Apple Music

Apple Music: de belangrijkste informatie over de streaminggigant

Muziekstreamingdiensten maken het leven zoveel makkelijker. Je hebt je favoriete muziek altijd en overal bij je en betaalt slechts een handvol euro’s per maand. Naast Spotify staat de laatste jaren vooral Apple Music in de schijnwerpers. Wat heeft de dienst te bieden en wat kost het? Wij vertellen het je.

Apple Music heeft een aantal grote voordelen – maar ook een tekortkoming

Net als andere diensten biedt Apple Music je ongeveer 100 miljoen muzieknummers, samengestelde afspeellijsten en andere audio-inhoud. Toegegeven: Dit onderscheidt de muziekstreamingdienst niet echt van zijn grootste concurrent Spotify. Apple Music heeft echter een paar doorslaggevende voordelen die andere aanbieders niet hebben.

Het beste voorbeeld is de functie “Connect“. Het geïntegreerde platform is een soort social media-kanaal dat geregistreerde artiesten kunnen gebruiken voor interactie met hun fans. Artiesten hebben ook de mogelijkheid om foto’s en video’s te posten.

Een ander extraatje zijn de eigen radiostations Apple Music 1, Apple Music Hits (voor de beste nummers uit de jaren 80, 90 en 2000) en Apple Music Country. Hiermee kunnen gebruikers elke dag exclusieve programma’s en muziek beluisteren. Deze dienst is echter gratis beschikbaar voor iedereen met een Apple ID.

Apple Music auf dem iPhone

Helaas zitten er geen luisterboeken in het brede aanbod van Apple Music. Dit is een groot minpunt, vooral omdat concurrenten zoals Spotify dit onderdeel wel in hun programma hebben – en tegen een lagere abonnementsprijs. Sommige diensten bieden zelfs gratis luisterboeken aan.

Tip: Apple heeft een eigen app voor podcasts.

Apple Music: kosten iets hoger dan Spotify

Om je favoriete muziek te kunnen streamen, moet je niet alleen de Apple Music app installeren op een deelnemend apparaat, maar moet je ook een abonnement nemen. Je kunt kiezen uit vier verschillende opties.

StudentenStandaardFamilie
PC/Laptop
Mobiel
Reclame
Offline muziek
Flexibele kwaliteit
Meerdere accounts
Kinderrekeningen
Kosten5,99 €10,99 €16,99 €

De prijs voor een standaardabonnement is ongeveer gelijk aan die van de concurrentie. Een premium account bij Spotify kost vanaf 10,99 euro en dus evenveel als een regulier Apple Music abonnement – studenten betalen hier vanaf 5,99 euro. De prijs voor een Deezer-account begint daarentegen vanaf 11,99 euro.

Trouwens: Welk abonnement je ook kiest, bij alle varianten krijg je vaak een of twee gratis maanden. Je kunt ook op elk moment opzeggen.

Zo goed is het geluid met Apple Music

Het materiaal dat je kunt afspelen via Apple Music heeft standaard al een uitstekende geluidskwaliteit. Om dit te bereiken heeft Apple zijn eigen lossless audiocompressietechnologie ontwikkeld, genaamd “Apple Lossless Audio Codec” (ALAC).

Maar dat is nog niet alles: sinds 2021 kun je ook genieten van je favoriete nummers in Dolby Atmos. Nu zelfs op een groot aantal verschillende apparaten.

Dolby Atmos activeren op iPhone en iPad

Als je Apple Music gebruikt op je iPhone of iPad, kun je Dolby Atmos eenvoudig activeren in de instellingen.

Hoe Dolby Atmos activeren op de iPhone:

 1. Open de instellingen op je iPhone.

 2. Tik op “Muziek”.

 3. Navigeer naar “Audio” en druk op “Dolby Atmos”.

 4. Tik op “Altijd aan” of “Automatisch” .

Als je “Automatisch” selecteert, worden ondersteunde nummers automatisch afgespeeld in Dolby Atmos als je een Bluetooth-hoofdtelefoon van Apple of Beats gebruikt. Muziek kan ook worden afgespeeld in Dolby Atmos via de geïntegreerde luidsprekers als je een iPhone XS of nieuwer of een iPad Pro 12,9″ of nieuwer hebt.

Als je een bedrade hoofdtelefoon gebruikt, selecteer dan de instelling “Altijd aan” om te genieten van Apple Music met Dolby Atmos.

Dolby Atmos gebruiken op de Mac

Je kunt ook naar muziek luisteren in Dolby Atmos op een Mac. Hiervoor is het belangrijk dat de laatste versie van macOS is geïnstalleerd op het apparaat. Als dit het geval is, ga dan als volgt te werk om Dolby Atmos op de Mac te activeren:

 1. Start de Apple Music-app.
 2. Ga naar “Muziek” en “Instellingen” in de menubalk.
 3. Ga naar het tabblad “Afspelen“.
 4. Klik op “Altijd ingeschakeld” of “Automatisch” .

