Year in review: de beste soundmomenten van 2023

Het is december en dat betekent naast Kerst en Oud en Nieuw ook… eindejaarslijstjes en -overzichten! Want wie houdt er nou niet van een review van het afgelopen jaar? Wij verzamelden daarom een bonte lijst aan Nederlandse soundmomenten van het afgelopen jaar. Van nieuwe albums, muziekprijzen tot dj-sets en optreden van de grote der aarde: dit vonden wij de meest noemenswaardige muziekmomenten van 2023.

Meest gestreamde nummer

Dat was dit jaar “Stiekem” van Maan en Goldband. Waarom we dit ook een opmerkelijk feitje vonden? We gaan steeds meer naar Nederlandse artiesten luisteren. Zo bestaat de helft van de top 10 meest beluisterde artiesten uit muzikanten van eigen bodem en luisterde we zelfs 7% meer naar Nederlandse artiesten in vergelijking met vorig jaar.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Meest beluisterde podcast

Dan kan de meest beluisterde podcast natuurlijk niet achter blijven! Dat was dit jaar de wekelijkste podcast “Geuze en Gorgels” van Monica Geuze en Kaj Gorgels . Behoort een succesvolle podcast starten tot jouw goede voornemens? Wij helpen je op weg en leggen uit hoe je stap voor stap begint met je eigen podcast!

Song van het Jaar

De 3voor12 Song van het Jaar wordt elk jaar uitgereikt, maar wat dit bijzonder maakt is dat de winnaar voor de derde keer op rij ook van eigen bodem komt: Het betreft de hitsong “Als ik God was” van Froukje. In 2021 won zij ook met het nummer “Ik Wil Dansen” en in 2022 met het nummer “Zonder Gezicht”, een duet dat zij schreef en zong samen met S10.

De populairste tracks waar je ook gaat

BOOMSTER GO

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

Joost Klein naar het Songfestival

Het nieuws is nog vers van de pers, maar we weten wie ons dit jaar gaat vertegenwoordigen op het songfestival. Dat is namelijk niemad minder dan Joost Klein, die na zijn riesenhit “Friesenjung” samen met de Duitse rapper Ski Aggu heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en daarna het hele internet overnam. Dat het zijn droom is om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn maakte hij in ieder geval duidelijk.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Een nieuwe wind door de festivalzomer

Dat Nederland elke zomer in de ban is van de honderden kleine en grote festivals die plaatsvinden, is niets nieuws. Nieuws is wel de muziekrichtingen die sommige grote festivals opgaan. Zo nam op Lowlands – wat we ‘vroegah’ een echte indiebandjes festival zouden noemen – de elektronische muziek en met name de techno het over, met Charlotte de Witte als ultieme closer op de zaterdagavond. Ook Pinkpop zocht het dichter bij de naam en stond de line-up vol met popacts in plaats van de meer oudgediende rock acts. Toch werd het optreden van Queens of the stone Age uitgeroepen tot de beste festivalact van 2023, dankzij hun optredens op Pinkpop en Rock Werchter dit jaar.

Klein landje, grote concerten

Naast Nederlandse sound vonden de grote der aarde ook hun weg dit eindejaarsoverzicht. Concerten van niemand minder dan Beyoncé, die twee dagen met haar renaissance tour in het land was, en Harry Styles! De Brit was drie dagen te gast in de Johan Cruiff Arena tijdens de Nederlandse leg van zijn Love On Tour-tournee. Taylor Swift staat ons trouwens volgens jaar te wachten en 71.000 swifties probeerden in juli al een ticket te bemachtigen.

Weet jij nog soundmomenten die niet mogen missen in ons eindejaarsoverzicht? Laat het ons weten via blog@teufel.de.

Beleef topmomenten met topproducten

REAL BLUE PRO

Naar product

ULTIMA 40

Naar product

RADIO ONE

Naar product


Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.