Je tv in topvorm – proef de stadionsfeer met actieve speakers

“Allez les bleus”, de haka van Ijsland, de Vuvuzela fluit – ieder voetbaltoernooi heeft z’n eigen soundtrack. Hoe en of je de vibes van deze bruisende sfeer ook thuis op de bank kunt beleven hangt helemaal af van het soundsysteem dat er aan je tv hangt. De speakers van je tv kun je namelijk vergeten. Die zijn al net zo dun als je flatscreen.
Ook al is Oranje dit keer niet op het WK – we willen toch zien en horen wat de rest ervan bakt! Onze tip: met actieve speakers voor de tv!

Actieve speakers voor de tv

Anders dan passieve speakers hebben actieve speakers het grote voordeel dat ze ook zonder afspeelapparatuur of versterker muziek kunnen afspelen. Omdat er een versterker in de speakers is geïntegreerd, kun je er een tv, console of Blu-ray speler zonder tussenschakeling van een versterker op aansluiten. De tv geeft de voorzet, de actieve luidspreker zet alles meteen om.

Hoe de verbinding eruitziet, hangt van je tv en speakers af. Bij een actieve stereo-set wordt er doorgaans slechts een van de speakers aangesloten op de tv – of een ander systeem. De andere speaker wordt als passieve speaker aan de actieve speaker aangesloten. Aansluiten aan de tv kan zwoel draadloos als bekabeld.

Bekabelde mogelijkheden voor het aansluiten van actieve speakers op televisies:

Draadloze mogelijkheden voor het aansluiten van actieve speakers op een tv:

 • Bluetooth-Streaming
 • Wifi streaming in thuisnetwerk

Op de actieve speaker van de Ultima 40 kun je zien hoe makkelijk je een speelklare set in gebruik neemt.

 1. ❶ Koppel de passieve speaker met de actieve via de meegeleverde kabel
 2. ❷ Stekker in het stopcontact
 3. ❸ Koppel de actieve speaker via cinch, TOSLINK of HDMI (ARC) met de tv
 4. ❹ Indien gewenst een actieve subwoofer aansluiten via SUB-OUT

Teufel soundbars – een one man show

Strikt genomen is een soundbar of soundbase ook een actieve speaker – het volledige equipment inclusief versterker is immers in één behuizing geïntegreerd. Dankzij geluidsstandaarden als Dynamore kan een soundbar ook voor een overtuigende en omhullende geluidservaring zorgen.

CINEBAR DUETT

Naar product

CINEBAR ULTIMA

Naar product

Cinebar Pro

CINEBAR PRO

Naar product

De crux bij voetbalwedstrijden en andere sportevenementen

Waar komt het op aan bij de geluidsweergave van een sportevent? Natuurlijk moet er genoeg power achter zitten – je wilt de wedstrijd ervaren alsof je op de tribune zit. Ook het liveverslag van de sportreporter wil je goed kunnen verstaan. Dit betekent dat er verschillende frequenties en geluidsbronnen weergegeven worden – geen gemakkelijke taak voor een luidspreker. Bij een speaker van minder goede kwaliteit kan dan ook al snel een diffuus en vrij storend geluid ontstaan – tot ergernis van de sportliefhebber thuis.

Actieve luidsprekers kunnen door een 2- of 3-kanaals opbouw een geluidsvermogen ontwikkelen die bij de meeste televisies nog ver te zoeken is. In combinatie met een krachtige versterker krijg je over het gehele frequentiebereik een gedifferentieerd geluid met veel power.

Het WK met stadionfever

Luidspreker van de Ultima 40 Active serie
 • Ultima 40 Active: dit stereo duo staat nooit buitenspel. De Ultima 40 Active combineert een superieur stereogeluid met de functionaliteit van passieve speakers. Het resultaat? Een geweldige set waar je als sport- en muziekfan van zult genieten. Het enige wat je nodig hebt, is een HDMI ARC-kabel tussen je tv en speaker.
 • Trios 3.1 Set: fair play all the way. Dit luidsprekersysteem zorgt voor een geweldig geluid. De Trios set bestaat uit een subwoofer een filigrane, hoogwaardig afgewerkte soundbar die je woonkamer vult met een ongekend hifi-geluid. De soundbar heeft een 2-kanaals systeem met 12 drivers, aangestuurd door een 465 Watt versterker.

Net als in de film – Teufel Streaming speakers en soundbars

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

En omdat hij zo ontzettend mooi was, hier nog een keer de goal van Van Persie:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Conclusie: upgrade je thuisbios met een soundbar of actieve speakers voor de tv

 • De stadionsfeer komt niet tot zijn recht via de de kleine basic speakers die in flatscreen televisies zijn geïntegreerd.
 • Stadiongeluid is duffuus met een breed frequentiebereik en een diffuus geluidsbeeld en is voor een tv en speakers een bijzondere uitdaging.
 • Actieve speakers met geïntegreerde versterker zijn makkelijk te installeren en maken het tv-geluid stukken beter.
 • Soundbars zijn een krachtig en compact alternatief voor een actieve speaker setup.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.