Im Vordergrund ist eine Hand mit einer Fernbedienung zu sehen, im Hintergrund ein TV, den man nur verschwimmen sieht.

Series en films met één druk op de knop: 6 x populaire streamingdiensten

Het is geen vergezochte theorie dat videostreamingdiensten de traditionele kabel-tv zullen inhalen. In Nederland kijkt maar liefst 77% van de bevolking series en films via streamingdiensten. Maar welk platform is de ideale keuze voor welke gebruiker? Wij vergelijken de beste videostreamingdiensten voor je.

Netflix

De videostreamingaanbieder Netflix heeft in 2022 wereldwijd bijna 222 miljoen abonnees. De populairste Netflix-titel aller tijden is de Zuid-Koreaanse serie Squid Game (1,65 biljoen gestreamde uren; per december 2022).

De streaminggigant biedt een breed scala aan topfilms en -series en heeft een aantal uitstekende eigen producties, waaronder de Oscarwinnende film Roma en de serie Stranger Things. Nog een topfunctie: veel van het materiaal op Netflix kun je via Dolby Atmos afspelen. Het authentieke 3D-geluid geeft je het gevoel dat je midden in de actie zit. Je hebt echter wel een premium-abonnement om van deze functie gebruik te maken.

ProefabonnementNiet mogelijk
Prijs per maand7,99 euro (basisabonnement zonder reclame), 11,99 euro (standaardabonnement zonder reclame), 15,99 euro (premiumabonnement)
VoordelenGrote selectie, eersteklas eigen producties, Dolby Atmos, 4K Ultra-HD
NadelenRelatief duur

Amazon Prime Video

Met ongeveer 200 miljoen abonnees is Amazon Prime Video de op één na populairste aanbieder van videostreaming ter wereld. Het grootste pluspunt van het platform is de diversiteit van het aanbod. Talloze films en series uit alle denkbare genres zijn on demand beschikbaar en Amazon scoort ook keer op keer met indrukwekkende eigen producties. Vooral de rijkelijk geproduceerde Lord of the Rings-prequel The Rings of Power baarde opzien. Je kunt ook profiteren van een aantal aantrekkelijke shopvoordelen met een Prime Video-abonnement, zoals gratis bezorging.

Proefabonnement30 dagen
Prijs per maand4,99 euro (per maand), 49,90 euro (per jaar)
Voordelengrote selectie, shopping voordelen
NadelenHet aanbod verandert vaak; ondanks een abonnement moeten sommige titels tegen betaling worden gekocht of gehuurd; sommige technische beschrijvingen zijn niet transparant, bijvoorbeeld of Dolby Atmos beschikbaar is of niet.

Disney+

Disney trad pas eind 2019 toe tot de gelederen van streamingdiensten – en de resultaten zijn indrukwekkend. Meer dan 160 miljoen mensen maken al gebruik van het Disney+ platform en deze trend blijft stijgen. Vooral fans van gezinsvriendelijke Disney-tekenfilmklassiekers, Marvel-producties en de Star Wars-serie komen op het platform aan hun trekken. De streamingdienst biedt ook eersteklas National Geographic documentaires. Een klein minpuntje: inhoud met Dolby Atmos-geluid is helaas (nog) zeldzaam op Disney+.

ProefabonnementNiet mogelijk
Prijs per maand10,99 euro
VoordelenExclusieve Disney-, Marvel- en Star Wars-content
NadelenRelatief weinig eigen producties, nauwelijks Dolby Atmos

Stijlvol en slim: Teufel producten voor videostreaming

Cinebar Pro

CINEBAR PRO

Naar product

Mini-Soundbar Cinebar One

CINEBAR ONE

Naar product

CINEBAR DUETT

Naar product

Videoland

Ben jij fan van producties van eigen bodem en kijk je graag Nederlandse series en films? Dan zit je bij Videoland helemaal goed. Volg ook makkelijk Nederlandse tv-hits zoals Expeditie Robinson of internationale sensaties zoals The Handmaid’s tale op de voet. Videoland staat tot wel 4 schermen toe op een abbonement en je kan het gratis proberen voor 14 dagen!

Proefabonnement14 dagen
Prijs per maandBasis 4,99 euro, Plus 9,99 euro, Premium 11,99 euro
VoordelenVeel Nederlandse series en films, kijk op 4 schermen tegelijk
NadelenAanbod beperkt tot RTL-aangekochte series of films.

Apple TV+

Apple TV+ is een andere eersteklas aanbieder van videostreaming waar je uit kunt kiezen. De reclamevrije dienst, die beschikbaar is als app voor iPhones en iPads of op verschillende smart tv’s, heeft een aantal originals die het bekijken waard zijn, waaronder de fantasy thriller See – Realm of the Blind en de sci-fi serie For All Mankind. Toegegeven: De selectie is nog steeds beperkt in termen van kwantiteit. De beschikbare formaten kunnen echter allemaal worden afgespeeld in 4K, HDR en Dolby Atmos.

