EK voetbal 2022: het speelschema van het Nederlands vrouwenelftal

Met een jaar vertraging is het nu eindelijk zover! Het EK vrouwenvoetbal is gestart in Engeland van start. Onze Oranje Leeuwinnen zijn titelhouder en willen er alles aan doen om die felbegeerde titel te verlengen. Hier lees je alles over hun programma en hoe je het tornooi kunt volgen.

Wanneer speelt het Nederlands vrouwenelftal?

Het Europees kampioenschap ging op woensdag 6 juli van start in een kolkend Old Trafford in Manchester. Gastland en topfavoriet Engeland klopte Oostenrijk met een droge 1-0. Maar liest 68.000! toeschouwers waren aanwezig op het strijdtoneel. Een droomstart voor dit EK. Hieronder vind je het speelschema van de Oranje Leeuwinnen.

De poulefase van het Nederlands dameselftal (groep C):

 • Zaterdag 9 juli, 21.00 uur: Nederland – Zweden (Sheffield United).
 • Woensdag 13 juli, 21.00 uur: Nederland – Portugal (Wigan Athletic).
 • Zondag 17 juli, 18.00 uur: Nederland – Zwitserland (Sheffield United).

Waar kan ik het EK vrouwenvoetbal volgen?

Heb je jammer genoeg geen tijd om het spektakel live te aanschouwen? wees niet getreurd, alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn te zien op NPO1. De voorbeschouwing zal tijdens NOS Studio Engeland beginnen om 20:29.  Ook de andere wedstrijden in de groepsfase en in de knock-out fase zijn bijna allemaal live te zien op tv. De wedstrijden van 18.00 uur zijn te zien op NPO 1, die van 21.00 uur op NPO 3. Alle wedstrijden kun je ook online (her)bekijken op npostart.nl.

Unter dem Stadiondach fotografiertes Bild eines Stadions
Stadionfeeling – zoals hier met veel publiek – kan je ook naar je huiskamer brengen.

We gaan er even vanuit dat je al een degelijk home cinema systeem of beamer hebt. Waarom dan niet gezellig je vrienden of familie uitnodigen voor een leuke voetbalavond? Belangrijk voor het juiste groepsgevoel: bedenk op voorhand iets leuks om het extra spannend te maken. Je kunt bijvoorbeeld het geluid van de tv uitzetten en zelf commentaar geven op de wedstrijd. Of bespreek voor de aftrap de teamopstellingen en voorspel om beurten de uitslag: aan het eind bepalen jullie dan de kampioen van de weddenschappen. Je kunt vast nog wel andere manieren bedenken om het EK thuis voor iedereen leuk te maken.

Home cinema & toebehoren van Teufel

CINEBAR DUETT

Naar product

Statief AC 7001 SP

Naar product

Voor de perfecte EK-sfeer: Teufel soundsystemen voor huis en tuin

 • CINEBAR ULTIMA: Je wilt jouw home cinema systeem upgraden op de meest ruimtebesparende manier? De CINEBAR ULTIMA is precies wat je nodig hebt: in een compact liggend formaat brengt hij brede surround sound in je woonkamer dankzij Dynamore Ultra®. Je zal ook al het commentaar vanaf de zijlijn kunnen horen.
 • Teufel Soundsystem Partylautsprecher Rockster Air
  Teufel soundsyteem partyspeaker Rockster Air
 • ROCKSTER AIR: mooi weer en geen zin om binnen te blijven? Dan hebben we iets voor jou: de ROCKSTER AIR neem je overal mee naartoe, is ideaal voor tuinfeestjes en kan dankzij bluetooth probleemloos het geluid van de tv synchroon met het beeld afspelen.

Andere producten uit de Teufel shop

CINEBAR DUETT

Naar product

HOLIST M

Naar product

ROCKSTER GO 2

Naar product

Conclusie: hoe kan ik het EK vrouwenvoetbal volgen?

 • Alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn te zien op NPO1.
 • No tv, no problem, je kan ook alle wedstrijd online (her)bekijken via npostart.nl.
 • Met de juiste audiosystemen kun je spannende voetbalwedstrijden synchroon en met surround sound beleven.

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.