sportkoptelfoon voor een goede workout

De sportkoptelefoon voor je workout

Iets wat de meeste sporters al in levenden lijve ervaren hebben: sporten met muziek of een podcast kan zo fijn zijn, maar een geschikte sportkoptelefoon vinden is niet zo makkelijk als het klinkt.

Koptelefoons moeten tijdens het sporten goed zitten

Een hoofdbeugel tijdens het sporten kan flink lastig zijn. Logisch dat joggers en fitnessgangers meestal in-ears kiezen. Het soort koptelefoon mag echter niet het enige koopargument zijn. Belangrijk is ook de earplug – zijn deze van rubber dan passen ze zich aan je gehoorgang aan. Minder geschikt zijn de modellen die een kunststof chassis zonder extra aanpassingsmogelijkheden.

De rubberen earbuds zijn er in verschillende maten. Beugels aan het koptelefoon chassis die je over de oorschelp draagt zorgen voor nog meer stevigheid. Wel moet je bedenken dat ze op je huid liggen en daardoor kunnen storen tijdens je workout.

Hier moet een sportkoptelefoon tegen kunnen

Sporten is zweten geblazen. Je koptelefoon moet daar wel tegen kunnen. De IP-norm geeft informatie over de spatwaterdichtheid of waterdichtheid van elektrische apparatuur. De IP-norm wordt aangeduid met een tweecijferig nummer (bijv. IP 65) Het tweede getal heeft betrekking op hoe resistent het product tegen water is. We raden aan om hier minstens 4 te kiezen. Dit betekent dat de koptelefoon spatwaterdicht is. Je mag er dus mee door de regen joggen.

Het eerste getal geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van stoffen weer– of anders gezegd: de mate waarin de koptelefoon tegen stof kan. Pas vanaf beschermingsgraad 5 is een koptelefoon beschermd tegen het indringen van stof.

Vrij en ongehinderd sporten met een sportkoptelefoon

De kabel tussen je smartphone en koptelefoon is vaak hinderlijk tijdens het sporten. Het kan komt tegen je gezicht of het haakt vast aan je jas – niet echt fijn. De beste oplossing is een bluetooth koptelefoon. De bluetooth onderdelen zijn tegenwoordig al zo mini dat ze met gemak ook in in-ears ingebouwd te gebruiken zijn.

AIRY TWS 2 in rood gedragen door een jonge vrouw

Play button bij de hand

Om de pas er goed in te houden heb je soms een meer uptempo track nodig. Handig wanneer je dan naar een volgend nummer kunt skippen. Om je telefoon dan niet uit je zak te moeten halen, is een afstandsbediening aan de kabel wel zo praktisch. Wil je liever een draadloos model, kies dan een sportarmband voor je smartphone – zo kun je hem ook gemakkelijk bedienen.

Feel the rhythm

Onze laatste tip heeft betrekking op de geluidsweergave tijdens het sporten. Veel joggers zweren op muziek tijdens hun dagelijkse rondje, maar melden tevens dat ze hun looptempo ongewild vaak aanpassen aan het ritme van de songs. Ze verliezen de controle over hun tempo. De oplossing is om met speciale muziek voor het joggen de deur uit te gaan. Er zijn een aantal apps die hierop inspelen. Bijvoorbeeld:

  • Spotify (Running): deze functie van Spotify stelt je muziek voor die gebaseerd is op het tempo of het aantal gelopen passen per minuut. De gekozen muziek wordt op basis van de gelopen passen naar het aantal beats per minuut uitgezocht. Langzame intermezzo’s of rustige intro’s krijg je met Spotify Running niet te horen.
  • RockMyRun: ook deze app neemt als je stappen als basis en selecteert de muziek aan de hand van BPM. Het grote verschil met Spotify is het muziekaanbod. De sets zijn speciaal voor het joggen gemixt. Er is minder keuze dan bij Spotify.

Crush je goals met Teufel

Bij Teufel hebben wij en aantal in-ear koptelefoons die precies aan alle genoemde eisen voldoen. Mogen we voorstellen…

AIRY SPORTS heeft alles wat een sportkoptelefoon nodig heeft Deze in-ears met flexibele earhooks is jouw persoonlijke coach. Met de diepe bas, lage afspeeltijd en comfortabele pasvorm vergeet jij de tijd en zet je nieuwe persoonlijke records. 
AIRY TWS 2 Liever een paar dat je tijdens, voor én na het sporten kan gebruiken? Dan raden wij de AIRY TWS 2 aan. Deze in-ears hebben alles wat je maar nodig kan hebben: ANC, transparantiemodus, een diepe bass, 6 microfoons voor betere gesprekskwaliteit en volledige waterbescherming. 
REAL BLUE TWS 2 Geniet draadloos van muziek, blijf verbonden en focus op je training met Active Noise Cancelling. Met een speelduur van 25+ uur en spatbescherming, is deze koptelefoon ideaal voor al je sportieve activiteiten. Ervaar premium geluidskwaliteit en comfort tijdens elke sessie!

Meer Teufel koptelefoons:

SUPREME IN

Naar product

REAL BLUE PRO

Naar product

Conlusie: de meest geschikte in-ears om mee te joggen

  • In-ears zonder hoofdbeugel en met earbuds zitten normaliter het stevigst tijdens het sporten.
  • De koptelefoon dient minstens beschermingsgraad 4 (vochtwerend) te hebben
  • Door bluetooth heb je minder last van de verbindingskabel
  • Met bedienknoppen aan de kabel van de koptelefoon kun je jouw telefoon bedienen zonder hem uit je zak te halen.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.