Proefabonnement7 dagen
Prijs per maand6,99 euro
VoordelenZeer goede audio- en geluidskwaliteit, lage abonnementsprijs
NadelenRelatief weinig keuze

Leestip voor Apple fans: Ben je geïnteresseerd in multiroom streaming? Bekijk dan ons artikel over AirPlay 2.

discovery+

Gaat jouw hard sneller kloppen van real-life-entertainment? Dan kan de videostreamingaanbieder discovery+ je nieuwe virtuele thuis zijn. Het platform biedt een exclusief programma met onder andere waargebeurde misdaadseries, lifestyle formats, wetenschapsdocumentaires en reality tv-shows. Daarnaast bevat het programma verschillende kanalen zoals Discovery Channel, Animal Planet, Tele 5, DMAX, TLC en Eurosport. Overigens wordt verwacht dat Discovery+ binnenkort zal fuseren met de aanbieder HBO Max. Het is nog maar de vraag of de huidige maandprijs van € 5,99 (zonder reclames) dan nog geldt.

Proefabonnement7 dagen
Prijs per maand3,99 euro (met reclame), 5,99 euro (zonder reclame)
VoordelenErg betaalbaar, gevarieerd programma
NadelenWeinig eigen producties

FAQ: Algemene vragen over videostreamingdiensten

Wat zijn videostreamingdiensten precies?

Een videostreamingplatform is een online dienst waarmee je altijd en overal films, series en documentaires kunt bekijken. Het beschikbare aanbod varieert sterk per aanbieder en verandert regelmatig op veel platforms.
Eigen producties spelen een steeds belangrijkere rol de populariteit van platforms. Dit maakt de programma’s die worden aangeboden door de afzonderlijke videostreamingdiensten exclusiever. Belangrijk: Om een streamingplatform te gebruiken, is het altijd nodig om een betaald abonnement af te sluiten.

Hebben meerdere mensen toegang tot één streamingaccount?

Om hun platform aantrekkelijker te maken voor gebruikers, bieden sommige providers de optie om een gezinsaccount te nemen waar meerdere mensen tegelijk toegang tot hebben. Naast Netflix bieden Amazon Prime Video, Videoland en Disney+ deze optie aan. De mogelijkheden verschillen echter per videostreamingprovider. Netflix biedt sinds april 2023 accountsharing aan (€ 4,99 per gebruiker).

Zijn er ook videostreamingdiensten die inhoud met DTS:X aanbieden?

Nee, helaas is er op dit moment geen streamingprovider met DTS:X-content, omdat de ontwikkelaars van het dynamische geluidsformaat nog geen adequate codecs hebben kunnen leveren. Het bedrijf werkt momenteel aan een oplossing.

Is het mogelijk om de inhoud van de verschillende videostreamingdiensten te downloaden en offline te bekijken?

Ja, de meeste streamingproviders bieden de mogelijkheid om video’s te downloaden en offline af te spelen. Slechts een paar soorten inhoud kunnen om licentieredenen niet worden gedownload.

Het perfecte geluid voor je binge

Vrienden in de compleet uitgeruste woonkamer.
Past perfect in het interieur: De CINEBAR LUX voor thuisbioscopen.

CINEBAR LUX: Streamingfans die 3D-geluid willen en van minimalistisch houden, zullen dol zijn op deze soundbar. De drivers simuleren virtueel surroundgeluid en zorgen zo voor een authentiek, meeslepend geluid. Dankzij Teufels Dynamore® Ultra-technologie krijg je krachtig surroundgeluid, zelfs zonder achterluidsprekers. Je sluit de CINEBAR LUX gewoon via HDMI aan op je tv. Je hebt geen andere luidsprekers nodig.

▶ Verwen jezelf met een 3D-audio-upgrade voor je 5.1 home cinema-systeem met onze Reflekt-luidsprekers. De Reflekt speakers zijn perfect afgestemd op Dolby Atmos en zijn naar wens variabel als upfiring speakers of als rearspeakers te gebruiken.

Meer Teufel klassiekers voor thuisbioscopen

ULTIMA 40 Surround + Denon X2800H DAB “5.1-Set”

Naar product

The ULTIMA 40 home cinema set

ULTIMA 40 SURROUND “5.1-Set”

Naar product

ULTIMA 40 ACTIVE SURROUND “4.0-Set”

Naar product

DAZN, Joyn & YouTube Premium: nog 3 videostreamingdiensten

  • DAZN is het streamingparadijs voor sportfans! Nieuw sinds 2023 is dat er nu, net als bij de andere aanbieders, verschillende abonnementsmodellen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een maandabonnement op DAZN Standard nemen voor € 29,99. De resolutie is vanaf mei 2023 nog steeds beperkt tot 720p.
  • Joyn: Met de app Joyn krijg je meer dan 60 gratis tv-zenders en een brede selectie originele zenders. Ook hier moet je het doen met advertenties en een beperkt aantal functies (bijv. geen HD-functies, geen downloadfunctie) met de gratis versie. Met Joyn PLUS+ krijg je 57 live tv-zenders, 6 premiumkanalen en een enorme mediabibliotheek voor films en series voor € 6,99 per maand – allemaal in HD-kwaliteit.
  • YouTube Premium: Het populairste videoportaal biedt nu ook een betaalde versie, waarin geen advertenties meer staan. Met het abonnement kun je ook offline en op de achtergrond content streamen. Er is een proefperiode van een maand, waarna het lidmaatschap voor het individuele abonnement € 11,99 per maand kost.

Titelbild: ©Glenn Carstens-Peters. Unsplash. Unsplash License

Gerelateerde artikelen