Das Apple TV+ Logo

Apple TV+ review: is de streamingdienst het waard?

Het beste geluid, de beste beeldkwaliteit, series met verhalen van hoge kwaliteit – zo omschrijven veel gebruikers het eigen videostreamingplatform van Apple. We hebben Apple TV+ onder de loep genomen en de belangrijkste feiten en vragen voor je op een rijtje gezet. Wat je zeker kunt zeggen: Apple TV+ doet het anders en ook beter dan de grote spelers Netflix, Disney+ & Co.

Wat kan de Apple TV+ streamingdienst?

Het feit dat Apple’s CEO Tim Cook tot 2019 heeft gewacht met de lancering van zijn eigen on-demand video streaming (ODV) is alleen op het eerste gezicht verrassend. Grote spelers zoals Spotify en Amazon hebben al veel eerder met hun ODV joker gespeeld. Maar Apple-fans weten natuurlijk dat de merkstrategie van Apple altijd al voorrang heeft gegeven aan kwaliteit boven kwantiteit en een unieke gebruikerservaring. Maar wat betekent dat concreet?

Om bijvoorbeeld Netflix- of Disney+ gebruikers te bekeren, worden ze verleid met hoogwaardige originele producties in premium kwaliteit met Dolby Atmos en 4K. Het bedrijf heeft hiervoor zelfs een eigen productiemaatschappij opgericht, Apple Studios. Abonnees van Apple TV+ krijgen ook toegang tot de nieuwste bioscoopkaskrakers zoals Napoleon en Killers of the Flower Moon. Momenteel verschijnen er elke maand gemiddeld 2 tot 3 nieuwe series op Apple TV+. Of dit de prijs van € 9,99 per maand rechtvaardigt, is natuurlijk aan jou om te beslissen.

Apple TV+ blijft achter als het gaat om film- en seriefranchises à la Star Wars, Marvel & Co. In tegenstelling tot de andere videostreamingdiensten biedt Apple TV+ niet zo’n enorm aanbod aan films, series en documentaires. Dit heeft ook te maken met het feit dat Apple geen licenties van andere studio’s koopt. Je kunt ook een overzicht krijgen van het volledige Apple TV+ aanbod zonder abonnement.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Goed om te weten: je kunt Star Wars-content krijgen van Disney+, dat ook de thuisbasis is van het Marvel-universum.

Huidige films en series op Apple TV+

Film/SerieJaar van publicatieGenreFilmlengte/ aantal afleveringenGeluidAanhangwagen
Emancipation2022Drama2:12 uurengl.: Dolby AtmosEnglisch
Fingernails2023Liefdesfilm1:52 uurengl.: Dolby AtmosEnglisch
The Family Plan2023Komedie1:58 uurengl.: Dolby AtmosEnglisch
Hijack Seizoen 12023Thriller 7 afleveringenengl.: Dolby AtmosEnglisch
The Changeling Seizoen 12023Thriller8 afleveringenengl.: Dolby Atmos Englisch
Monarch Legacy of Monsters Seizoen 12023Sci-fi serie10 afleveringenengl.: Dolby Atmos Englisch
YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Kijktip: The Beastie Boys Story is ook een spannende muziekdocumentaire die op je wacht.

Apple TV Plus: voor- en nadelen op een rij

  • De streamingdienst is volledig reclamevrij voor abonnees.
  • Films en series zijn beschikbaar in Dolby Atmos en 4K.
  • Het platform scoort hoog met zijn gebruiksvriendelijke interface.
  • Het Apple TV Plus-aanbod kan worden gestreamd op maximaal 6 eindapparaten en kan ook offline worden bekeken.
  • Elke maand verschijnen er nieuwe exclusieve originelen van Apple TV+ en zelfs kaskrakers uit de bioscoop.
  • Vergeleken met andere videostreamingdiensten is het aanbod van films en series echter zeer beperkt.
  • Als je alleen de streamingdienst van Apple wilt gebruiken, moet je met een prijs van 9,99 euro per maand behoorlijk veel betalen voor het zeer overzichtelijke aanbod.
  • Android- en Windows-gebruikers staan in de kou. Er is momenteel geen compatibele app voor deze apparaten (hoewel je dit kunt omzeilen door browsers zoals Chrome te gebruiken).
  • Er zijn geen film- en serieklassiekers.

Teufel sets die geschikt zijn voor Dolby Atmos

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H for Dolby Atmos

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H for Dolby Atmos

€ 1899,99€ 2299,99In verschillende kleuren
ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H voor Dolby Atmos

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H voor Dolby Atmos

€ 1899,99€ 2299,99In verschillende kleuren

Veelgestelde vragen over Apple TV+

Waarschijnlijk heb je nog een paar vragen over het Apple TV+ aanbod. Daarom hebben we de meest gestelde gebruikersvragen voor je verzameld.

