Out of the box: rapper Kelvyn Colt gaat zijn eigen weg

Zelfs zonder zijn eigen album, speelde Kelvyn Colt uitverkochte concerten. Hij nam zijn tijd met zijn eerste album – en bracht het uit met slechts vijf nummers. De inwoner van Wiesbaden met de unieke stem en de sound van Amerikaanse rappers doet het out of the box. In 2015 begon het succesverhaal van de nu internationaal bekende artiest, en velen voorspelden hem een grote carrière. Nu is Kelvyn Colt onze productambassador voor de nieuwe BOOMSTER – lees hier zijn verhaal.

Succesvol met een boodschap

Geen schandalen of een duister verleden – maar teksten die draaien om eenzaamheid, depressie of vragen over afkomst en erbij horen. Dit alles is verpakt in een sound die een geslaagde mix is van hippe r&b, grime en trap. Die sound is geïnspireerd door verschillende muzikanten, waaronder Tupac, Kid Cudi en Eminem. Kelvyn Colt combineert dit alles.

Portret van Kelvyn Colt
Kelvyn Colt – Rapper vol sympathieke tegenstellingen

De muzikant schrijft en zingt voornamelijk in het Engels, maar verwerkt hier en daar ook Duitse teksten. Hij mengt de twee talen waarmee hij opgroeide. Hij past in geen specifiek hokje – en dat wil hij ook niet. Kelvyn belichaamt een mengeling van invloeden die normaal en alledaags zijn in tijden van globalisering, en waarin veel van zijn fans zich herkennen. Zijn ervaringen uit het verleden deelt hij ook met vele anderen.

“Bury me Alive” – een van zijn grootste hits

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Het in 2018 uitgebrachte “Bury me Alive” is een van Kelvyn Colt’s meest succesvolle nummers. Een van de redenen voor het succes en de wijdverspreide verspreiding van de track is dat het werd gebruikt in de Netflix-serie “Wu Assassins”.

Passende producten van Teufel

Musicstation

Naar product

RADIO ONE

Naar product

Lautsprecher Holist M in Schwarz

HOLIST S

Naar product

Vanuit Wiesbaden naar de rest van de wereld

Kelvyn Colt werd in 1994 geboren als Kelvun Alaja in Wiesbaden. Hij is de zoon van een Duitse moeder en een Nigeriaanse vader, wat betekent dat zijn leven gevormd is door twee culturen. Het gevoel altijd een beetje klem te zitten tussen twee gedachten, niet precies weten waar je thuishoort: deze gedachten zijn ook een thema in zijn songs.

Na school gaat Kelvyn rechten studeren, maar eigenlijk wil hij maar één ding: muziek maken. Het begin van zijn carrière in Duitsland loopt niet meteen gesmeerd. Er zijn aanbiedingen, maar hij wil niet uitsluitend in het Duits rappen. Tenslotte neemt hij het advies aan om een carrière in de muziek te proberen, waar hij zich door de taal beter kan uiten. Hij gaat naar Londen. Hij studeerde er met succes business management en begon daarnaast zijn muziekcarrière.

Kelvyn Colt zittend in een stoel met de BOOMSTER speaker van Teufel
De doorbraak kwam er in Londen: Kelvyn Colt

Intussen pendelt hij heen en weer tussen Londen en Berlijn en voelt zich op de een of andere manier overal thuis. Kelvyn bracht in 2017 op 23-jarige leeftijd zijn eerste album uit: hij noemde het “LH 914”, naar het vliegticket dat hij gebruikte om naar Londen te vliegen. Album nummer twee volgde in 2018, “Mind of Colt Pt.1” dat opnieuw ongewoon weinig songs bevatte, zes in totaal. Naar eigen zeggen past hij zich aan aan de veranderde manier waarop muziek tegenwoordig wordt geconsumeerd. De impressies zijn immers ontelbaar, de aandachtsspanne korter en korter. Zijn concept heeft zich tot nu toe geen windeieren gelegd.

