Soundbar Cinebar Pro

Uit het soundlab: Cinebar Pro – in de toverdrank gevallen?

Er een schepje bovenop doen – dat was het uitgangspunt van dit soundbar project met als resultaat de Cinebar Pro.

Cinebar Pro
Nieuw, ijzersterk, meeslepend – Teufel Cinebar Pro

Met zijn verbazingwekkende technische details en omvangrijke features heeft de soundbar wel iets weg van Obelix, de beste vriend van Asterix. Doordat hij als kind in de toverdrank is gevallen, is hij z’n leven lang ijzersterk en zet hij al zijn concurrenten in de schaduw.

Soundbar Cinebar Pro
De Cinebar Pro in een woonkamer ambiance

In dit blog interview praten we met de twee ‘druiden’ Ansgar (design) en Daniel (techniek) en proberen we erachter te komen welke ingrediënten ze in hun sound-toverdrank hebben gestopt.

Ansgar (design) & Daniel (techniek) aan het woord

Redactie: De Cinebar Pro is Teufel’s nieuwe en krachtigste soundbar. Wat maakt deze soundbar zo krachtig en hoe lang hebben jullie aan het project gewerkt?

Daniel: Het is ons daadwerkelijk gelukt om de Cinebar Pro nog meer power te geven dan zijn voorganger de Cinebar 52 THX. Bovendien zorgen extra sidefiring speakers voor een bredere geluidservaring dankzij Dynamore Ultra.

Soundbar Cinebar Pro
De Cinebar Pro wordt opgemeten in het Teufel Accoustic Lab.

Ansgar: De duidelijk akoestische upgrade is terug te zien in het krachtige en waardevolle design. Het materiaal van de behuizing is geborsteld aluminium en dat past er uitstekend bij. De voorbereidingen met eerste ontwerpen begon in maart 2016.

Soundbar Cinebar Pro
Cinebar Pro – eerste schetsen

Redactie: wat vonden jullie de grootste uitdaging bij de ontwikkeling van deze nieuwe soundbar?

Ansgar: We hebben het iconische ontwerp van de Cinebar Pro met de typische bedien- en displayfront versterkt – tegelijkertijd is het design van de Cinebar 52 nog duidelijk terug te herkennen. Verder wilden we het design herkenbaar aan dat van de Cinebar One en Cinebar Duett koppelen. Ze tot één familie laten behoren.

Soundbar Cinebar Pro
Soundbar Cinebar Pro

Daniel: Het omvattende elektronicapakket bestaande uit HDMI, versterkers, voeding, display, wifi & bluetooth in een kleine behuizing te integreren was zeker een uitdaging. Maar dit hebben we allemaal goed weten onder te brengen.

Soundbar Cinebar Pro
Er kwam veel puzzelwerk aan te pas om alle componenten te huisvesten.
Soundbar Cinebar Pro
… maar alles heeft een plek gekregen.

Redactie: De soundbar krijgt nog ondersteuning van de T 10 subwoofer – ook geen lichtgewicht, als het om bas gaat. Waarom hebben jullie voor deze subwoofer gekozen?

Ansgar: De T 10 is een perfecte wingman voor de Cinebar, omdat de subwoofer al net zo uitblinkt in kracht en power.

Daniel: Bovendien waren de mogelijkheid de subwoofer draadloos met de soundbar te verbinden plus de ruisarme Class D-versterker ideale uitgangpunten voor dit project.

Subwoofer T 10
Subwoofer T 10

Redactie: De Cinebar Pro hebben jullie ook uitgerust met Teufel’s Dynamore Ultra-technologie, verantwoordelijk voor een virtuele geluidsverbreding. Waarom?

Daniel: Een soundbar met zijn langgerekte vorm is bij uitstek geschikt om deze technologie op toe te passen. De soundbar staat onder de tv, een plek die zo goed als nooit wordt gebruikt. De sidefiring speakers waar Dynamore gebruik van maakt, konden perfect aan de zijkanten van de soundbar worden aangebracht.

Dit is Dynamore ®

Soundbar Cinebar Pro
Soundbar Cinebar Pro – sidefiring drivers voor een breder panorama

Redactie: Wat zou jij thuis op de Pro afspelen?

Ansgar: Ik zou in ieder geval seizoen 1 & 2 van Westworld opnieuw bekijken. Of muziek streamen via Google Chromecast en heerlijk van de sound genieten.

Redactie: Veel plezier, dan maar. Ansgar & Daniel, dank je wel voor dit gesprek. We verheugen ons op jullie volgende project.

Soundbar Cinebar Pro
De soundbar thuis, in de woonkamer

Soundbar Cinebar Pro in de Teufel shop bekijken

Soundbar Cinebar Pro
Streamen via bluetooth

Cinebar Pro auf YouTube bekijken

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

 

Images: Teufel (alles)

Nieuwste artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.