraag of hij een tattoo van een Teufel koptelefoon mocht laten zetten. Natuurlijk! We hebben hem een high res foto van onze Aureol Real gegeven om mee te nemen naar zijn tatoeëerder. Logisch dat we daarna contact hebben gehouden – want meer Teufel mania is nauwelijks mogelijk.

Wat was je eerste contact met Teufel?

Marcel: Een schoolvriend die bij me in de straat woonde, had toentertijd al een Teufel. Ik kende jullie nog helemaal niet, maar was meteen helemaal enthousiast over de sound. Omdat ik zelf ook op zoek was naar een stereo, heb ik meteen in de Teufel webshop gekeken.

Met welke woorden zou je Teufel omschrijven?

Marcel: Vette bas, intensieve sound, super geluidskwaliteit. En niet te vergeten: volume. Mijn buren zijn niet zo blij met me.

Welke Teufel producten heb je en welke zou je nog graag willen hebben?

Marcel: Met de Concept E 400 mix ik en produceer ik mijn muziek. En de geluidskwaliteit is hoog, zodat ik hem ook gebruik om mijn geproduceerde muziek te beluisteren. Ik verhuis dit jaar naar Leipzig en voor mijn nieuwe flat wil ik graag System 5 THX Select 2 aanschaffen. Met die twee subwoofers kun je vast en zeker nog meer uit het geluid halen, omdat je de bas akoestisch goed aan de ruimte kunt aanpassen. Een goede vriend van me heeft nog jullie oude Theater 8, een prachtstuk. De dipoolspeakers zorgen voor een vette surround sound, iets waar ik me ook op verheug bij de System 5.

Je bent Teufel fan, wat betekent dat voor jou?

Marcel: Teufel klinkt gewoon super. Als dj vind ik sound ontzettend belangrijk; de eerste keer dat ik Teufel hoorde was ik meteen al enthousiast en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Bovendien is Teufel ook nog niet zo bekend. Dat telt ook mee. Jullie zijn een merk voor insiders – je moet toch echt wel verstand van muziek en hifi hebben, wil je Teufel kennen.

Welke song raakt je het meest?

Marcel: Van “Nothing else matters” van Metallica krijg ik telkens opnieuw kippenvel. Zeker als ik er op mijn Teufel speakers naar luister.

Welke film of serie heeft je het meeste geraakt?

Marcel: “13 hours” is een gave actiefilm met indrukwekkende soundeffecten. Je staat er echt middenin. En als dj ga ik natuurlijk voor “Berlin Calling”. Een toffe muziekfilm over de clubscene in Berlijn met een fantastische soundtrack.

Je hebt ook last van Teufel mania en je wilt ons jouw verhaal vertellen? Schrijf dan naar blog@teufel.de.

Nieuwste artikelen

 1. wim bardoel
  11. jun. 2017, 13:01

  definitely fake, worst PS ever…

  • Natalie Teufel
   13. jun. 2017, 16:02

   Sorry, wat bedoel je met PS? De tattoo is in ieder geval hartstikke echt :)

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.