discord logo

In het Discord-universum zijn servers de sterren

Het Discord chatprogramma komt eigenlijk uit de gamewereld. Het idee erachter: gebruikers kunnen met elkaar chatten terwijl ze tegelijkertijd games spelen. Maar inmiddels komen talloze mensen elke dag samen op Discord, omdat de app een populaire online ontmoetingsplaats is geworden voor communities met de meest uiteenlopende interesses. Als je op zoek bent naar zo’n handige manier om te chatten met likeminded peeps, volg dan onze instructies en maak je eigen Discord-server!

Een Discord-server: wat is dat eigenlijk?

Als de online communicatiesoftware Discord een universum was, zouden de ontelbare servers de sterren belichamen. Elke dag komen mensen uit alle hoeken van de wereld samen op Discord-servers om ideeën uit te wisselen en hun interesses te delen. Deze gesprekken vinden plaats in tekstvorm en via spraak- en videochats.

Het maakt niet uit wat je passie is: Op Discord vind je gegarandeerd een server die je samenbrengt met een gelijkgestemde gemeenschap. Naast interessegebieden als film en muziek is vooral de gamingsector populair. Honderdduizenden leden hangen rond op de servers van bekende videogames zoals Fortnite, Genshin Impact en Minecraft. Je bent hier nooit alleen, of het nu ’s ochtends vroeg is of midden in de nacht.

Een Discord-server maken: Hoe je het stap voor stap doet

In onze stap-voor-stap handleiding leggen we uit hoe je een Discord server opzet:

 1. Discord registratie

  Om een Discord server aan te maken, moet je eerst een gratis Discord account aanmaken. Om dit te doen, roep je de browser-login of een app-applicatie van de dienst op. De Discord app is beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple App Store. Tik op “Registreren” op de aanmeldingspagina, vul de verplichte velden in en verifieer je e-mailadres. Je maakt nu deel uit van de Discord-familie.

 2. Selecteer “Server toevoegen

  Zodra je bent ingelogd, zie je aan de linkerkant een zwarte balk met een plusteken. Hiermee kun je een nieuwe Discord server toevoegen. Je beslist zelf of je een serversjabloon wilt gebruiken of niet. Waarom begin je niet met een artiest op een wit canvas?

 3. Kies voor het kleine of grote frame

  Beslis of de nieuwe Discord server voor jou en je vrienden moet zijn of voor een club of gemeenschap. De eerste optie is ideaal voor kleinere groepen in een besloten kring, terwijl de tweede geschikt is als openbare ontmoetingsplaats voor een grote groep gebruikers. Deze stap kun je ook overslaan als je dat wilt.

 4. Doop en ontwerp je server

  Vervolgens kun je je Discord-server een naam geven en een foto naar keuze uploaden als pictogram. Maar maak je geen zorgen: geen van beide staat vast zodra je je server hebt aangemaakt. Je kunt op elk moment wijzigingen aanbrengen onder “Serverinstellingen”.

 5. Tik op “Maken”.

  Selecteer de optie “Maken” om de setup van je Discord server te voltooien. De server wordt dan in dezelfde balk weergegeven als het plusteken. Als je wilt, kun je op de naam van de server klikken en hem nog meer aanpassen. Maak tekst- en spraakkanalen, voeg serveremoji’s toe en nog veel meer.

 6. Eerste server gemaakt: Prestatie ontgrendeld

  Je Discord-server is nu klaar om de wereld te veroveren. Nodig andere mensen uit en maak gedeelde herinneringen als groep of gemeenschap. En als één server niet genoeg voor je is, is dat geen probleem: met een gratis account kun je in totaal honderd Discord-servers maken of je erbij aansluiten. Dit aantal verdubbelt als je een betaald Discord Nitro abonnement neemt.

Krachtige microfoons voor de beste stemopnamen

SHURE MV7

Naar product

Shure PGA58

Naar product

Shure MV5C

Naar product

FAQ: veelgestelde vragen over Discord servers

Waarom is het de moeite waard om een Discord-server op te zetten?

Discord-servers zijn de perfecte plek voor de levendige uitwisseling van een community. Groepen tot 25 mensen kunnen afleiding vinden op wel 500 kanalen, terwijl serveronafhankelijke groepschats veel beperkter zijn. Creëer een plek waar niet slechts een paar, maar veel gelijkgestemden met elkaar in contact kunnen komen.

Welke soorten Discord-servers kunnen worden gemaakt?

Het doel van je Discord-server is helemaal aan jou. Ben je bijvoorbeeld een grote filmliefhebber en wil je praten over Marvel-producties? Heeft je lokale gemeenschap een berichtencentrum nodig voor verschillende zaken? Heb je een plek nodig waar je informatie kunt posten (voor anderen)? Een Discord-server is het antwoord dat je zoekt.

Wat zijn de populairste Discord-servers?

Zoals gezegd zijn het vooral de gameservers die de deur worden platgelopen. “Genshin Impact Official” en “Official Fortnite” behoren tot de meest bezochte ontmoetingsplaatsen op Discord. Servers van bekende YouTube- en Twitch-entertainers zoals TommyInnit hebben ook een grote community. We raden ook “Lofi Girl” aan – een plek om te ontspannen waar muziek, creativiteit en een vriendelijke sfeer je verwelkomen. Fan van anime? Dan is “Anime Soul Discord” de juiste plek voor jou.

Verbeter het geluid niet alleen op Discord

CONSONO 25 CONCEPT Surround Power Edition: Speelklaar 5.1-systeem voor echte surround sound bij games, films en muziek

CONSONO 25 CONCEPT Surround Power Edition 5.1 set: de set biedt een extreem krachtige bas en een indrukwekkende sound bij films, games en muziek

CAGE ONE: gamers onder de Discord-gebruikers opgelet – deze gamingheadset niet niet alleen comfortabel, maar het volledige geluidsspectrum wordt geabsorbeerd. Inclusief lineaire HD-drivers, microfoon met ruisonderdrukking en superzachte oorkussens!

Shure MV5C: Deze microfoon zorgt voor de beste spraakkwaliteit in de Discord server en alle andere digitale situaties. Storende achtergrondgeluiden krijgen geen kans dankzij de geïntegreerde condensatormicrofooncapsule.

Hoofdtelefoon & gamingheadset voor een optimale game-ervaring

Conclusie: Een Discord server maken is geen rocket science

 • Het enige wat je nodig hebt om een Discord-server op te zetten is je eigen account. Registratie op Discord is snel en gratis.
 • Je kunt Discord zowel in web- als in app-vorm gebruiken. Dit maakt de uitwisseling met anderen erg flexibel.
 • Op ’s werelds grootste Discord-servers is het 24/7 druk. Er is altijd wel iets te doen, vooral op het gebied van games.
 • Film, muziek, theater, enz.: Word lid van of maak een Discord-server waar mensen samenkomen die gepassioneerd zijn over dezelfde dingen als jij.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.