Titelbild

Zingen, dansen, headbangen: dit zijn de beste muziekspelletjes

Muziek is steeds bij ons; helpt bij stress , wekt allerlei emoties op en biedt ons de mogelijkheid om ons creatief te uiten – ook op smartphone en console. Er zijn tegenwoordig tal van leuke spelletjes voor gepassioneerde zangers, rockgitaristen en dansers. In dit artikel stellen we je onze favorieten voor.

Muziekspelletjes voor onderweg: de beste spelletjes voor op je smartphone

Ook voor smartphones bestaan er al lang spannende muziek gerelateerde spelletjes. Wij presenteren je onze drie favoriete spelletjes waarmee je onderweg je muziektalent volledig kunt ontwikkelen en waarmee je nog een skill erbij leert.

Rock Hero

Rock Hero is het perfecte muziekspel als je niet alleen wat tijd wilt doden, maar ook nog je muzikale vaardigheden wil verbeteren. Belangrijk bij dit spel is vingervlugheid en een goed gevoel voor ritme. Je moet immers op het juiste moment op de juiste virtuele gitaarsnaar tikken om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit kan een hele uitdaging zijn, maar is vooral voor rock- en metalfans een leuke challenge.

Beschikbaar voor: Android, iOS

SongPop – Guess The Song

Je wint altijd bij popquizes? Met het SongPop spel kun je dat bewijzen! Kies gewoon een genre en luister vervolgens met gespitste oren naar je mobieltje. Zodra het spel begint, hoor je een liedje dat bij het genre past. Als je de track herkent, moet je zo snel mogelijk op de juiste titel te tikken. Je kan kiezen uit vier antwoorden. Onze app-aanbeveling voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of gewoon een beetje afleiding.

Beschikbaar voor: Android, iOS

Just Dance Now

je dant graag en dat het liefst overal? Met Just Dance Now kun je dat doen! Het spel heeft de choreografieën van meer dan 700 internationale hits in huis en scoort dus met een zeer divers aanbod. Zo kun je naar hartelust stoom afblazen en tegelijkertijd iets aan jouw conditie doen. Bovendien kan je het ook als gezelschapsspel gebruiken. Overigens: het kan ook op verschillende consoles gespeeld worden onder de naam “Just Dance”!

Beschikbaar voor: Android, iOS

Person spielt buntes Mobile Game mit Autoscootern
Er zijn tal van leuke muziekspelletjes voor mobiel vermaak.

Muziekspelletjes voor console en pc: deze drie spellen vinden we de moeite waard

Alleen of samen met vrienden: muziekspelletjes voor de console en pc garanderen een hoop plezier en zorgen voor onvergetelijke avonden. De volgende drie spellen mogen dan ook niet ontbreken op je (virtuele) plank.

Guitar Hero

Van de Ramones tot David Bowie tot Black Sabbath en Santana: bijna alle rocksterren zijn vertegenwoordigd in Guitar Hero en wachten eropdat jij in hun voetsporen treedt – al is het maar virtueel. Om het spel te kunnen spelen, heb je een gitaarachtige gamecontroller nodig die uitgerust is met verschillende knoppen. Door deze volgens de instructies in te drukken, kun je de liedjes naspelen en punten verdienen. De hoofdserie bestaat uit zes versies plus zeven spin-offs. Echt iets voor rockfans – en wie weet vinden jouw vrienden het ook wel geweldig!

Beschikbaar voor: PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii, Nintendo DS, Nintendo Wii U, PC

Let’s Sing

Of je nu een rock- of soulzanger bent, met Let’s Sing is het erop of eronder naargelang hoe vals of correct je kan zingen. Je kan het vergelijken met de PlayStation-klassieker SingStar: je kiest je favoriete nummer en zingt vervolgens alleen, als duo of in een duel met vrienden. Hoe meer noten je raakt, hoe meer punten je krijgt. En de keuze aan liedjes is enorm: ondertussen zijn er al ontelbare versies met Nederlanstalige en internationale hits in de winkels, en elk jaar komen er nieuwe versies bij. Dus aan de karaokepret komt (gelukkig) niet snel een einde.

Beschikbaar voor: PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Nintendo Wii

Leestip: Nieuws uit Berlijn: gaming headset modding in een notendop

Rocksmith

Heb je er altijd al van gedroomd om als een echte rockstar op het podium te staan en op te treden? Met Rocksmith kun je deze droom waarmaken. In dit populair muziekspel kruip je in de huid van een gitarist of bassist en moet je de juiste noten en akkoorden op het juiste moment spelen. Lijkt op het eerste gezicht op Guitar Hero, maar er is een groot verschil: in Rocksmith gebruik je namelijk een echt instrument! Deze kan je via een Real Tone Cable-adapter aansluiten op je console of pc, waardoor het spelapparaat de audiosignalen probleemloos kan ontvangen en verwerken.

Beschikbaar voor: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, pc

Bass-Gitarre
Je kunt je ook uitleven op de viersnarige bas in het muziekspel Rocksmith.

Tip: Je bent een rock fan in hart en nieren, maar je houdt meer van avontuurlijke spellen? Dan zou Brütal Legend wel eens iets voor jou kunnen zijn! Het spel biedt een volle lading actie en richt zich meer op heavy metal. Verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Muziekspelletjes voor je board games avond

Muziekspellen zijn niet alleen digitaal beschikbaar. Je hebt ze ook lekker ouderwets als bordspel. Muziekquizzen zoals Electronic Catch Phrase Music Edition of het spel Okey Dokey, waarbij je een fictief muziekfestival moet organiseren, zijn bijzonder populair.

DropMix is zelfs echt vernieuwend, want dit muziekspel gebruikt elektronische speelkaarten en een smartphone-app. Deze is verbonden met het bord, zodat het gezelschapsspel in een mum van tijd een dj-platform wordt.

De beste sound voor je spelletjes avond

Ultima 40 Kombo
Spielt groß auf: Ultima 40 Kombo mit CD-Receiver

ULTIMA 40 Kombo: Dit stereosysteem van topklasse is perfect voor je volgende karaokefeest dankzij zijn zuivere, krachtige sound. Deze 3-weg vloerstaanders geven de hoge en lage tonen duidelijk weer, plus op de 200-watt CD-receiver heb je diverse aansluitingen en bluetooth.

THEATER 500: Met dit systeem is (muziek)spelen dubbel zo leuk. Dit paar vloerstaanders geeft je veel luisterplezier met veel bas en scoort tegelijkertijd met een gedetailleerde ruimtelijkheid.

Microfonen voor je volgende karaoke-evenement vindt je ook in de Teufel shop, evenals dj-apparatuur!

Smart speakers van Teufel

HOLIST S

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

HOLIST M

Naar product

Nu heb je wat inspiratie voor je volgende spelletjesavond en misschien zelfs een nieuw favoriet spel. Welke muziekspellen zijn jouw favorieten? Vertel het ons in de commentaren!

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.