Titelbild-Spotify

Spotify: op elk moment muziek streamen en ervan genieten

Zin om miljoenen nummers te beluisteren? En wanneer je maar wilt? De muziekstreamingdienst Spotify maakt precies dat mogelijk. Spotify voorziet mensen over de hele wereld al sinds 2006 van nummers van alle genres en heeft sindsdien podcasts en audioboeken aan zijn arsenaal toegevoegd. We presenteren Spotify en zijn functies en abonnementsmodellen in detail.

Spotify definitie: wat zit er precies achter de dienst?

Spotify is een muziekstreamingdienst die werd opgericht op 23 april 2006 en zijn hoofdkantoor heeft in Stockholm, Zweden. Het biedt nu meer dan 80 miljoen liedjes, 5 miljoen podcasts en een aantal luisterboeken (afhankelijk van het land), waardoor het leven van veel mensen elke dag wordt verrijkt.

Met Spotify kun je muziek opslaan, downloaden en op elk gewenst moment beluisteren op het apparaat van je keuze. Dankzij de offline modus (Spotify Premium) hoef je niet eens afhankelijk te zijn van het internet – vergeet alleen niet eerst je favoriete nummers te downloaden.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Spotify, hoef je niet lang onderzoek te doen: sinds 13 oktober 2022 kun je op Netflix de dramadocumentaireserie The Playlist bekijken, die het verhaal vertelt van de oprichting en opkomst van de streamingdienst.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Leestip: Zin in een trip down memory lane als het om muziek gaat? Bekijk dan ons artikel “Hoe luisterden we eigenlijk naar muziek vóór Spotify?“.

Geniet van Spotify-muziek met een Teufel-hoofdtelefoon

AIRY TWS

Naar product

SUPREME IN

Naar product

REAL BLUE TWS 2

Naar product

Spotify-functies: deze opties zijn beschikbaar

Je kunt muziek luisteren met Spotify – dat is al duidelijk. Maar welke functies biedt de streamingdienst nog meer? Hier zijn er een paar in het kort:

Luister offline naar Spotify muziek: Dag internet!

Zoals eerder gezegd, kun je niet alleen naar je Spotify-content luisteren als je een stabiele internetverbinding of datavolume hebt zoals Croesus. Download gewoon de content die je wilt en voeg het toe aan je bibliotheek zodat je er zelfs zonder Wi-Fi naar kunt luisteren. De offline modus van Spotify kan ook bewust worden geactiveerd als je er zeker van wilt zijn dat alleen gedownloade content wordt afgespeeld. Meer gedetailleerde informatie hierover vind je op de Spotify helppagina “Muziek offline beluisteren“.

Spotify-muziek importeren: breid je muziekcollectie uit

Spotify heeft ongetwijfeld een van de meest uitgebreide muziekrepertoires ter wereld. Toch kan het gebeuren dat een bepaald nummer niet beschikbaar is of dat je eigen content hebt die je aan je eigen collectie wilt toevoegen. Als je met zo’n situatie wordt geconfronteerd, kan het importeren van bestanden helpen.

Hoe importeer je bestanden in je Spotify-bibliotheek

 1. Ga naar de Spotify-instellingen (Mac of Windows).

 2. Activeer de optie “Toon lokale bestanden” onder “Lokale bestanden”.

 3. Klik op “Bron toevoegen”.

 4. Geïmporteerde inhoud wordt nu weergegeven in de bibliotheek onder “Lokale bestanden”.

Kun je gratis luisterboeken streamen op Spotify?

Dat hangt ervan af! Je hebt hiervoor een Premium account nodig. Bovendien kunnen de luisterboeken die sinds oktober 2023 zijn toegevoegd (meer dan 150.000 in totaal) momenteel alleen worden gebruikt in Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Premium-gebruikers kunnen 15 uur aan luisterboeken per maand streamen. Spotify heeft nog geen concrete informatie gegeven over wanneer de nieuwe luisterboekendienst in Nederland beschikbaar zal zijn. Hier kun je wel al een inofficiële lijst vinden.

