De beste podcast apps (voor Android én iOS)

Het aanbod aan podcasts is inmiddels eindeloos. Of je nu houdt van nieuws, sport, wetenschap, true crime of comedy – dankzij de gigantische variëteit vindt iedereen zeker een podcast naar zijn of haar smaak. Inmiddels luistert 48 procent van de Nederlanders wel eens naar ene podcast (stand: 2024) – en dit aantal blijft groeien. Om niet te verdwalen in het enorme aanbod van Nederlandse en Engelse podcasts, kunnen podcast-apps, ook wel podcatchers genoemd, je helpen. Wij presenteren de beste podcast-apps voor Android en iOS.

Wat zijn Podcatchers eigenlijk?

Met Podcatcher-apps kun je naar podcasts zoeken, abonneren, afzonderlijke afleveringen downloaden en zelfs offline beluisteren. Afhankelijk van het besturingssysteem zijn podcast-apps zoals Spotify of Apple Podcasts al op je smartphone voorgeïnstalleerd. Naast deze grote spelers zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere coole podcast-apps waarmee je overal van je favoriete podcasts kunt genieten.

Spotify – De grote speler onder de podcast-app

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Spotify was tot voor kort nog een pure muziekstreamingdienst, maar inmiddels is het een van de meestgebruikte podcast-apps wereldwijd. De makers zagen het potentieel van deze niche en transformeerden de muziek-only dienst naar een mainstream podcast-app. Hiermee kun je je podcast-abonnementen en afspeelfortschritten op verschillende apparaten synchroniseren. Net als andere streamingdiensten zet Spotify sterk in op eigen producties, die prominent in de app worden geplaatst.

Download Spotify hier: Android; iOS.

Apple Podcasts – Dé plek voor iOS

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Naast Spotify staat Apple Podcasts een populaire podcast-app. De app is standaard geïnstalleerd op alle Apple-producten, waardoor iOS-gebruikers moeiteloos hun favoriete podcasts kunnen synchroniseren over al hun apparaten. Het strakke ontwerp van de app doet denken aan Apple Music. Om nieuwe luisteraars aan te trekken, heeft Apple nu ook een betaalde abonnementsoptie geïntroduceerd, waarmee fans hun favoriete podcasters maandelijks kunnen steunen.

Overcast – Gratis podcast-app voor iOS

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ben je niet tevreden met de standaard podcast-app Apple Podcasts op je Apple-apparaten? Probeer dan de gratis iOS-app Overcast. Met Overcast kun je moeiteloos podcasts abonneren, beheren en downloaden voor offline luisteren. Nieuwe afleveringen van je abonnementen worden opvallend gemarkeerd, terwijl reeds beluisterde afleveringen verdwijnen uit het zicht. Voor liefhebbers van Engelstalige podcasts biedt Overcast een uitstekend aanbevelingssysteem waarmee je snel nieuwe shows ontdekt. Bovendien biedt de app handige functies zoals de Sleeptimer, Voice Boost (voor helderere stemmen) en Smart Speed, waarmee je het spreeksnelheid kunt verhogen en de speeltijd kunt verkorten.

Download Overcast hier: iOS

Castro Podcast Player – High-end podcast app voor iOS

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De iOS-app Castro is gratis in de basisversie, maar om toegang te krijgen tot alle geavanceerde functies, moet je een paar euro neertellen. Een jaarabonnement kost 29,99 dollar. Castro onderscheidt zich van andere podcast-apps door een unieke organisatie van je favoriete shows. Nieuwe afleveringen van je abonnementen komen in een ‘Inbox’, vergelijkbaar met je e-mail, en worden vervolgens in een ‘Queue’ (wachtrij) geplaatst. Afleveringen die je al hebt beluisterd, worden netjes naar het archief verplaatst. In het menu zie je dus in eerste instantie geen afzonderlijke podcasts, maar je kunt wel filteren op shows in de Inbox. De app biedt ook een slimme archieffunctie, waarmee je altijd een overzicht hebt van de laatst beluisterde afleveringen. Met Castro kun je eenvoudig naar elk punt in een podcast springen via de tijdlijn, de afspeelsnelheid aanpassen en de geluidskwaliteit verbeteren.

Download Castro hier: iOS

Luister overal naar je favoriete podcasts – met bluetooth koptelefoons van Teufel

AIRY SPORTS TWS

AIRY SPORTS TWS

€ 119,99€ 149,99
AIRY SPORTS

AIRY SPORTS

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren
AIRY SPORTS

AIRY SPORTS

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren

AntennaPod – Handige app voor Android en iOS

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De gratis podcast-app AntennaPod staat zijn mannetje qua functionaliteit ten opzichte van andere apps. Abonneren en downloaden gaat eenvoudig, en in de instellingen vind je handige functies zoals een snelheidsregelaar en een sleeptimer. Importeer je favoriete shows via iTunes, OPML-bestanden of RSS-URL’s, of ontdek nieuwe podcasts via gPodder en voeg ze toe aan de app. Met een uitgebreide lijst van populaire podcasts en categorieën om te verkennen, biedt AntennaPod een schat aan boeiende Nederlandstalige en Engelstalige shows. Zodra je je persoonlijke feed hebt opgebouwd, blijft de app je verwennen. Zelfs de interface kan je naar wens aanpassen. Het mooiste is dat AntennaPod volledig open-source is, dus je vindt er geen advertenties.

Download AntennaPod hier: Android

Teufel – de beste klank voor je podcasts

De kleine ONE S past zelfs in de badkamer.
De kleine ONE S past zelfs in de badkamer.

ONE S: De compacte wifi- en bluetooth speaker maakt binnen enkele seconden verbinding met je smartphone. Met Multiroom van Spotify, de Teufel Raumfeld-app en diverse andere oplossingen heb je toegang tot een breed scala aan streamingmogelijkheden. Vier luidsprekers in de smart speaker zorgen voor nauwkeurige bassen en natuurlijk klinkende stemmen. Ook handig is de sleeptimer, waarmee je de ONE S kunt gebruiken om een goede-nacht-verhaal te laten vertellen.

AIRY: Met de AIRY geniet je overal van kristalhelder geluid. De lithium-polymeer batterij biedt tot 30 uur non-stop muziek en laadt binnen drie uur weer volledig op. Dankzij Bluetooth aptX wordt je audio met topkwaliteit overgedragen, en het koppelen verloopt vlekkeloos. De zachte oorkussens maken de AIRY uiterst comfortabel, terwijl de uitstekende geluidsisolatie storende omgevingsgeluiden effectief blokkeert. Maak je muzikale ervaring compleet met de AIRY en geniet van ononderbroken plezier!

Bluetooth-luidspreker van Teufel – luister naar je podcasts waar je maar wilt

BOOMSTER GO

BOOMSTER GO

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren
RADIO ONE

RADIO ONE

€ 129,99€ 169,99In verschillende kleuren
MOTIV® GO

MOTIV® GO

€ 199,99€ 249,99In verschillende kleuren

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.