Je tv in topvorm – proef de stadionsfeer met actieve speakers

“Allez les bleus”, de haka van Ijsland, de Vuvuzela fluit – ieder voetbaltoernooi heeft z’n eigen soundtrack. Hoe en of je de vibes van deze bruisende sfeer ook thuis op de bank kunt beleven hangt helemaal af van het soundsysteem dat er aan je tv hangt. Met de ingebouwde luidsprekers van flatscreentelevisies kom je vaak bedrogen uit: ze bederven de sfeer in plaats van deze te versterken. Wij laten je zien hoe je je thuisbioscoop moeiteloos kunt upgraden en waarom actieve luidsprekers het tv-geluid direct naar een hoger niveau tillen.

Tip: Ontdek hier de belangrijkste feiten over het EK voetbal 2024!

Actieve speakers voor de tv

Anders dan passieve speakers hebben actieve speakers het grote voordeel dat ze ook zonder afspeelapparatuur of versterker muziek kunnen afspelen. Omdat er een versterker in de speakers is geïntegreerd, kun je er een tv, console of Blu-ray speler zonder tussenschakeling van een versterker op aansluiten. De tv geeft de voorzet, de actieve luidspreker zet alles meteen om.

Hoe de verbinding eruitziet, hangt van je tv en speakers af. Bij een actieve stereo-set wordt er doorgaans slechts een van de speakers aangesloten op de tv – of een ander systeem. De andere speaker wordt als passieve speaker aan de actieve speaker aangesloten. Aansluiten aan de tv kan zwoel draadloos als bekabeld.

Bekabelde mogelijkheden voor het aansluiten van actieve speakers op televisies:

Draadloze mogelijkheden voor het aansluiten van actieve speakers op een tv:

Op de actieve speaker van de Ultima 40 kun je zien hoe makkelijk je een speelklare set in gebruik neemt.

  1. ❶ Koppel de passieve speaker met de actieve via de meegeleverde kabel
  2. ❷ Stekker in het stopcontact
  3. ❸ Koppel de actieve speaker via cinch, TOSLINK of HDMI (ARC) met de tv
  4. ❹ Indien gewenst een actieve subwoofer aansluiten via SUB-OUT

Teufel soundbars – een one man show

Strikt genomen is een soundbar of soundbase ook een actieve speaker – het volledige equipment inclusief versterker is immers in één behuizing geïntegreerd. Dankzij geluidsstandaarden als Dynamore kan een soundbar ook voor een overtuigende en omhullende geluidservaring zorgen.

CINEBAR LUX Ambition

CINEBAR LUX Ambition

€ 999,99€ 1199,99In verschillende kleuren
CINEBAR ULTIMA

CINEBAR ULTIMA

€ 499,99€ 699,99In verschillende kleuren

De crux bij voetbalwedstrijden en andere sportevenementen

Waar komt het op aan bij de geluidsweergave van een sportevent? Natuurlijk moet er genoeg power achter zitten – je wilt de wedstrijd ervaren alsof je op de tribune zit. Ook het liveverslag van de sportreporter wil je goed kunnen verstaan. Dit betekent dat er verschillende frequenties en geluidsbronnen weergegeven worden – geen gemakkelijke taak voor een luidspreker. Bij een speaker van minder goede kwaliteit kan dan ook al snel een diffuus en vrij storend geluid ontstaan – tot ergernis van de sportliefhebber thuis.

Actieve luidsprekers kunnen door een 2- of 3-kanaals opbouw een geluidsvermogen ontwikkelen die bij de meeste televisies nog ver te zoeken is. In combinatie met een krachtige versterker krijg je over het gehele frequentiebereik een gedifferentieerd geluid met veel power.

Het WK met stadionfever

Ultima 40 op een voetbalveld

CINEBAR 11 Surround “4.1 set”: Deze soundbar zal je woonkamer op zijn grondvesten doen schudden! Hij is zowel ruimtebesparend als elegant en er lopen geen kabels door de kamer.
Cinebar Trios “3.1 set”: Op zichzelf – en toch is dit luidsprekersysteem een garantie voor uitstekend geluid. De Trios set bestaat uit een subwoofer en een soundbar met een filigraan, hoogwaardige afwerking die krachtig hifi-geluid in de praktijk brengt. De soundbar bevat een 2-weg systeem met 12 drivers en wordt aangedreven door een 465-watt versterker.
▶ Meer soundbars met draadloze subwoofers vind je in onze webshop.

Net als in de film – Teufel Streaming speakers en soundbars

HOLIST M

HOLIST M

€ 399,99€ 499,99In verschillende kleuren
STEREO M 2

STEREO M 2

€ 899,99€ 999,99In verschillende kleuren
MOTIV® HOME

MOTIV® HOME

€ 399,99€ 549,99In verschillende kleuren

En omdat hij zo ontzettend mooi was, hier nog een keer de goal van Van Persie:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Conclusie: upgrade je thuisbios met een soundbar of actieve speakers voor de tv

  • De stadionsfeer komt niet tot zijn recht via de de kleine basic speakers die in flatscreen televisies zijn geïntegreerd.
  • Stadiongeluid is duffuus met een breed frequentiebereik en een diffuus geluidsbeeld en is voor een tv en speakers een bijzondere uitdaging.
  • Actieve speakers met geïntegreerde versterker zijn makkelijk te installeren en maken het tv-geluid stukken beter.
  • Soundbars zijn een krachtig en compact alternatief voor een actieve speaker setup.

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.