Uit het soundlab: de akoestiek van de Teufel One M

Het duurt nu niet meer lang of de eerste lading Teufel Streaming systemen vertrekt vanuit ons magazijn, op weg naar de vele nieuwe eigenaren.

Muziek streaming, zo bewijst ook het aantal streaming speakers in de Nederlandse huishoudens, is al lang geen speelgoed voor computerfreaks meer, maar een nieuwe en alom aanwezige manier van muziek luisteren.

In dit artikel lees je meer over de verschillende features van de nieuwe Teufel Streaming boxen. We beginnen – zoals het een goede speaker betaamt, niet met spraakassistentie, maar met de akoestiek. We gaan dieper in op de akoestiek van de One M, die weer stukken beter is dan van zijn voorganger.

Waarom Raumfeld nu Teufel Streaming heet

We gaan eerst nog even in op het Teufel logo dat nu op de streaming systemen prijkt. Misschien vragen jullie je af waarom Teufel de streaming speakers als Teufel Streaming speakers aanbiedt en niet meer als Raumfeld.

Het Teufel logo op de nieuwe streaming systemen

Toen Teufel een paar jaar geleden het wifi-assortiment lanceerde, werden ze onder hun oorspronkelijke naam Raumfeld verkocht. Nu zet Teufel de volgende stap en integreert de streaming technologie in meer systemen – van all-in-one luidsprekers tot sounddecks en complete sets.

De Raumfeld speaker is een volwaardig lid van de Teufel familie – de naam Raumfeld verwijst vanaf nu naar de baanbrekende multiroom streaming technologie die integraal onderdeel is van de streaming speakers. Het zijn dus gewoon dezelfde speakers, maar nu vast bestanddeel van het Teufel universum. Zeg hallo tegen Teufel Streaming.

Tip: heb je al een of meerdere Raumfeld speakers thuis staan, dan profiteer je er ook van. De nieuwe generatie Teufel Streaming systemen, is compatibel met alle Raumfeld speakers van de 2e generatie.

 

Teufel One M – een 3-kanaals powerpakket

De akoestiek van de Teufel One M,  de opvolger van de Raumfeld One M, werd nog eens flink opgeschroefd. Het 3-kanaals systeem is natuurlijk gebleven, nieuw is de positie van de ingebouwde subwoofer die nu niet meer als downfire subwoofer, maar als frontfire subwoofer van zich laat horen.

De Teufel One M in de ontwikkelingsfase
Een schets van de One M – de gleuf voor de downfire subwoofer is weg, hierdoor krijgt de speaker meer volume .

Van twee naar vier tweeters – perfect voor Dynamore®

Anders dan bij de voorganger zijn twee van de vier tweeters niet boven aan de buitenkant van de speaker geplaatst, maar in het midden. Bovendien staan ze schuin. Zo gaat het signaal sterker naar links en rechts. Dit was een noodzakelijke verandering om de Dynamore-technologie in de speaker onder te brengen.

Leestip: Dit is Dynamore®. Met de Dynamore technologie bereikt de One M de best mogelijke geluidsafstraling. Dat betekent dat je ook wanneer je niet direct voor de speaker zit, je alle details goed hoort. Twee krachtige midrange drivers maken het geluidsbeeld compleet met een pakkend en vol midden.

Constructie van de Teufel One M
Akoestiek waar je maar kijkt: de One M in een explosietekening

Verdere Teufel Streaming speakers:

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

Nieuwe subwoofer positie voor een krachtigere bas

De subwoofer ruilde van plek en ging van downfire naar het midden. Dat verhoogt enerzijds het interne nettovermogen, bij identieke afmetingen waardoor het subwoofermembraan meer bewegingsvrijheid krijgt. Hij klinkt hierdoor nog meer to the point dan voorheen. Anderzijds krijg je daardoor meer het gevoel voor een echte stereo installatie te zitten.

Teufel One M
Geniet van een echte stereo sound als bij een stereo instalatie

Sidekick – nieuwe passieve mebranen aan twee kanten

Twee zijwaarts geïntegreerde passieve membranen geven onzuivere resonanties geen kans meer. Ze ondersteunen de subwoofer en zorgen zo voor een diepe en crispy basperformance.

Teufel One M met een diepe en crsipy bas
Sidekick – de bas krijgt ondersteuning van de membranen links en rechts

Class-D power met 7 kanalen

Elk van de zeven geluidskanalen wordt door een eigen Class-D versterker aangedreven. Dit zorgt voor een optimale aanpassing aan de drivers en garandeert een enorm vermogen.

Dat past – Teufel aan de buitenkant, Raumfeld aan de binnenkant

Andere Teufel Streaming producten:

CINEBAR LUX

Naar product

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.