Life style build of Teufel boomster

SoundCloud: muziek direct van de artiest

Het aanbod van streamingdiensten is ongekend: maar SoundCloud onderscheidt zich van de concurrent door een speciaal kenmerk. De artiesten uploaden nog steeds hun eigen productie in de cloud en je kunt er nauwelijks mainstream muziek vinden. Achter elke klik spannende nieuwe ontdekkingen op jou. We gaan kijken of SoundCloud ook voor jou wat is!

SoundCloud Streaming: Tarieven voor luisteraars en producers

Beluister je nog steeds muziek of ben je al aan het produceren? Dit is de eerste vraag op weg naar jouw account bij SoundCloud. Of je streamt gewoon of je maakt je eigen muziek en deelt deze met een groot publiek. SoundCloud heeft een totaal andere aanpak dan de meeste muziekstreamingdiensten en is sterk afhankelijk van de community factor. Het netwerken van fans en muzikanten werkt perfect en dat is precies wat SoundCloud zo aantrekkelijk maakt.

Er is een gratis versie voor beide gebruikersgroepen; de betaalde versie kun je 30 dagen gratis testen.

De tarieven voor luisteraars:

SoundCloud freeSoundCloud GoSoundCloud Go+
Advertenties
Offline beluisteren
Music bibliotheekRuim 110 Million tracks+ 30 min. Premium tracks+ 30 min. Premium tracks
Audio kwaliteitStandaardHoge kwaliteit (wanneer vervoegbaar)Hoge kwaliteit (wanneer vervoegbaar)
Prijs per maand-€ 5,99€ 9,99
Studenten prijs--4,99 € /maand (max. 4 jaar)

De tarieven voor muzikanten – inclusief presentatie van enkele beschikbare functies:

SoundCloud BasicSoundCloud ProSoundCloud Pro Unlimited
Beschikbare uploadtijd3 uur6 uurUnlimited
Statistieken van jouw luisteraarsStandaardUitgebreidAlle details
Eigenschappen voor embedded playersStandardUitgebreidAlle details
Datum van publicatie tijd
Vervang bestaande gepubliceerde track Ja, maar de vorige statistieken verdwijnenJa, alle statistieken blijvenJa, alle statistieken blijven
Price per monthGratis€ 7€ 11
Year subscription-5,25 €/maand8,25 €/maand

Je kunt SoundCloud gebruiken als webbrowser versie, of je kunt de app voor Android en iOS downloaden. De app werkt echter alleen met een betaalde account. De standaard audiokwaliteit is 64 Kbps in Opus formaat. Een hogere kwaliteit (AAC-audio met 256 Kbps) is beschikbaar in het Go+ tarief – tenminste als de muziek in de juiste resolutie is geüpload.

 

Streaming via SoundCloud met de Teufel One M
Met de Teufel One M stream je SoundCloud direct vanuit de Teufel Raumfeld app.

Herontdek muziek met SoundCloud

Een enorme muziekbibliotheek met nieuwkomers en tips voor insiders: het grote aanbod bij SoundCloud is fascinerend; in het begin misschien zelfs een beetje overweldigend. Veel bekende artiesten uit de top 40 vind je er niet wat het zoeken naar de juiste muziek in eerste instantie moeilijk maakt. Maar je hebt verschillende mogelijkheden om nummers naar eigen smaak te vinden:

  • De nummers zijn gesorteerd op genre.
  • Afspeellijsten – bijvoorbeeld de momenteel meest populaire nummers op SoundCloud
  • SoundCloud stelt vergelijkbare titels voor.
  • Door nummers te ‘liken’ krijg je passende individuele aanbevelingen.

Vind je het vermoeiend om continue hetzelfde deuntje te horen op de radio, dan is SoundCloud precies wat jij zoekt! Omdat je daar voortdurend nieuwe artiesten ontdekt. Als je echter geïnteresseerd bent in de bekendste titels uit de hitparade, dan mis je waarschijnlijk de nieuwste hits op SoundCloud. In het Go+ tarief vind je enkele gelicentieerde tracks, maar deze maken slechts een zeer klein deel uit van het totale aanbod – wat dat betreft kan SoundCloud de toppers als Spotify of Deezer niet bijhouden.

Teufel multiroom streamen

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Raumfeld Sounddeck Wlan Soundbase

SOUNDDECK STREAMING

Naar de SOUNDDECK STREAMING

Podcasts en audioboeken

Op SoundCloud vind je niet alleen muziek, maar ook podcasts en audioboeken. De makers kunnen gratis podcasts uploaden en delen met de luisteraars door middel van RSS-feeds. Dus als je het leuk vindt om voorgelezen te worden, vind je ook hier wat je zoekt.

SoundCloud biedt ook de mogelijkheid om spelers met individuele tracks, podcasts of afspeellijsten op andere websites te integreren. Net zoals bij YouTube, kun je eenvoudig een embed code kopiëren en deze bijvoorbeeld in je blog plakken: een andere geweldige manier voor creatievelingen en kunstenaars om hun projecten te verspreiden en zo hun publiek te vergroten.

En zo luister je naar SoundCloud: Teufel streaming

SoundCloud streaming over de Teufel One S
Met de Teufel One S stream je overal muziek via wifi of bluetooth.

Teufel One S: overal in huis heb je met de Teufel One S muzikale begeleiding – of het nu in de badkuip, tijdens het koken of op de bank is. Deze kleine handige speaker past overal en biedt het beste geluid via wifi en bluetooth. De Teufel One S is een 2-kanaals systeem met een passief basmembraan. SoundCloud is geïntegreerd als muziekbron in de Raumfeld streaming technologie.

Teufel Connector: je hebt al een krachtig audiosysteem en wilt het compatibel maken voor streaming? Daarvoor hebben we de Connector, die je bestaande systeem uitbreidt mit audiostreaming via internet. Het enige wat je nodig hebt, is een cinch-kabel om hem te koppelen met je AV-receiver / versterker / soundbar etc.

Via bluetooth kun je natuurlijk ook muziek streamen

BOOMSTER

Naar product

Portabler Bluetooth Lautsprecher Rockster Air

ROCKSTER AIR

Naar product

Samenvatting: wil je iets anders horen? Soundcloud is voor de ontdekkers!

  • SoundCloud biedt een schat aan vernieuwende muziek: nieuwe talenten presenteren hun nieuwste nummers en waarderen het directe contact met hun luisteraars.
  • Als je je eigen muziek maakt, kun je deze ook gratis uploaden– heb je een betaalde versie dan kun je van extra functies gebruik maken
  • Met meer dan 100 miljoen nummers biedt SoundCloud een enorme keuze – meer dan de concurrentie.
  • Zelfs met een gratis account kun je bijna alles horen en krijg je slechts af en toe korte reclamespots tussen de titels.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Jonathan