Kunnen meerdere mensen tegelijkertijd toegang krijgen tot een streamingaccount?

Ja, dat is mogelijk. Houd echter ook rekening met het maximale aantal gelijktijdige streams, afhankelijk van je toegang tot het Apple TV Plus-aanbod. Met Apple TV+ zijn maximaal 6 streams tegelijkertijd toegestaan. Als Apple Music-gebruiker (voor studenten) zijn slechts 3 streams toegestaan.

Biedt Apple TV+ een gratis proefabonnement?

Ja, Apple TV+ biedt momenteel een gratis proefabonnement van 7 dagen. Let op: het proefabonnement wordt automatisch verlengd als het niet wordt geannuleerd.

Wat kost Apple TV+?

In tegenstelling tot andere streamingdiensten wordt Apple TV+ alleen geleverd met een abonnement waarvoor je € 9,99 per maand betaalt. Je kunt het Apple TV Plus-aanbod echter ook tegen andere voorwaarden kopen. Als je het all-inclusive Apple One abonnement hebt, zijn er geen extra kosten. Apple TV+ is hier al bij inbegrepen. Als student met een Apple Music abonnement krijg je ook gratis toegang tot Apple TV+. En als je een Apple TV 4K koopt, is 3 maanden gratis streamen inbegrepen.

Ondersteunt Apple TV+ surround sound en Dolby Atmos?

Apple TV+ is ontworpen om gebruikers een hoogwaardige thuisbioscoopervaring te geven, dus je kunt films en series streamen in Dolby Digital 5.1 of zelfs Dolby Atmos. Meer informatie over de vereisten vind je hier.

Welke apparaten zijn compatibel met de Apple TV+ app?

Je kunt Apple TV+ streamen op alle Apple apparaten (bijvoorbeeld Apple TV 4k) in de Apple TV+ app. Apple TV+ werkt nu echter ook op veel niet-Apple apparaten. Dit zijn onder andere smart tv’s van bekende fabrikanten (Samsung, LG), next-gen consoles en bepaalde kabelboxen. Je vindt alle opties voor het streamen van Apple TV+ op deze pagina.

Kun je een Netflix-account delen met je gezin?

Ja, met een Apple TV+ abonnement kunnen maximaal 5 gezinsleden ook naar believen alle films en series streamen.

Leestip: Dolby Atmos op Netflix, Amazon Prime en Disney Plus: een inventarisatie

Avondvullend 3D-geluid voor je Apple TV+

Theater 500 Surround + Denon X3800H voor Dolby Atmos “5.1.2”: Deze kant-en-klare 5.1.2 Denon Dolby Atmos set geeft je omhullend home cinema-geluid. De vloerstaande luidsprekers leveren een massief en ongelooflijk gedifferentieerd surroundgeluid. De Denon AV-receiver AVC-X3800H, center en subwoofer en de twee Reflekt-luidsprekers vervolledigen het 5.1.2-systeem. Ook aan boord zijn Dolby True HD, DTS:X, Bluetooth, Spotify, Deezer, AirPlay 2 en verschillende andere standaarden voor draadloos genieten van geluid.

Reflekt: Ben je al in het bezit van een top (Teufel) systeem, maar wil je niet afzien van de 3D geluidsupgrade? Geen probleem! Alles wat je nodig hebt zijn onze Reflekt-luidsprekers. Met deze 3D-upgrade, bestaande uit twee hoogteluidsprekers, kun je je systeem eenvoudig upgraden – als een naar boven gerichte Dolby Atmos-luidspreker of als een normale achterluidspreker.

Meer home cinema-systemen uit de Teufel shop

Ultima 40 Surround Wireless "5.1-Set"

Ultima 40 Surround Wireless "5.1-Set"

€ 1199,99€ 1299,99In verschillende kleuren
ULTIMA 20 CONCEPT Surround Power Edition 5.1 set

ULTIMA 20 CONCEPT Surround Power Edition 5.1 set

€ 799,99€ 949,99In verschillende kleuren
ULTIMA 40 Active Surround "4.0-Set"

ULTIMA 40 Active Surround "4.0-Set"

€ 999,99€ 1199,99In verschillende kleuren

Wil je meer Apple materiaal?

Naast Apple TV+ biedt de grote speler uit Silicon Valley nog een hele reeks andere diensten en interfaces om Apple fans een perfecte gebruikerservaring te bieden. Je kunt ook onze andere artikelen over de Apple kosmos bekijken:

Titelbild: ©James Yarema. Unsplash. Unsplash License

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.