Ook hier moet de instelling “Automatisch” worden geselecteerd voor gebruik met Bluetooth-koptelefoons van Apple of Beats en de geïntegreerde luidsprekers van een MacBook Pro of MacBook Air uit 2018 of later of een iMac uit 2021.

Gebruik voor alle andere hoofdtelefoons of luidsprekers de instelling “Altijd aan” om Dolby Atmos te gebruiken.

Apple Music met Dolby Atmos werkt ook op Android

In tegenstelling tot wat je zou denken, is Apple Music niet alleen beperkt tot Apple apparaten. Ook Android-gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van Apple Music. De enige vereiste is dat je een smartphone hebt die Dolby Atmos ondersteunt.

Als uw mobiele telefoon Dolby Atmos ondersteunt, gaat u als volgt te werk om het te activeren:

 1. Ga naar de Apple Music-app.
 2. Druk op de drie puntjes om het menu te openen.
 3. Tik op “Instellingen“.
 4. Selecteer “Dolby Atmos” om de functie in te schakelen.

Apple TV 4K: Dolby Atmos activeren

Als je een Apple TV 4K gebruikt, kun je ook muziek met Dolby Atmos streamen via Apple Music. Hiervoor heb je een van de volgende apparaten nodig:

 • Geluidsbalk met Dolby Atmos
 • AV-receiver met Dolby Atmos
 • Televisies met Dolby Atmos
 • HomePod-luidspreker
 • Bluetooth-koptelefoon van Apple of Beats

Ga als volgt te werk om Dolby Atmos te activeren in Apple Music:

 1. Open Apple TV en ga naar de instellingen.
 2. Selecteer “Apps” en vervolgens “Muziek“.
 3. Ga dan naar “Dolby Atmos” en stel in op “Automatisch“.

Jouw geluid met speakers van Teufel

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

RADIO 3SIXTY

Naar product

Voor- en nadelen: top geluid, minpunt voor ontbrekende audioboeken

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van Apple’s populaire muziekstreamingdienst:

VoordelenNadelen
+ Ongeveer 100 miljoen titels beschikbaar- Geen luisterboeken in de aanbieding
+ Zeer goede geluidskwaliteit, luisteren met 3D-geluid optioneel mogelijk- Maandelijkse prijs hoger dan concurrenten
+ In-house social media platform "Connect".- Voordelige versie "Apple Music Voice" werkt alleen op Siri-compatibele apparaten

Wil je een overzicht van de voor- en nadelen van Spotify, Deezer en co. We hebben een aantal bekende muziekstreamingdiensten vergeleken.

Luister naar je favoriete nummers met een hoofdtelefoon van Teufel!

Ongestoord reizen met de REAL BLUE PRO hybride ANC-hoofdtelefoon

REAL BLUE PRO: Deze bluetooth-hoofdtelefoon is een klasse apart. De 44 mm lineaire HD-drivers bieden een nauwkeurige geluidsweergave, zelfs op hoge niveaus, en een extreem diepe bas, waardoor ze ideaal zijn voor audio in hoge resolutie. Dankzij Bluetooth 5.1 met aptX® kun je muziek, podcasts etc. streamen in CD-achtige kwaliteit met een gebruikstijd van 44 uur met ANC.

Stereo M 2: Deze boekenplankluidsprekers zijn ideaal om geluid in huis te brengen. Dankzij de multiroom-functie zal geen enkele kamer stil zijn en kun je optimaal genieten van je muziek.

MOTIV HOME: Met dit draagbare premium streaming systeem kun je ook buitenshuis van je muziek genieten. Met een batterij die lang meegaat, Bluetooth-verbinding, ingebouwde Chromecast en vele andere functies is dit systeem de perfecte geluidsgezel voor het dagelijks leven.

Ontdek nog meer hoofdtelefoons in de Teufel shop

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

SUPREME IN

Naar product

REAL BLUE TWS 2

Naar product

Wist je? 3 feiten over Apple Music:

 • Apple Music had in 2022 ongeveer 85 miljoen abonnees en staat daarmee op de tweede plaats in de streamingranglijst achter Spotify (195 miljoen abonnees).
 • Geen enkele artiest werd zo vaak gestreamd op Apple Music als de Brit Ed Sheeran. Rapper Drake en zangeres Taylor Swift volgen op de tweede en derde plaats.
 • De Apple Music-app is geïnstalleerd op de smartphones van 40 miljoen Android-gebruikers wereldwijd. Het is echter waarschijnlijk dat slechts een deel van hen abonnee is.
Bild 1 & 2: © Apple

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.