Spotify overzicht van het jaar: Ontdek je muzikale verleden

Heb je ooit willen weten naar welke nummers en artiesten je in de loop van een jaar hebt geluisterd? Met het Spotify jaaroverzicht met de hashtag #spotifywrapped kun je precies dat doen. Ontdek wat je favoriete genres, artiesten en nummers waren en zelfs hoeveel minuten van je leven je indirect hebt doorgebracht met je favoriete zanger.

Om de Spotify Year in Review te vinden, hoef je alleen maar de app te openen (iOS of Android) en de banner onder “Start” te selecteren die je informeert over de recensie.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Leestip: Als je nog meer trucs wilt ontdekken, moet je ons artikel over Spotify-trucs lezen!

Abonneren op Spotify: Deze opties zijn beschikbaar

Spotify is een van de beste plekken om gratis muziek te streamen. Maar natuurlijk zijn er ook verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen als je wilt profiteren van extra functies of voordelen, zoals muziek zonder advertenties. Er zijn in totaal vier Spotify abonnementsmodellen die onder de Premium categorie vallen:

 • Individueel: 1 account voor 10,99 euro per maand
 • Duo: 2 accounts voor 14,99 euro per maand
 • Familie: Tot 6 accounts voor 17,99 euro per maand
 • Student: 1 account voor 5,99 euro per maand

Goed om te weten: De abonnementsprijzen van Spotify zijn in oktober 2023 voor het eerst in 10 jaar verhoogd. Huidige gebruikers zullen 3 maanden lang de oorspronkelijke prijs blijven betalen en daarna de nieuwe prijs. Een gratis proefmaand kan in eerste instantie worden gebruikt voor alle aanbiedingen. Als je momenteel een proefmaand hebt, blijf je na afloop nog 3 maanden de oude prijs betalen. Spotify zelf beantwoordt de meest gestelde vragen over de prijswijzigingen op een aparte pagina.

Geniet op elk moment van Spotify muziek met Teufel producten

Soundbar Cinebar Pro
Cinebar Pro: geluidsbalk van topklasse

CINEBAR PRO: Met deze soundbar geniet je van je Spotify-nummers in de beste geluidskwaliteit. Hij bevat acht krachtige luidsprekers, een draadloze XL-subwoofer en nog veel meer. Gewoon de perfecte muzikale begeleiding bij je maaltijd, workout of game-avond..

RADIO 3SIXTY: Ben je op zoek naar iets kleiners met een klassieke uitstraling? Dan is deze radio precies goed voor jou. Dankzij de Dynamore-geluidstechnologie geniet je van je Spotify-muziek met 360 graden geluid – zelfs ’s ochtends vroeg als je de geïntegreerde wekkerfunctie activeert!

▶ Als je extra accessoires nodig hebt zoals kabels, muurbevestigingen en meer, vind je zeker wat je zoekt in de Teufel Shop!

Streaming speakers van Teufel

BOOMSTER

Naar product

STEREO M 2

Naar product

RADIO 3SIXTY

Naar product

Interessante Spotify feitjes: wist je dat …

 • … de naam “Spotify” is ontstaan toen de twee oprichters vanuit verschillende kamers naamideeën naar elkaar schreeuwden (bron Quora)? Later besloten ze dat het een combinatie was van “Spot” en “Identify”.
 • … Spotify 13 miljoen volgers heeft op Twitter en 10,6 miljoen op Instagram? Met zoveel mensen kun je de Mercedes Benz Arena meer dan vijfhonderd keer vullen.
 • … Taylor Swift bovenaan Spotify staat met 100,7 miljoen maandelijkse luisteraars? Aan de top staan ook Ariana Grande (65 miljoen), Ed Sheeran (76 miljoen), Drake (77,8 miljoen); vanaf oktober 2023.
 • … een aanzienlijk deel van de nummers op Spotify nog nooit eerder is afgespeeld? Dit zijn meestal creaties van (nog) onbekende artiesten.
Titelbild: MIH83, Quelle: Pixabay.com. Lizenz: Pixabay License.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.