Die besten Weihnachtsfilme

Kerstfilms: bankhangen tijdens de feestdagen

De fijnste moment van kerst zijn niet altijd het uitpakken van de kadootjes of het optuigen van de boom. Nee, dat begint soms al op het moment dat je je werk achter je laat en je kerstvakantie ein-de-lijk begint! Nu kan je je verheugen op momenten met vrienden en familie maar ook op knusse momenten thuis, waar je in je huiskloffie op de bank kruipt met een paar goede kerstfilms.

Veel actie, comedy en een beetje horror

Tijdens de feestdagen hoeft het niet per se Netflix te zijn. Op die dagen is het best fijn om een van de vele kerstfilms te kijken die op tv worden uitgezonden. Little Lord Fauntleroy?  Nee, echt niet. Home Alone? Geeeeuw, al zo vaak gezien! We zijn op zoek gegaan naar noemenswaardige klassiekers, kerstfilms die perfect zijn voor een late marathonsessie. Hier gaan we.

Vrienden kijken vol enthousiasme naar een film
Met vrienden, familie of alleen – met kerst mag je ook een avondje bingewatchen

Bad Santa

Altijd maar lief en aardig? Niet deze kerstman. In de crime comedy speelt Billy Bob Thornton de dief Willie T. Stokes die een baantje krijgt als kerstman in een warenhuis. Maar met al zijn gevloek, getier en zuipen is het niet werkelijk de ideale baan voor Willie. Eigenlijk wil hij z’n vermomming alleen maar misbruiken om het warenhuis te bestelen. Dat gaat goed totdat hij hij de kleine jongen Thurman leert kennen die tot Willie weet door te dringen en die hem laat zien wat kerst werkelijk betekent. De transitie van deze antieheld van criminele viezerd tot ontwapenende softie is heerlijk om aan te zien. Voor de liefhebbers: er is ook een deel twee.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Die Hard

Het mag dan wel kerst zijn, maar een beetje actie moet kunnen. En dan mag the One and Only Bruce Willis niet ontbreken. Zeker weten dat je tijdens de feestdagen ergens een van de vele Die Hardfilms tegenkomt. Voor Bruce Willis fans is de filmreeks met hoofdfiguur John McClane een absolute must see en dus mogen de Die Hard films – kerst of geen kerst – in deze filmlijst niet ontbreken.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Nightmare Before Christmas

Ook al een oudje, maar het kerstverhaal, een grusical in stop-motion-techniek van procucent Tim Burton blijft de moeite van het kijken waard. Hier wordt het verhaal verteld van de aandoenlijke Jack Skeletton, een bewoner van Halloweentown en de organisator van de meest griezelige Halloweenfeesten. Door toeval ontdekt het levende skelet een volledig nieuwe wereld: het kerstfeest. Wow! Jack is volledig gefascineerd en wil niets liever dan ook een keer kerst vieren. De overige bewoners van Halloweentown hebben echter geen hoge pet op van al die peace, love en harmony en willen kost wat kost het griezelkabinet in stand houden. Anders dan anders, maar toch een echte kerstfilm.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Silent Night

Bang voor bloed en schrikachtig? Sla Silent Night dan maar over. Alle anderen kunnen er eens lekker voor gaan zitten. Geen sneeuw in deze kerstfilm, maar wel flink wat bloed. Het verhaal van de film is simpel én geniaal: terwijl een Amerikaans stadje zich opmaakt voor het komende kerstfeest, maakt een massamoordenaar in kerstmanoutfit de omgeving onveilig. En al lijkt het erop dat de bloeddorstige Santa alles neermaait wat hij tegenkomt, zijn moorden zijn wel degelijk weloverwogen. Een klassieke en spannende klopjacht.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Filmavond thuis – zo klinkt het pas goed

ULTIMA 40 – 5.1

Naar product

CINEBAR ONE+

Naar product

SYSTEM 4 THX

Naar product

Michiel van de Hazelhoeve

Een beetje als Little Lord Fauntleroy maar veel grappiger! Want tegen Michiel kan zelfs Kevin van Home Alone niet op. De film met de onvergetelijke scene waarin de blonde Michiel vastzat met zijn hoofd in de soepkom is ook na al die jaren nog steeds een cult-kerstfilm voor de hele familie.

https://youtu.be/YGwwsN89guM

Gremlins

Oh wat schattig, moet het jongetje Billy gedacht hebben toen hij met kerst een van de pluizebolletjes kado kreeg. De kleine Mogwai monstertjes die je ieder jaar rond kerst weer op tv ziet zijn echter allesbehalve cute. Want zodra ze met water of daglicht in aanraking komen, begint de horror. Want dan veranderen de zachte beestjes in gemene Gremlins die alles om zeep helpen waar ze mee in aanraking komen en zo de hele stad terroriseren. Horrorcomedy met een hoog cultgehalte!

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Tip: je kijkt graag naar kerstfilms, maar de sound vind je ook belangrijk? In onze shop vind je de meest uiteenlopende speakers voor een geslaagde filmavond. Onze ULTIMA 40 heeft een vette surround sound en is ook draadloos te bedienen.

Filmklassiekers met kerst – kruip maar op de bank

Het maakt niet uit of het nu een film uit de oude doos is of een net verschenen blockbuster – met kerst is een filmavond met kerstkransjes én punch een must. Neem daarom een kijkje in onze online shop bij onze home cinema systemen en soundbars voor een onvergetelijke avond. Veel plezier in bij een avondje kerstig bingewatchen.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.