Nieuw project: soundtrack voor de dansfilm “Fly”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Een nieuw project uit 2021 van Kelvyn is de soundtrack van de film “Fly”, die gaat over ambitieuze danstalenten. Kelvyn nam de single “Harmony” op samen met de zanger Mulay.

Successen en de TBHG

Naast uitverkochte concerten in Duitsland, de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en China, heeft Kelvyn Colt in zijn jonge carrière al een aantal andere successen geboekt. Hij heeft al reclamedeals gehad met Reebok, Head & Shoulders, Havana Club en Louis Vuitton, en ook een samenwerking met Mercedes Benz. Het tijdschrift Forbes vermeldde hem als een van de “30 under 30” in 2019 en zette hem zelfs op de cover van de Duitse editie.

En er is nog een bijzonderheid over de artiest Kelvyn Colt. In zijn teksten heeft hij het niet alleen over inclusiviteit en erbij horen – hij bevordert actief een vriendelijke en respectvolle sfeer onder zijn fans. TBHG (Triple Black Heart Gang) is niet alleen de naam van zijn eigen label, maar ook van een groeiende gemeenschap.

Kelvyn Colt zittend op de grond
Kelvyn Colt leeft van cohesie en respect, ook met zijn fan community

Zijn naaste fans komen samen onder de naam TBHG. Met TBHG wil Kelvyn Colt ook een ruimte creëren voor al diegenen die geen mensen om zich heen hebben op wie ze kunnen rekenen, die hen waarderen en steunen. Daarvoor gebruikt hij ook ongewone concepten, zodat de samenhang binnen de community groeit. Kelvyn en zijn team organiseren bijvoorbeeld bijeenkomsten waar fans die anders alleen naar zijn concerten zouden gaan, elkaar op voorhand leren kennen en dan samen de show van hun idool kunnen meemaken. Samenhorigheid is key.

Emotionele performance voor mama

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Met het nummer “Mama” van zijn tweede album “Mind of Colt Pt.1”, heeft Kelvyn Colt laten zien dat hij niet bang is om emoties te tonen. Tijdens concerten vloeien regelmatig de traantjes bij de fans als hij het nummer zingt, dat hij schreef uit dankbaarheid voor de steun van zijn mama. In de video voert Kelvyn “Mama” live uit met strijkers – en verrast zijn mama hem tijdens het optreden.

Ook zwemmend op de golf van succes: de BOOMSTER

Kelvyn Colt hält Lautsprecher BOOMSTER von Teufel in die Höhe
De BOOMSTER – nu in een nieuw jasje

Een van onze populairste speakers heeft een nieuwe editie gekregen: de BOOMSTER. Je kan een nog betere sound en een nog langere levensduur verwachten. De BOOMSTER verlegt grenzen.

▶ Gesloten 2.1 stereosysteem met geïntegreerde Dynamore technologie bestaande uit 2 tweeters en 2 midrange luidsprekers en een centraal geïntegreerde, naar voren gerichte subwoofer voor een krachtig, gedetailleerde hifi sound

▶ Bluetooth 5 met apt-X® voor draadloos streamen in cd-kwaliteit via Spotify App & Co, alsook een geïntegreerde DAB+ en FM-RDS radio tuner.

▶ De BOOMSTER ondersteunt multipoint (het koppelen van een tweede smartphone) en Multicast (twee BOOMSTERS die tegelijkertijd spelen)..

▶ Hij is ook geschikt voor gebruik buitenshuis dankzij zijn robuuste behuizing en IPX5 bescherming tegen waterstralen.

Andere robuuste bluetooth speakers

ROCKSTER CROSS

Naar product

BOOMSTER GO

Naar product

MOTIV GO

Naar product

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Learn everything about loudspeakers, headphones, home cinema, streaming and hi-fi trends. We’ll also share practical tips and present new Teufel products!