Festivals in Zuid-Duitsland: waar het zuiden rockt en feest viert

Ben je je vakantie aan het plannen en op zoek naar de beste muziekfestivals in Zuid-Duitsland? Het zuiden heeft niet alleen prachtige landschappen en heerlijk bier, maar ook een scala aan geweldige festivals! Ontdek de topfestivals in Beieren en Baden-Württemberg die je deze zomer absoluut niet mag missen.

Sea You in Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg (19.–21.07.2024)

Het Sea You Festival in Freiburg im Breisgau tovert een van de zonnigste plekken in Zuid-Duitsland om tot de “Strandrepubliek”, een paradijs voor fans van elektronische dansmuziek. De line-up voor de 10e verjaardag laat niets te wensen over: artiesten als Alle Farben, Vize, Lari Luke en YouNotUs en technolegende Sven Väth zullen aanwezig zijn. Andere hoogtepunten zijn Boris Brejcha, Pan-Pot, Worakls Orchestra, Neelix, AKA AKA en Stephan Bodzin.

Afkoelen tussendoor? Dan kun je op XXL flamingo’s over het meer dobberen, de wakeboardinstallatie uitproberen of in een hangmat ontspannen in de chill-out area. Laat je verwennen in de stylingruimte of geniet van het uitzicht vanuit het reuzenrad!

Nieuwsgierig geworden? Check dan de aftermovie van Sea You 2023:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Eine Liebe Festival in Herdwangen-Schönach, Baden-Württemberg (18.–21.07.2024)

Geef je de voorkeur aan kleinere, informele festivals ver weg van de mainstream? Dan is het “Eine Liebe” festival in Herdwangen-Schönach precies wat je zoekt. Genesteld in de rust van het Duitse platteland, niet ver van het Bodenmeer, biedt het je de mogelijkheid om te ontsnappen aan het leven van alledag en nieuwe creatieve inspiratie op te doen.

Overdag kun je meedoen aan spannende workshops graffiti en tapekunst. Muzikaal gezien kun je een gevarieerde line-up verwachten met nieuwkomers als dj’s uit verschillende genres – van techno tot synthpop tot jungle. Kijk uit naar energieke sets van artiesten als Bierbabes, Alarico, Elli Acula, GBR en Upper90.

Jouw “kampeeruitrusting” van Teufel

ROCKSTER AIR 2

ROCKSTER AIR 2

€ 549,99€ 699,99
MOTIV® GO

MOTIV® GO

€ 199,99€ 249,99In verschillende kleuren
BOOMSTER GO

BOOMSTER GO

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren

Heroes Festival in Buchenberg, Bayern (23.–24.08.2024)

Het Heldenfestival brengt Duitse rap rechtstreeks naar de fans op vier verschillende locaties in heel Duitsland – en van 23 tot 24 augustus 2024 ook terug naar de Allgäu.

De line-up combineert hippe nieuwkomers als Domiziana, Dante YN en 1986zig met gevestigde rapgrootheden als Sido, Juju, Kool Savas, Samra en Badmómzjay.

Het festival vond in 2017 voor het eerst plaats in Geiselwind bij Würzburg en is sindsdien uitgegroeid tot een hoogtepunt in de Duitse rapscene. Daarom hebben de organisatoren het festival ook naar Hannover, Freiburg en de Allgäu gebracht.

Voor het eerst in de Allgäu – bekijk de aftermovie van Heroes 2023:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Superbloom in München, Bayern (07.–08.09.2024)

Sinds de première in 2019 heeft het Duitse festival zich gevestigd als een hoogtepunt op de festivalkalender, ondanks een onderbreking van het coronavirus gedurende twee jaar. Pop, rock, indie of elektronische muziek – Superbloom heeft iets te bieden voor elke muzikale smaak. Naast een eersteklas muzikale line-up die in 2024 onder andere Sam Smith, Cro, The Chainsmokers, One Republic en Louis Tomlinson naar de podia van het Olympiapark in München brengt, kun je je ook verheugen op een verscheidenheid aan attracties.

De interactieve speeltuin nodigt je uit om mee te doen, terwijl spannende lezingen en live podcasts zorgen voor intellectuele stimulatie. Je kunt ontspannen en genieten van de sfeer in het wijnprieel bij het meer, terwijl tentoonstellingen en programma’s van trendy mode-, beauty-, lifestyle- en sportmerken voor extra hoogtepunten zorgen.

Hier zijn een paar indrukken van Superbloom 2023:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Compacte buitenspeakers van Teufel

Glücksgefühle Festival in Hockenheim, Baden-Württemberg (12.–15.09.2024)

Van 12 tot 15 september 2024 wordt de Hockenheimring in Baden-Württemberg omgetoverd tot het centrum van geluk. Er worden tot 200.000 bezoekers verwacht op een van de grootste muziekfestivals in Duitsland.

