Junge Leute feiern auf einem Festival.

Kleine festivals in Nederland & Duitsland

Duizenden mensen met dezelfde mindset die willen feesten en uit hun dak willen gaan, dreunende bassen, crowd surfing in zware regen, boterham met pindakaas op de camping – het festivalseizoen is eindelijk weer geopend! Welk genre je ook viert, er zijn alleen al in Nederland en Duitsland zoveel kleine en grote festivals dat er echt voor iedereen wel een festival te vinden moet zijn. Naast de mainstream events als Lowlands, Fusion, Mysteryland, Awakenings, Defqon hebben wij een paar geheimtips voor 2023 samengesteld. Have fun met het ontdekken!

Eindeloos Eiland Festival 2023 ( 23 t/m 25 juni )

Ben je een fan van de zeeuwse kust en zoek je nog een combinatie van vakantie en festival? Check dan het Eindeloos Eiland Festival! Het mooiste festival van Zeeland voor jong & oud. Het festival vindt plaats in Kortgene in een natuurlijke omgeving. Drie dagen genieten van muziek, dans, theater en film. Overnachten op doe je op de camping of gewoon lekker in een huisje bij diverse vakantieparken in de buurt!

Surfana Festival 2023 ( 8 t/m 10 september)

Surfana Festival brengt voor de 9e keer surfers samen voor een unieke mix van muziek, classes, eten, kunst en liefde in het nationale park de Kennemerduinen. Verschillende artiesten en bands creëren een speciale sfeer die volgens veel artiesten een van de meest unieke festivals is waar ze ooit hebben gespeeld. Duurzaamheid staat centraal tijdens Surfana Festiva – ze willen een zero waste festival neerzetten en ook enkel groene energie gebruiken.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Spoorpark live ( 24 & 25 juni 2023 )

Een vrij nieuw park, een jong festival. Luid de brabantse zomer in! Voor de tweede keer is er in pittoresk Tilburg het Spoorpark live festival met de grootste bands en de spannendste opkomende talenten. Degene die verantwoordelijk is voor de gehele line-up is óók programmeur van Europa’s belangrijkste showcase festival: Eurosonic Noorderslag. Onder andere Froukje en Kraantje Pappie zijn bevestigd. Een extra add-on: de Silent Disco is in de Kempentoren. Waag een dansje en geniet van het beste uitzicht over het festival!

Glaubitz Open Air / Back To Future (20 t/m 22 juli)

Even wat totaal anders. Punk is niet meer zo levendig in ons kikkerlandje maar bij onze buren juist wel. Overstuurde elektrische gitaren, afgetrapte kleding, tatoeages en piercings zover het oog reikt, rebel for life! Lang leve punkrock! En dat is precies wat je krijgt op de Glaubitz Open Air / Back To Future in Glaubitz bij Riesa ( in de buurt van Leipzig). Als je van kleine festivals met een familiaire sfeer houdt, zul je Back To Future geweldig vinden! Er worden bijna 2.500 punkliefhebbers verwacht en de line-up is indrukwekkend: Topacts als Team Scheiße, The Oppressed en The Kids zijn al bevestigd.

Pak in ieder geval je zwembroek in! Er is een bosbad op het terrein. Jep, no shit! Zo kun je tussen de danssessies door even afkoelen. En voor “Mjam mjam”, zoals de organisatoren het liefdevol zeggen, is er een lokale bakkerij en vegan burgers, die ook nog eens vers bereid worden door een lokale punkrockwinkel.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Teufel bluetooth speakers = perfecte festival maatje

ROCKSTER CROSS

Naar product

MOTIV GO

Naar product

ROCKSTER GO

Naar product

Wilde Möhre Festival(s) (juli tot augustus)

Het Wilde Möhre Festival bestaat eigenlijk uit drie edities en is onze geheime festival-tip voor alle elektro, funk/soul en indie lovers die zin hebben in elektronische klanken en handmade dj-vibes in een kleinere kring. Je vindt hier geen “headliners”, in plaats daarvan willen de organisatoren jonge, lokale artiesten een podium geven. De setting bestaat uit zes podia met zeer verschillende thematische accenten. Naast live muziek worden er ook yogaworkshops en lezingen zoals argumentatietraining tegen racisme aangeboden.

Vind je het nog niet helemaal duidelijk en klinkt het meer als een hippie activiteit? We can feel it! En daarom moet je de “Klimperkiste” gewoon zelf ervaren. Laten we dus eind juli naar Brandenburg gaan, naar het verder vrij rustige Casel. Vervolgens nog een citytrip Berlijn aanplakken om te afteren ;-)

De drie edities heten Seelenschaukel (28-31 juli), Klimperkiste (11-14 augustus) en Maskenball (18-21 augustus). Maar wacht niet te lang, de kaarten zijn al uitverkocht!

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Nachtdigital // Nachti Festival (05 augustus 2023)

Nachtdigital had een bijzondere status tussen de talloze festivals voor elektronische muziek in Europa. Het gold als vertrouwd en ontspannen, maar overtuigde tegelijkertijd altijd met een goed gecureerde line-up. Grote acts als Jeff Mills of DVS1 deelden de stand met lokale dj’s, en evenementen als de technokaraoke of de jaarlijkse parade door het dorp zorgden voor een heerlijk pretentieloze sfeer. Na de emotionele ups en downs van de afgelopen jaren willen ze weer samenkomen met goede muziek en vrienden in het bungalowdorp Olganitz onder de naam: Escape to Olganitz. Helaas is het festival voor 2023 al helemaal uitverkocht, maar de editie voor volgend jaar kun je in de gaten houden! Bekijk hieronder de documentaire.

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Onze camping headliner: ROCKSTER en ROCKSTER AIR

Top sound op de festivalcamping: de ROCKSTER.

▶ Als je de ROCKSTER aanzet, krijg je gegarandeerd de aandacht van je campingburen. Met deze festivalspeaker kan de afterparty al op de camping beginnen! De reeks functies laat niets te wensen over: krachtige prestaties op een maximaal niveau van 121 dB, hifi-kwaliteit ( bluetooth aptX ) en een afspeeltijd tot wel 20 uur! De ROCKSTER kun je ook combineren met een 12 volt auto accu voor een nog langere afspeeltijd.

▶ De ROCKSTER AIR is het kleine broertje, maar zeker niet zachtzinnig: Met een volume tot 112 dB klinkt hij zo hard als maar kan. Daar profiteren niet alleen de buren van. Dankzij het geïntegreerde 4-kanaals mengpaneel kun je het geluid instellen zoals jij dat wilt. Om ervoor te zorgen dat de ROCKSTER AIR voldoet aan de eisen van een robuuste outdoor speaker, hebben we hem stootranden en een vochtwerende basis gegeven. Leuk weetje: Als de batterij van je smartphone leeg is, is de AIR je powerbank.

Bezoek je festival met Teufel merchendise

TEUFEL CUP

Naar product

Wat zijn jouw geheime festivaltips?

Wat zijn jouw geheime festivaltips? Welke andere muziekfestivals moeten we zeker toevoegen aan deze lijst? Schrijf het gerust in de comments!

Foto: ©Jade Masri. Unsplash. Unsplash License

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Jonathan