BenQ: beamers, beeldschermen en meer uit Taiwan

De Taiwanese elektronicaleverancier BenQ is vooral bekend van beamers, maar ook van beeldschermen en andere randapparatuur voor pc’s. Vooral als je op zoek bent naar een beamer voor je thuisbioscoop, ben je bij BenQ aan het juiste adres. Daarom biedt Teufel ook BenQ projectoren aan in zijn webshop. Wij stellen het bedrijf en enkele van zijn producten voor.

Korte geschiedenis van BenQ

Taipei is een wereldberoemde technologielocatie. Acer en Asus zijn twee van de bekendste computerfabrikanten die er gevestigd zijn. Ook BenQ is gevestigd in de hoofdstad van Taiwan. Tot 2001 maakte het bedrijf deel uit van de Acer-groep. BenQ vindt zijn oorsprong in Acer Peripherals, een dochteronderneming van Multitech (later Acer), opgericht in 1984. Toen in het begin van de jaren 2000 enkele bedrijven werden afgesplitst van de Acer Group, ontstond BenQ als onafhankelijk merk.

De naam BenQ staat voor het bedrijfsmotto “Bringing Enjoyment ‘nQuality to Life”. Het doel van de onderneming is dan ook om de levenskwaliteit van de mensen te verbeteren door middel van technologie en wetenschap. Hiervoor investeert BenQ ongeveer vier procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling en heeft het meer dan 1000 verworven productpatenten.

Beamer in dunklem Raum
Licht in het donker: BenQ beamers bieden indrukwekkende home cinema experience

BenQ beamers voor home cinema, scholen en bedrijven

Sinds de herstructurering is BenQ zich meer gaan richten op beamers en beeldschermen voor de zakelijke sector en op toepassingen voor scholen en andere onderwijsinstellingen. Presentaties, videoconferenties en interactief onderwijs zijn daardoor heel wat professioneler. Software voor content management maakt eveneens deel uit van de productportfolio.

Ook het assortiment producten voor particuliere klanten heeft zich verder ontwikkeld. Met name in de home cinema sector kan men nu bijna niet meer om beamers van BenQ heen. De redenen hiervoor zijn de hoge kwaliteit en de prestaties van de toestellen en het brede productassortiment, dat beamers voor elke behoefte omvat. Of het nu gaat om een gezellige filmavond met z’n tweetjes, live sport kijken met vrienden of gamen in je kamer: BenQ beamers leveren haarscherpe en contrastrijke beelden, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Er zijn zelfs compacte buitenbeamers voor on the way.

BenQ beamer in de Teufel shop

Ook in de Teufel shop vind je BenQ projectoren voor je thuisbios en gaming. Voor een perfecte interactie van alle apparaten besteden wij aandacht aan hoge kwaliteit en bevelen wij producten aan van partners zoals BenQ. Hier nemen we de beamers onder de loep.

BenQ Beamer W5700
Topmodel met de allerhoogste prestaties: de W5700 home cinema beamer van BenQ

BenQ beamer W5700: Deze top-of-the-line projector kan alles doen wat je wilt – en nog veel meer. De 4K UHD resolutie met 8,3 miljoen pixels levert schitterende beelden met heldere details. Elf lenzen met ultrahoge resolutie en hoge lichttransmissie zorgen voor indrukwekkende scherpte, kleur en contrast over het gehele oppervlak van het projectorscherm. De matzwarte behuizing is stofdicht, net als de zonnekap, die de lens tegen stof beschermt. In de “stille modus” is de projector bijna onhoorbaar. Met de W5700 overtuig je zelfs de meest veeleisende filmliefhebbers in je professionele home cinema.

BenQ Beamer W2700
Voor de hogere eisen: de BenQ W2700 beamer

BenQ beamer W2700: ook hier spreken we over een 4K UHD beamer met 8,3 miljoen pixels. HDR PRO™- en CinematicColor™-technologieën zorgen voor een ongeëvenaarde kleurdiepte en realisme. Met de vooraf ingestelde verlichtingsstanden kan je het beeld eenvoudig aanpassen aan de lichtomstandigheden in je thuisbioscoop. Bovendien vereenvoudigt een verticale lensverschuiving de beelduitlijning. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar de perfecte plaats voor de projector – het beeld kan je verschuiven om altijd de optimale projectie te garanderen.

BenQ Beamer TH685
Maakt gamers blij: de BenQ TH685

BenQ beamer TH685: Voor veeleisende beginners en gamers hebben we deze uitstekend uitgeruste Full HD projector van BenQ in ons assortiment. Dankzij de hoge helderheid van 3.500 ANSI lumen kan je zelfs bij daglicht genieten van een perfecte beeldkwaliteit. De ultrasnelle verversingssnelheid van slechts 8,3 ms voorkomt vervelende tijdsvertragingen en zorgt zo voor uiterst vloeiende gameplay. De exclusieve gamingmodus garandeert nauwkeurige graphics en een uitstekende weergave van zelfs zeer donkere scènes. Hierdoor kun je vijanden en voorwerpen veel sneller en betrouwbaarder opsporen.

Meer producten voor gaming & home cinema

CONCEPT E 450

Naar product

SYSTEM 4 THX

Naar product

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.