Onder het motto “The GLÜCK is coming Home” belooft het festival, dat vorig jaar bij de première een overweldigend succes was, een onvergetelijke reis naar geluk. Pop, rock, hiphop of EDM – de line-up laat niets te wensen over.

Kijk uit naar nostalgische nummers met de Backstreet Boys en Tokio Hotel, terwijl Shirin David een frisse wind laat waaien over het podium met haar brutale sound. Je kunt dansen op de elektronische beats van artiesten als Boris Brejcha en Martin Garrix.

Naast drie verschillende podia biedt het Glücksgefühle Festival veel meer dan alleen muziek: talloze eetstandjes, chillruimtes en interactieve stands nodigen je uit om te ontspannen en mee te doen.

Bekijk de “Glücksgefühle” aftermovie van 2023:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Zelfs de campingstoelen schudden: festivalsound met Fender x Teufel

De Fender X Teufel collectie
De Fender x Teufel collectie is klaar voor jullie festivalzomer samen.

Fender x Teufel ROCKSTER GO 2: De compacte ROCKSTER GO 2 in het klassieke Fender-design brengt de relaxte Californische levensstijl rechtstreeks naar je kamp. Deze IP67-gecertificeerde buitenspeaker overleeft zelfs de zwaarste festivalonweersbui en levert krachtig geluid.

Fender x Teufel ROCKSTER CROSS: Beleef jouw festivalzomer met de exclusieve special edition van de ROCKSTER CROSS in klassiek Fender-design. Deze IPX5-waterbestendige en schokbestendige speaker trotseert moeiteloos de elementen, zelfs tot -10 graden. En als kers op de taart komt de ROCKSTER CROSS met een originele Fender gitaarband, Fender plectrum en netadapter – alles wat je nodig hebt om je muziekavonturen in stijl voort te zetten.

Fender x Teufel ROCKSTER AIR 2: De exclusieve speciale editie van de ROCKSTER AIR 2 in klassiek Fender-design is jouw geluidsupgrade voor je volgende festivalavontuur. Gebruik de XL bluetooth-luidspreker om je campingburen ’s ochtends zachtjes wakker te maken of om de sfeer op te stoken voordat het festivalterrein opengaat. Dankzij aansluitingen voor microfoons en instrumenten is de speaker perfect voor spontane karaokesessies. Bijzonder praktisch is de geïntegreerde powerbankfunctie.

Deze festivals in Zuid-Duitsland mag je in 2025 niet missen

Het festivalseizoen van 2024 is al in volle gang en een aantal hoogtepunten hebben dit jaar al veel bekijks getrokken. Er is veel vraag naar tickets en als je erbij wilt zijn, moet je vroeg plannen! Bekijk nu welke festivals in Zuid-Duitsland je volgend jaar niet mag missen:

Rock im Park (06.–08.06.2025)

Rock im Park vindt plaats in het Volkspark Dutzendteich in Neurenberg en is een van de grootste en bekendste rock- en (heavy)metalfestivals in Duitsland. Het vindt tegelijkertijd plaats met Rock am Ring en heeft een identieke line-up. Elk jaar trekken internationale headliners tienduizenden fans. Dit jaar namen bands als Green Day, Billy Talent en Die Ärzte deel.

Modular Festival (06.–08.06.2025)

Het Modular Festival in Augsburg is een eclectisch evenement dat een bonte mix biedt van muziek, kunst en cultuur. Het staat bekend om zijn ontspannen sfeer en gevarieerde line-up, met zowel gevestigde artiesten als lokale nieuwkomers uit de indie-, pop- en electrogenres.

Ab geht die Lutzi! (26. –28.06.2025)

“Ab geht die Lutzi!” is een charmant, klein festival in Rottershausen, Beieren, dat bekend staat om zijn gezellige sfeer. Het trekt een trouwe schare fans aan die de intieme setting en de nabijheid van de artiesten op prijs stellen. Het festival biedt een mix van rock, punk en indiemuziek en hecht veel belang aan duurzaamheid en regionaliteit.

Southside Festival (20.–22.06.2025)

Het Southside Festival in Neuhausen ob Eck is de zuidelijke tegenhanger van het Hurricane Festival en is ook een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. De muzikale focus ligt op indie, punkrock en hiphop. Op Southside 2024 traden 85 artiesten op – waaronder Ed Sheeran en The Offspring.

Nog meer festivaltips in de Teufel blog

Het festivallandschap in Duitsland is bijna verwarrend groot, met veel geweldige line-ups en locaties die voor elke muzieksmaak iets te bieden hebben. De beste insidertips vind je in onze blog:

Titelbeeld: Pexels auf Pixabay. Pixabay License.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.