IFA 2022: Ready, Steady, Show

Na twee jaar improvisatie door het coronavirus maken verschillende topfabrikanten van consumentenelektronica en de Messe Berlin alles klaar voor de start van de internationale beurs voor consumentenelektronica (IFA). Ze hopen opnieuw te schitteren met een XXL-aanbod voor het vakpubliek en geïnteresseerde bezoekers. Laten we eens kijken wat IFA 2022 te bieden heeft.

Alles wat je moet weten over IFA 2022 in Berlijn

Op de IFA presenteren exposanten uit vele landen nieuwe producten en concepten, zowel voor vakbezoekers als voor het grote publiek. IFA staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Wil je een voorproefje van de toekomst? Alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek:

De belangrijke informatie over IFA 2022
WaarJaarbeursterrein Berlijn ExpoCenter City am Funkturm

Plattegrond op de officiële IFA-website
Wanneer2 tot 6 September 2022
Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (voor vakbezoekers vanaf 8.00 uur)
Prijs13 euro per volwassene en beursdag in voorverkoop tot 1 september
FactsMeer dan 160.000 m² tentoonstellingsruimte
Ongeveer 250.000 bezoekers
Berlijns Oktoberfest op het IFA-terrein
IFA 2018 Südeingang
IFA ingang zuid

IFA audio

De IFA audio expo, één van de zogenaamde IFA areas, presenteert zichzelf als een wereldwijde en internationale ontmoetingsplaats voor hifi-experts, audioprofessionals en audiofans op de IFA. Als uniek platform voor inspiratie en innovatie presenteert IFA Audio trendsettende concepten en oplossingen. Hier ontdek je de nieuwste producten en thema highlights als noise cancelling & true wireless koptelefoons, audiostreaming, immersive of spatial audio, smart speakers en geluidssystemen.

Trend huishoudelijke apparaten: meer design & duurzamer

Huishoudelijke apparaten die onder andere door Bosch worden gepresenteerd, houden rekening met de wens van de consument naar meer duurzaamheid. Fabrikanten als Siemens focussen op design in huis. Neem een kijkje in o.a. hal 1.1 | 101.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De onzichtbare gootsteen

We kennen het allemaal, de starende blik van bergen niet-afgespoelde afwas kan soms de stemming bederven. De designers van BSH Startup Kitchen dachten er ook zo over en hebben de gootsteen laten verdwijnen, althans visueel. In een persbericht staat: “De Infinity Cover maakt de spoelbak onzichtbaar zonder de functionaliteit ervan aan te tasten”. Aanschouw het in Hal 20 | 339. We zijn benieuwd, maar helaas zal de afwas niet verdwijnen.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Diversiteit als waarborg voor innovatie

In een panel over het thema diversiteit wisselde Carine Lea Chardon, hoofd van de consumentendivisie en algemeen directeur van de brancheverenigingen voor consumentenelektronica en medianetwerken, ZVEI, in de aanloop naar IFA van gedachten met twee vrouwelijke oprichters uit Berlijn. Zij kwamen tot de conclusie dat de ontmanteling van rolmodellen en meer vrouwen in de techindustrie noodzakelijk zijn om de demografische veranderingen en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten tegen te gaan.

„Diversiteit is zowel een kans als een noodzaak. Verschillende perspectieven leiden tot nieuwe en innovatieve manieren om verschillende vraagstukken te bekijken en vergroten zo de kans op innovatieve oplossingen en ontwikkelingen. Diversiteit is ook al lang een concurrentiefactor geworden die bedrijven serieus moeten nemen: om een gekwalificeerd personeelsbestand veilig te stellen en ook om als werkgever aantrekkelijk te blijven voor de nieuwe generatie, voor wie gelijke kansen een vanzelfsprekendheid zijn. Het actief bevorderen van diversiteit is dus een belangrijk onderdeel van bedrijfsstrategieën in de elektrische en digitale industrie”.


Carine Lea Chardon, hoofd van de consumentendivisie, algemeen directeur van de brancheverenigingen voor consumentenelektronica en medianetwerken

IFA 2022: IFA Virtual digitaal alternatief

Alle IFA keynotes zullen live worden gestreamd op IFA Virtual. De verschillende conventieformats op het beursterrein in Berlijn zullen elk een dag later als video-on-demand op het platform beschikbaar zijn. Daartoe behoren het programma van de IFA NEXT Innovation Engine, de IFA+ Summit en de SHIFT Mobility Conference. Het digitale industrieplatform is nu gratis beschikbaar.

Linktip: IFA Virtual bezoeken

IFA Sommergarten

Handtekeningensessies met tv-sterren, topatleten en voetballers, live kook- en talkshows, maar ook spelletjes en e-sports-evenementen, shows voor kinderen en volwassenen in de IFA-zomertuin: de IFA Days op het beursterrein onder de radiotoren veranderen Berlijn van 2 tot en met 6 september 2022 in een “entertainmentstad”.

Linktip: Programma IFA Sommergarten

Draagbare speakers van Teufel niet alleen voor je eigen tuin

ROCKSTER GO 2

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

Teufel connect de muziek in je huis

Twee wifi luidsprekers Teufel One S op een kast
Je kunt deze twee ONE S niet alleen met elkaar verbinden, maar ook met al je multiroom-speakers.

Multiroom is het toverwoord: met Teufel worden alle speakers in je huis in een netwerk verbonden. Het systeem in de woonkamer, de kleine wifi-speaker in de keuken of de soundbar op de pc: je kunt ze allemaal met elkaar verbinden, centraal aansturen en op elk gewenst moment met je mobiele telefoon besturen. Je beste vriend: Teufel streaming technologie.

Meer multiroom-producten van Teufel

TEUFEL ONE M

Naar product

Teufel STREAMER

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

Images: ©IFA

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.